Geautomatiseerde advertenties voor vacatures: altijd en overal

Laura Blauw, juni 2019

Automatiseer al je advertenties

We schreven al eens eerder over feed management en hoe wij dit aanpakken. Inmiddels werken we al een tijd samen met onze partner Channable en gebruiken we hun feed management programma. Deze zijn wij vol enthousiasme gaan gebruiken voor vele van onze E-commerce klanten. En met groot succes! Door hun tool kunnen wij ons werk efficiënter doen, feeds beter inrichten en testen doen met wijzigingen die normaliter allemaal handmatig moeten worden doorgevoerd. Maar naast de feed management functionaliteiten, biedt Channable ook de mogelijkheid om op basis van feeds advertenties in Google Ads te maken. En laat dat nu net zijn wat wij nodig hadden!

Adverteren met meer dan 500 verschillende vacatures

Eén van onze klanten kwam met een vraagstuk bij ons. Ze hebben op ieder moment tussen de 300 en 500 actieve vacatures staan, die door heel Nederland vervuld kunnen worden. Het is voor hen erg moeilijk deze vacatures in te vullen. In Google wordt wel veel gezocht naar vacatures, maar het handmatig bijhouden van deze advertenties is niet haalbaar. Door middel van Channable hebben wij dit probleem voor onze klant opgelost. We vertellen je graag hoe we dat doen!

Hoe doen we dat?

De eerste stap is het maken van een feed. Idealiter is deze gevuld met genoeg relevante velden. In het geval van vacatures zou het handig zijn als je ten minste de volgende velden hebt:
– Functietitel
– Locatie
– URL van de vacature

Vervolgens hebben wij deze feed ingeladen in Channable. Middels de regel functionaliteit zijn er bepaalde velden aangepast, zodat ze beter passen bij de advertenties. Zo staat er in de beschrijving van de vacature of de baan met een vast contract komt. Het bieden van een vast contract bij aanvang van een dienstverband is een belangrijke USP en dus willen we dit graag in de advertentietekst benadrukken! Onderstaande regel zoekt naar de woorden vaste baan en dan niet in combinatie met mogelijkheid tot. Vervolgens wordt het nieuwe veld contract ingevuld met de waarde onbepaalde tijd.regels

Nu kunnen we advertenties gaan bouwen. Het is erg belangrijk dat iemand die zoekt op Verzorgende IG in Zuid-Holland, ook een vacature te zien krijgt van een Verzorgende IG vacature in Zuid-Holland, en niet één in Drenthe. Om dit te voorkomen hebben we de campagnes gesplitst op provincie. Door het veld provincie mee te geven in de campagne naam, worden er automatisch voor iedere variant van het veld campagnes gemaakt. In deze specifieke situatie zijn er 9 campagnes gegenereerd. 

Op advertentiegroep niveau worden automatisch alle vacatures geplaatst die onder een bepaalde provincie vallen. Zo kan het best zijn dat er twee Verzorgende IG vacatures open staan in Zuid-Holland. Om de keuze voor de sollicitant makkelijk te maken, vullen we daarnaast de advertenties aan met relevante informatie over: de stad, het aantal uren en of het wel/geen vast contract betreft. Zo kan de zoeker zelf bepalen of de vacature interessant voor hem/haar is en zorgen we er voor dat de kwaliteit van de campagne hoog blijft. Immers, iemand die graag fulltime wil werken, zal niet snel klikken op een vacature die voor 12 uur in week is.

We schrijven altijd 3 basis advertenties met ieder een back-up template. Dit doen we, omdat we (en Google) vinden dat je altijd minimaal 3 ETA’s moet hebben. Ook gebruiken we altijd een back-up template om te voorkomen dat er maar twee advertenties gestuurd worden als één van de velden te lang is. Zodra een veld te lang is, schakelt het systeem van Channable over naar het back-up template waarbij je bijvoorbeeld kortere zinnen/woorden gebruikt. Een template ziet er uit zoals in onderstaand voorbeeld.

voorbeeld-text-ad-channable

 

Alle blauwe velden worden automatisch gevuld met unieke informatie per vacature. Dat kan dus een verpleegkundige in Amsterdam voor 20 uur per week zijn, maar ook een begeleider op een woongroep voor 12 uur in Ermelo. Met één druk op de knop worden voor 300 – 400 vacatures advertenties gemaakt in drie varianten. Deze worden direct naar Google Ads gepusht. Ieder dag wordt de feed opnieuw ingeladen. Verwijder je dus vandaag een vacature, dan zal deze morgen automatisch uit Google Ads verwijderd zijn. 

Resultaten

Super mooi, deze functionaliteit. Maar wat levert het nu echt op? In de afgelopen periode hebben we ruim 330.000 vertoningen gecreëerd en hebben deze geleid tot bijna 6.000 klikken op relevante vacatures. Het conversieratio dat we hebben gemeten varieerde per provincie tussen de 1,6% en 2,4%. De conversies waren daadwerkelijke sollicitaties op de vacatures. Middels de tekstadvertentie tool van Channable hebben we in korte tijd ontzettend veel relevante bezoekers getrokken die daarnaast ook nog converteerden!

Wil jij dit ook?

Wil je ook adverteren op basis van je vacature aanbod? Of wellicht heb je een groot aanbod aan producten waarmee je op productniveau wilt adverteren in Google? Alles is mogelijk! Neem contact met ons op en we helpen je graag verder met je vraagstuk!