Google Shopping in Nederland gelanceerd

Martijn Bannink, 3 mei 2011

Google komt nu ook met een productenzoeker en prijsvergelijker op de Nederlandse markt.
Na de VS, Engeland en Frankrijk is de productenzoeker en prijsvergelijker Google Shopping ook te gebruiken in Nederland, Spanje en Italië. Vanaf vandaag kunnen consumenten ook terecht op Google voor prijsvergelijking en gerichte zoekacties binnen het assortiment van Nederlandse webwinkels.

Assortiment
De nieuwe dienst van Google is te vinden op Google.nl/shopping of Google.nl/products. Het beginscherm geeft de gebruiker meteen al een suggestie van een aantal productcategorieën. Deze lijkt nu nog niet afgestemd te zijn op de zoekgeschiedenis van de gebruiker. Na het zoeken op een product toont Google Shopping resultaten met afbeeldingen, prijsinformatie, omschrijving, beschikbare winkels en, wanneer beschikbaar, recensies en winkelreviews.

Google heeft even gewacht op voldoende productaanmeldingen. Sinds februari is het namelijk voor winkels al mogelijk om producten aan te melden. Met het lanceren van de productenzoeker, komt er ook een tabblad Shopping in het linkermenu van de algemene Google zoekresultaten. Via dit tabblad kan de consument makkelijk bij de productenzoeker komen.

In de nabije toekomst zullen zeer waarschijnlijk ook de resultaten uit een shopping-zoekopdracht ook direct in de algemene zoekresultaten worden geplaatst.

Ook in Google Shopping?
De zusterorganisatie van Gladior, Innovadis, kan met de realisatie van uw webshop ook zorg dragen voor het aanmelden van uw producten in Google Shopping. Hierdoor worden uw producten makkelijker gevonden door het online winkelend publiek. Op deze manier hebben wij onder andere de producten van Leen Bakker en TC Wow (Lingerielijn van Daphne Dekkers) aangemeld in Google Shopping. Wilt u dit ook? Neem dan contact met ons op.