Al ruim 100.000 bezoekers voor website doodgaanendoorgaan.nl

Martijn Bannink, 21 maart 2014

Ardanta biedt met website houvast en inzicht rond doodgaan

De website doodgaanendoorgaan.nl van Ardanta is een doorslaand succes. In een paar maanden tijd bezochten ruim 100.000 mensen de site. Met de site biedt Ardanta met praktische tips en checklists overzicht en houvast rond doodgaan. Naast praktische tips wordt ook inzichtelijk of de financiële reserves voldoende zijn voor een uitvaart.

Inzicht in huidige financiële situatie

Op de site doodgaanendoorgaan.nl kan met een paar muisklikken inzicht worden gekregen in de huidige financiële situatie. Een checklist geeft inzicht of er financieel iets moet worden geregeld voor de uitvaart of dat er al voldoende middelen beschikbaar zijn. Een tijdsbalk geeft stap voor stap aan wanneer welke praktische zaken moeten worden geregeld. Wat moet een nabestaande bijvoorbeeld doen op de eerste dag van een overlijden? En wat kan dan nog even wachten? Op doodgaanendoorgaan.nl vinden nabestaanden checklists voor dag 1 tot en met dag 6 en verder.

Site zichtbare stap nieuwe visie

Guido Horst, directeur Ardanta: “De site is een eerste zichtbare stap om onze nieuwe visie uit te dragen. Met onze nieuwe visie wil Ardanta net een stapje verder gaan dan ze nu al doet, namelijk mensen in een moeilijk moment op zakelijk vlak bijstaan. En inzicht geven in wat ze bij een overlijden moeten regelen. Concreet betekent dit mensen vooraf al informeren over het hoe en waarom van een uitvaart? Wat moet je nu al vastleggen? Welke zaken moet je regelen op de dag van overlijden? Hoe verloopt de afwikkeling van praktische zaken de dagen en maanden na de uitvaart? Ardanta wil mensen op een nuchtere en pragmatische manier helpen.”