HTTP-sites zullen als onveilig worden gemarkeerd

Patrick Kroeze, 28 april 2017

 

Nieuwe versie Chrome zal vanaf oktober 2017 HTTP-sites als onveilig markeren

Chrome 62: onveilige gebruikers invoerveldenGoogle wil met Chrome een veiliger internet

Chrome 56, die vanaf januari dit jaar beschikbaar is, markeert al sites als onveilig wanneer deze als HTTP inlogvelden of creditcard velden aanbiedt. In oktober zal de webbrowser Chrome dit verder aanscherpen. Dit doet Chrome door alle invoervelden, zoals een zoekveld, als onveilig te markeren voor een website die op HTTP draait. Zie hiernaast een voorbeeld hoe dit eruit gaat zien in de adresbalk van Chrome 62.

Effect van een veiliger internet

Sinds de wijziging in Chrome 56 is er een afname van 23% van websites met inlog en/of creditcard velden op HTTP. Hiermee stoppen de plannen van Google echter niet. Uiteindelijk zullen alle HTTP-sites als onveilig gemarkeerd gaan worden in Chrome. Ook gaan andere browsers dit voorbeeld volgen. Firefox stelt in de laatste versie namelijk dezelfde eisen aan websites met inlog en/of creditcard velden. Het aantal sites die op de veilige HTTPS draaien stijgt in ieder geval, een onderzoek van MOZ toont dit aan.

Chrome 62: behandeling van invoervelden op HTTP

Chrome 62: behandeling van invoervelden op HTTP

Chrome 62 zal eerst in de Incognito-modus alle HTTP pagina’s als onveilig markeren, dit zal uiteindelijk ook het geval zijn buiten de Incognito-modus. Met gratis SSL-certificaten zoals Let’s Encrypt zal het hebben van een HTTPS de nieuwe standaard zijn. Wil je weten waar je rekening mee moet houden voor het overzetten van je website naar een veilige omgeving? Bekijk ons eerdere artikel: Google gaat voorrang geven aan websites met HTTPS.

bron: https://blog.chromium.org/2017/04/next-steps-toward-more-connection.html

Emerce E-commerce Live! 2018

Gladior was op woensdag 30 mei aanwezig bij Emerce E-commerce Live! Lees hier meer over de interessante sessies die we gevolgd hebben, de trends die we de komende jaren kunnen verwachten én hoe jij je webshop een boost kunt geven.

The Next Web 2018: wat moet je weten?

Gladior | Online Marketing, 2 juni 2018   Meet the future! The Next Web (TNW) is één van de grootste tech congressen op de wereld en vind jaarlijks plaats in Amsterdam. Het is een event waar de toekomst van digital en tech centraal staat. Daar hoort marketing zeker...

6 mythes rondom chatbots anno 2018

Mycke en Larissa waren aanwezig op de allereerste editie van de chatbot conference. Een zeer interessante dag vol ervaren sprekers en innovatieve cases. Eén ding is duidelijk, chatbots are here to stay. Lees meer over de mythes en innovaties rondom chatbots!