Infographic: Effectievere website door goed design

Gladior Online Marketing, 7 augustus 2013

Websites vind je in alle soorten en maten: Van een eenvoudige informatieve website of een creatief portfolio tot uitgebreide (b2b of b2c) e-commerce platformen. Iedere organisatie heeft wel een bepaald doel met de website en wil dit doel zo goed mogelijk realiseren. Enkele veel gehanteerde doelen zijn: informeren, branding (naamsbekendheid vergroten en imago verbeteren), online verkopen en contacten leggen.

Wat het doel ook is, het design van een website draagt veel bij aan het succes of falen van een website. Want nadat je de juiste doelgroepen hebt weten te bereiken en de geïnteresseerde bezoekers op je website zijn beland, heb je weinig tijd om hen te overtuigen dat jij de juiste informatie biedt.

Collega Manon de Waart heeft voor Gladior onderzoek gedaan naar de aspecten bijdragen aan de gebruikersvriendelijkheid en aantrekkelijkheid van een website. Haar bevindingen heeft ze verwerkt in een infographic en kun je bekijken met de toelichting  op de blog van onze groep. Klik op de afbeelding voor de originele grootte.

Infographic webdesign Gladior