Deze kanalen zet je in voor Black Friday

Nathaniël Maulany, 10 oktober 2017

Deze online kanalen zet je in voor Black Friday

Op 24 november is het weer zover: Black Friday. Als webshop mag je tegenwoordig Black Friday én Cyber Monday niet meer links laten liggen. Dit Cyber Weekend met hoge kortingen is uit Amerika overgewaaid en heeft de afgelopen paar jaar ook in Nederland voor hoge online opbrengsten gezorgd. Heb jij al een (online) marketingplan voor dit e-commerce weekend? Wij zetten de belangrijkste kanalen voor je op een rij.

Landingspagina’s op je website

Richt een campagne- of landingspagina in voor het Cyber Weekend. Dit is namelijk onmisbaar, niet alleen tijdens het Cyber Weekend maar ook in aanloop hier naartoe. Wij adviseren om op tijd te beginnen met je campagnes en deze moeten natuurlijk linken naar een landingspagina.

De landingspagina moet overduidelijk uitstralen dat het de Cyber Weekend pagina is. Verwijs er vanaf de homepage naar en natuurlijk ook vanuit andere actiepagina’s. De volgende elementen mag je campagnepagina niet missen:

  • Opmaak: duidelijke ‘Cyber Weekend’ header & titel
  • Actieproducten of categorieën: inclusief actieprijzen of kortingspercentage
  • Conversie triggers: kortingscoupons, gratis verzending, etc
  • Nieuwsbrief opt-in: met een CTA als ‘mis geen deal!’ dit betekent wel dat je ook email inzet op het juiste moment

Is je webshop trouwens mobiel vriendelijk? Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de zoekopdrachten en website sessies via mobiel gaat! Ook het aantal aankopen via mobiel stijgt, in tegenstelling tot andere devices

Stijging aankopen via mobiel

Promoot kortingen via social media

Begin op tijd met het inzetten van je social media kanalen. Laat potentiële kopers en klanten weten dat je meedoet met de Cyber Friday gekte. Richt Facebookcampagnes in met als doel awareness onder je fanbase, look-a-like audience en koopjesjagers. Doe een countdown tot aan Cyber Friday en zet vervolgens promoties in die aanzetten tot conversies. Denk bij deze promoties bijvoorbeeld aan kortingscodes (in ruil voor inschrijving op de nieuwsbrief) of een Facebook carrousel in met producten uit de cyber sale.

Facebook Carousel Black Friday

Creatief met zoekmachines

In oktober begint de consument al met zoeken op de term ‘Black Friday’ dus het is goed om er tijdig op in te spelen met een search-campagne. Natuurlijk doet je concurrent dit ook dus ga hier creatief mee aan de slag! Stel een countdown in bij je Adwords advertenties, richt een display campagne in en maak gebruik ook (dynamische) remarketing & RLSA (Remarketing Lists for Search Ads).

Opvallen met Adwords en Bing

Adverteer je ook op Bing? Maak dan gebruik van de Image Extensions om meer op te vallen dan je concurrent.

Groot bereik via affiliate

Wil je een zo groot mogelijk publiek bereiken, maak dan gebruik van affiliate & publishers. Zij verzamelen alle deals op hun eigen platformen en zijn daarom erg populair onder de sales hunters. In het Cyber Weekend kunnen ze zomaar duizenden extra bezoekers naar je website doorverwijzen. Het is wel vereist dat je triggers hebt die de affiliate kunnen aanbieden: kortingscodes, aanbiedingen, gratis verzending, etcetera. Een andere interessante bijkomstigheid is dat je betaalt per sale!

Exclusieve deals via E-mailcampagnes

Maak je gebruik van e-mailmarketing, zet dit dan ook in voor Black Friday. Laat je vaste klant tijdig weten dat je ongekende acties hebt tijdens het Cyber Weekend. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Extra kortingscodes
  • Actiecode voor gratis verzending
  • Dagelijks een Cyber Weekend dagdeal
  • Left-over deals na het Cyber Weekend

Een andere optie is een dedicated mail via een affiliate. Zij kunnen een actiemail sturen aan een vergelijkbare doelgroep van jouw klanten database met als voordeel dat hier nieuwe terugkerende klanten uit voort komen.

Begin nu!

De consument verwacht dat alle webshops meedoen aan Cyber Weekend, dus stel ze niet teleur. Begin met een marketingplan, bepaal welke kanalen je wilt gebruiken en richt een campagnepagina in. Wacht niet te lang want de concurrent zit ook niet stil! Hulp nodig met één van deze kanalen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder.

Emerce E-commerce Live! 2018

Gladior was op woensdag 30 mei aanwezig bij Emerce E-commerce Live! Lees hier meer over de interessante sessies die we gevolgd hebben, de trends die we de komende jaren kunnen verwachten én hoe jij je webshop een boost kunt geven.