Van leadgeneratie naar data gedreven digitale marketing strategie

Coffee Fresh is #HereToStay

Bij aanvang van de samenwerking (in 2013) was de insteek om meer leads te genereren via de website. Maar Coffee Fresh heeft zich sinds die tijd dusdanig ontwikkeld dat Gladior zich momenteel inzet om Coffee Fresh organisatiebreed te ondersteunen door de inzet van data gedreven digitale marketing om continu relevant te blijven in de markt.

Diensten

  • Data solutions
  • Business consultancy
  • Performance marketing

Over Coffee Fresh

  • ‘De beste kop koffie op de werkvloer’
  • Familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring
  • 5 vestigingen en landelijke dekking
  • Eigen online marketeer

“De kennis en expertise van Gladior geven ons juiste inzichten en tools om de digitale marketing van Coffee Fresh nog verder te optimaliseren. De snelheid van communiceren en de professionele ondersteuning zijn de basis voor onze prettige samenwerking.”

Hanneke PerikOnline marketeer Coffee Fresh

Listen

Data als start van het proces

De website van Coffee Fresh was bij aanvang van de samenwerking niet up to date, waardoor inspanningen rondom SEO optimalisatie niet volledig tot hun recht kwamen. Ook was de meetbaarheid van acties die op de website uitgevoerd kunnen worden niet goed inzichtelijk. Aangezien ons credo is; meten is weten, hebben we Coffee Fresh geadviseerd bij de bouw van de nieuwe website, samen met een partner.

Write

Samenwerken aan een strategie

De focus op het generen van leads heeft plaatsgemaakt voor een complete digitale marketingstrategie. Van SEO optimalisatie, social media inzet, display campagnes tot conversie optimalisatie. Doordat Coffee Fresh zelf een online marketeer in huis heeft geeft dit de samenwerking een extra dimensie en kan de gekozen strategie goed intern worden doorvertaald en vice versa.

Produce

SEO & Analytics

Door voorafgaand aan en tijdens de bouw van de website als klankbord te fungeren, is een zoekmachine vriendelijke en meetbare website opgeleverd. We hebben advies gegeven over de indeling, structuur en gebruiksvriendelijkheid van de website. Daarnaast hebben we de migratie verzorgd naar Universal Analytics voor de webshop van Coffee Fresh, via Google Tag Manager. Daardoor kunnen we nu veel meer en beter meten, en dus betere conclusies trekken.

Content creatie & social media inzet

Gladior heeft handvatten geboden om aan de hand van een strategie en contentkalender, regelmatig en op het medium afgestemde content te creëren. Hierdoor laat Coffee Fresh haar kennis, maar ook de organisatie en haar medewerkers zien op haar website en social media kanalen.

Perform

Organische top 10 positities in Google

De core website van Coffee Fresh is natuurlijk www.coffeefresh.nl, maar daarnaast beschikken zij tevens over www.koffieautomaat.com en www.koffiemachine.nl. Gezamenlijk hebben we ervoor gezorgd om met deze krachtige domeinnamen organische top 10 resultaten te domineren met 3 posities, op relevante zoektermen. Of het nu is op short tail zoektermen met veel volume, of aankoopgerichte long tail zoektermen.

Stijging websiteverkeer van 700%

Deze strategie heeft er onder andere voor gezorgd dat er veel nieuwe content op regelmatige basis toegevoegd wordt aan de website. Dit heeft als effect dat organisch verkeer van het domein met +500% is gestegen in twee jaar tijd.

#HereToStay

Continue optimalisatie

Het optimaliseren van de website en webshop omgeving voor de klanten van Coffee Fresh is een belangrijk speerpunt in de strategie. Door slim gebruik te maken van feedback tools zoals Hotjar kunnen we laten zien hoe bezoekers zich online gedragen en zetten we conversaties op om gebruikers actief te vragen naar hun gebruikerservaringen.

Denken en handelen als een digitale organisatie

Naast de meetbare resultaten heeft de samenwerking er ook voor gezorgd dat de organisatie van Coffee Fresh meer online is gaan denken en acteren en online een onderdeel is geworden van de bedrijfscultuur.