Google 50 miljard dollar omzet in 2012

Gladior, 25 januari 2013

Hoewel er in 2012 een Eurocrisis heerste, heeft Google het voor het eerst in hun bestaan de omzet boven de 50 miljard dollar laten uitkomen. In 2011 was de omzet “slechts” 37,9 miljard dollar. De winst die Google in 2012 behaalde is gestegen met maar liefst een miljard dollar naar een bedrag van 10,7 miljard dollar.

Advertentie inkomsten

De stijging van de winst komt vooral uit een flink groeiende vraag naar online advertenties. Dit is namelijk bijna 20 procent meer dan het vorige jaar. Steeds meer internetgebruikers klikken op deze online advertenties.

Lichte zorgen

Ondanks de forse stijging, zijn er lichte zorgen. De kosten per klik zijn in 2012 namelijk 6% minder dan in 2011. Een groot deel van het internetverkeer gaat tegenwoordig via de mobiel en juist voor mobiel is het lastiger om advertenties te verkopen. De inkomsten van klikkosten die door Apple gebruikers worden gemaakt, moet Google ook nog eens delen met Apple.

Toename in omvang

Google is ook nog eens in omvang gegroeid. Het bedrijf heeft inmiddels 48,1 miljard dollar aan vermogen. Het aantal werknemers is ook toegenomen en staat nu op 53.861, inclusief de werknemers van Motorola. Er werken 37.544 mensen bij Google zelf.

2013

In 2013 loopt Google nog wel de kans om een megaboete te moeten betalen van de Europese Commissie (dit is maximaal 10% van de omzet) als ze hun beleid niet aanpassen. De Europese Commissie vindt namelijk dat Google hun dominantie te sterk gebruikt om meer geld te verdienen.

Bron: Emerce

Is jouw organisatie al online vindbaar?

Zoals hierboven beschreven willen steeds meer bedrijven online vindbaar zijn. Ben je benieuwd naar de online kansen voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.