Google Premier Partner Summit 2016

Martijn Bannink, 2 oktober 2016

Verslag Google Premier Partner Summit 2016

Voor toonaangevende bureaus die voldoen aan strengere eisen op het gebied van uitgaven, extra certificering en bedrijfsprestaties heeft Google eerder dit jaar de Google Premier Partner-badge geïntroduceerd. En omdat wij met onze Google dienstverlening bij de top van Noord Europa horen waren wij uitgenodigd bij de eerste editie. Deze editie werd in Amsterdam gehouden voor alle Google Premier Partners van Noord Europa en de Benelux.

Google Premier PartnerWelkom op het Google Premier Partner Summit

De dag begon met een introductie en welkom door Katja Toftegaard Winkler (Google Partner programma coördinator van Google voor Noord Europa) en Andy Serdons (Marketing Manager Google Noord Europa en Benelux en oud partner manager van Gladior).

Sprekers van Google

Voor de pauze was het toneel vooral voor Google zelf. De eerste spreker was Jesper Eiby Cristoffersen (hoofd marketing Google Denemarken en hoofd SMB Marketing Noord Europa) die een interessant verhaal hield over hoe snel het internet verandert in (Noord) Europa en hoe Google daarin mee gaat. Hij vertelde dat automatische biedsystemen steeds geavanceerder worden en op termijn het beheer en het deels opzetten van campagnes volledig geautomatiseerd wordt.

Sprekers Google SummitHierna mochten Helene Ambiana (Hoofd Google Partners) en Mark Howe (Managing Director Agencies) het toneel betreden. Zij gaven uiteraard aan hoe belangrijk de Google Premier Partners voor ze waren en hoe wij hen kunnen helpen naar de toekomst toe. Google zal de badges meer gaan promoten. Ook spraken ze ons toe over hoe een agency moet mee veranderen richting de toekomst en hoe die route te bewandelen. Daarnaast vertelden ze enkele ontwikkelingen binnen Google zoals de komst van e-learning center begin 2017 zodat we ons nog beter voor kunnen bereiden op de examens en alle collega’s daar gemakkelijk in mee kunnen nemen.

De eerste sessie werd afgesloten door Ajaz Ahmed. Ajaz, 21 jaar, vertelde over de bedrijven die hij had opgericht en hoe hij tot bepaalde beslissingen is gekomen. Hij heeft onderzoek gedaan naar grote leiders en kwam tot de conclusie dat deze zelf naar oplossingen zoeken en niet in blokkades denken.

Energieke sessies in de 2e helft

Na de break werd meteen energiek afgetrapt door de enige IJslander in de zaal die de vikingkreet die we kennen van het EK voetbal voordeed en de hele zaal meekreeg.

Google Summit 2016Vervolgens gaf Johan Ronnestam hier een goed vervolg aan door een goed verhaal te vertellen over hoe je moet meegaan met de tijd en niet te lang moet nadenken over het veranderen van technieken en gebruiken (presentatie). Vanuit de geschiedenis van online is te zien waar we de komende jaren naar toe gaan. De kosten en de prijzen zullen op termijn omlaag gaan en de concurrentie zal toenemen (met name door geautomatiseerde biedsystemen en goedkope arbeidskrachten). Met name advies, creativiteit en strategie zullen steeds belangrijker gaan worden.

Vervolgens kwamen Robert Craven en Eddie Obeng aan het woord. Deze geboren sprekers hielden een boeiend en vermakelijk verhaal over focus, strategie en vernieuwing. Eddie gaf bijvoorbeeld aan dat het enige wat ons tegenhoudt angst is, en dat je om succesvol te zijn veel nieuwe dingen moet uitproberen. Hij paste dit direct toe in zijn presentatie.

Afsluiting van de dag

Hiermee kwam een einde aan de sessies met sprekers en was er kon er aan de kade genoten worden van het mooie weer en hebben we onder het genot van een koud biertje nagesproken met andere Premier Partners uit Nederland, Zweden, België en Denemarken.

Afsluiting Google SummitVervolgens werden we met een ferry naar het schip de OceanDiva Futura gebracht. Hier kregen we goed te eten, waren de dj’s goede platen aan het draaien waren en smaakten de drankjes goed. Zoals we van Google gewend zijn was de dag (en nacht) tot in de puntjes verzorgd. Na een overnachting in Amsterdam konden we de volgende dag weer vol inspiratie terugrijden naar Enschede en een en ander in de praktijk brengen!