Google Partners Accelerate 2017

Elina Hetebrij, 15 september 2017

Op 7 september werden tijdens een exclusief evenement van Google in Dublin de Premier Partner awards uitgereikt. Gladior was hiervoor genomineerd in de categorie Growing Businesses Online. Naast de uitreiking namen we ook deel aan Google Partners Accelerate, een inspirerend congres waarbij nieuwe online marketing trends en technieken aan bod kwamen.

Google Premier Partners

Dit zijn bureaus die bewezen prestaties en kwalificeringen binnen hun samenwerking met Google hebben behaald. Om de successen van deze partners te vieren organiseert Google jaarlijks de Premier Partner Awards. Door een klantcase in te dienen konden bureaus meedingen in zes categorieën: Search Innovation, Display Innovation, Mobile Innovation, Shopping Innovation, Video Innovation en Growing Businesses Online. Ruim 2.000 agencies uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) hebben maar liefst 5.000 cases ingediend. Met de nominatie behoort Gladior tot de top 3% partners van Google in deze regio. Een prestatie van formaat dus!

Thuisin: lokale advertising

Gladior werd begin juli genomineerd voor de samenwerking met Thuisin, woonspecialist met ruim 40 vestigingen in Nederland. Centraal in de online marketing strategie staat de conversie van lokaal zoekverkeer naar fysiek winkelbezoek. De succesvolle toepassing van lokale advertising in de volledige online customer journey, heeft geleid tot een ruime verdubbeling van het winkelbezoek. Dát leidde vervolgens tot een enorme groei in het aantal franchises.

Google Partners Accelerate

De awarduitreiking in Dublin werd vooraf gegaan door Google Partners Accelerate, een inspirerend congres met diverse sprekers van Google en haar partners. Een greep uit het programma:

Helene Ambiana, Head of Google Partners, sprak haar trots uit over de aanwezige bureaus. Dit zijn de ‘crème de la crème’ van alle Google partners, de voorlopers in het vakgebied, het neusje van de zalm in online marketing. Een kick-off die veel beloofde voor de rest van de dag!

Machine learning

Een centraal thema bij alle sprekers: de (overweldigende) ontwikkelingen binnen machine learning en hoe je dit als online agency kunt toepassen. Fionnuala Meehan (VP Google Marketing Solutions) deelde het voorbeeld van Abu, een middelbare scholier die een app ontwikkelde waarin machine learning wordt ingezet om borstkanker te diagnosticeren.

 

Een praktische vertaalslag voor online marketing werd gegeven door Pablo Slough, Head of Global Education bij Google. Zo wordt machine learning o.a. verweven in automatische biedingsstrategieën, efficiëntere targeting, personalisatie in advertenties en conversie attributie. Vooral bij deze laatste wordt de bijdrage van mobiel nog wel eens ‘buitenspel’ gezet. Last-click attributie modellen wijzen conversies toe aan het laatste contactpunt, bijvoorbeeld direct verkeer via desktop. Daarbij vergeet men vaak dat een groot deel van het oriëntatieproces op mobiel plaatsvindt en bovendien via andere kanalen binnenkomt. Conclusie: méér focus op de bijdrage van verschillende kanalen en devices in de gehele customer journey.

 

Premier Partner Awards

Na deze en nog véél meer interessante sessies, was het tijd voor ‘the main event’: de uitreiking van de Google Premier Partner Awards. Compleet met een black tie gala diner, op een prachtige locatie in het centrum van Dublin. Gladior was met ruim 50 andere agencies genomineerd voor de Growning Businesses Online award. Helaas geen eerste plaats, maar des te meer ambitie voor volgend jaar!