Zoekmachine optimalisatie

Als onderdeel van zoekmachinemarketing richten wij ons met zoekmachine optimalisatie op het inhoudelijk en technisch verbeteren van je website. We willen hiermee je website zo goed mogelijk vindbaar maken voor potentiële klanten in de zoekmachines.

afbeelding van Google zoekmachine optimalisatie

Voordelen van zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is een effectieve manier om je bedrijf bij potentiële klanten onder de aandacht te brengen. Hieronder een paar voordelen op een rij:

 • Pull marketing: Je komt in contact met potentiële klanten op het moment dat zij naar je producten of diensten zoeken.
 • Duurzame marketinginvestering: Je website wordt structureel beter vindbaar voor je doelgroep, ook op de lange termijn.
 • Effectief: Voor het bedrag van een flinke advertentie in de krant, kun je ook een jaar lang vindbaar zijn.
 • Meetbare resultaten: Met onze maandelijkse rapportages laten wij zien tot welke resultaten de investering leidt.

Drie aandachtsgebieden

Bij het optimaliseren van je website gaan wij altijd uit van je doelgroep, je online marketing doelen en de boodschap die je wilt overbrengen. Voor een goede vindbaarheid in de zoekmachine is het belangrijk dat je website goed presteert op het gebied van content, techniek en populariteit. De diensten die wij leveren als het gaat om het optimaliseren van je website kun je daarom onderverdelen in de volgende drie aandachtsgebieden:

 1. Inhoud (content):
  Bij het optimaliseren van je website staat de inhoud centraal. Dit is de reden waarom mensen naar je website komen. Hieronder vallen de zoektermen, webteksten, meta informatie, afbeeldingen en al het andere wat je aan inhoud op je website publiceert. Wij onderzoeken onder meer goede zoektermen voor je website, schrijven geoptimaliseerde webteksten en verbeteren de conversiemogelijkheden op je webpagina’s.
 2. Techniek:
  Om het voor zoekmachines makkelijker te maken om je website zo goed mogelijk op te nemen in de index, optimaliseren wij ook gewenst de technische aspecten van je website. Denk hierbij aan domeinnamen, linkstructuur, de html, de robot.txt, de laadtijd van de webpagina’s en meer.
 3. Populariteit:
  Bij het rangschikken van de zoekresultaten kijkt Google onder meer naar de populariteit van je website. Het aantal websites dat een link naar je website heeft gelegd, de relevantie van deze links en de waarde van de verwijzende websites zijn belangrijke factoren die iets over de populariteit zeggen. Met onder meer Linkbuilding kunnen wij de populariteit van je website bevorderen.

Geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen doen.  Ook kun je bij ons gratis een aantal zoektermen laten scannen om te zien of deze voor jouw website interessant zijn.

Neem contact op

Bekijk de SEO voorbeeldcase