Marketing automation


Het samenvoegen van marketingcommunicatie en softwaretechnologie

Ook al het advies gehad om met marketing automation aan de slag te gaan? Binnen Gladior weten we precies aan welke knoppen we moeten draaien om jouw marketingcommunicatie te optimaliseren.

Corona heeft ons geleerd dat we steeds meer afhankelijk worden van marketingcommunicatie. We willen ons bedrijf en onze portfolio sneller en efficiënter via online kanalen onder de aandacht brengen. Essentieel hierbij is een goede customer journey per klantgroep, met als uiteindelijk resultaat leads van een goede kwaliteit.

Kennis en informatie combineren

Door de inzet van software en procesmatig werken, brengt Gladior (potentiële) klantgegevens beter in kaart. We automatiseren herhalende taken, waardoor de efficiency wordt verhoogd en grotere aantallen gegevens, zoals voorkeuren en interesses, worden verwerkt.

Het is een efficiënte manier om potentials te kaderen naar qualified leads en deze te winnen als klant. Als ze als klant eenmaal binnen zijn, willen we ze natuurlijk het warme bad geven door ze te behouden als klant en nog beter van dienst te zijn. 

Hoe pakken we dit aan?

Gemeenschappelijk werken we een strategie uit waarbij de volgende aspecten worden meegenomen:

 • De lifecycle van de klant
 • Wat zorgt voor omzet en conversie?
 • Personalisatie (persona etc.)
 • De customer journey

Daarna volgt een proces van creatie met betrekking tot content en vormgeving. Essentieel is dat de communicatie relevant en boeiend is, maar er moeten natuurlijk ook workflows worden ingericht. Dit kan per vertical, zoals bijvoorbeeld:

 • Lead Generation 
 • E-commerce
 • Opleidingen
 • Werkenbij
 • Etc.

Natuurlijk kunnen we ook de interne communicatie met collega’s, zoals jubilea en verjaardagen of een personeelsbarbecue meenemen.

Marketing automation in combinatie met AFAS & MailChimp

Het principe van marketing automation is gebaseerd op triggers, onderstaand een aantal voorbeelden:

 • Hoe bevalt je nieuwe grasmaaier. Is het product wel geleverd?
 • Je BIG-Registratie is bijna vervallen. Tijd om te verlengen.
  (Zorgverleners met een BIG-registratie moeten zich elke 5 jaar herregistreren) 
 • Job Alert, er is een nieuwe vacature beschikbaar voor die kandidaat die alleen maar binnen een straal van 15 kilometer een nieuwe uitdaging zoekt
 • Afspraak plannen voor het tweejaarlijkse onderhoud. Wanneer was de laatste service onderhoudsbeurt?
 • Proficiat met het behalen van je certificaat, wat denk je van de vervolgopleiding? We weten we zeker dat de kandidaat is geslaagd! 

Door informatie uit AFAS te implementeren in je marketing automation heb je een streepje voor. Immers, alleen in AFAS staat deze data correct. Op basis hiervan kan een gepersonaliseerde marketing automation worden uitgevoerd. Natuurlijk aangevuld met workflows om ook eens telefonisch contact te zoeken of andere relevante zaken te coördineren.

MailChimp

Ook informatie uit MailChimp kan geïmplementeerd worden in je marketing automation. Zo kan bijvoorbeeld contact gelegd worden met een (potentiële) klant op basis van op voorhand vastgelegde criteria.

Om een goed inzicht te krijgen van deze en alle andere alle marketingactiviteiten werken we bij Gladior met Data Studio, voor MailChimp ontwikkelden wij een speciale Data Studio connector. Hiermee krijgen we op eenvoudige wijze inzicht in de ingerichte processen en het rendement van onze activiteiten. Wat is het engagement van de lezers van de nieuwsbrieven bijvoorbeeld en hoe staat het met de cross- sell omzet vanuit service communicatie?

Meer weten? Laat ons ook met jouw marketing automation aan de slag gaan! Daag ons gerust uit; wij zijn ervan overtuigd dat we echt een winstgevende financiële bijdrage gaan leveren aan jouw organisatie.

Vraag meer informatie aan


  Dit formulier is beschermd door Google reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en de Terms of Service.