Mobiele zoekopdrachten zijn vaak effectief

Gladior, 15 maart 2013

Uit onderzoek van Google in samenwerking met Nielsen blijkt dat mobiele zoekopdrachten snel een actie tot gevolg hebben. Het blijkt volgens de onderzoekers dat consumenten die een aankoopbeslissing moeten nemen en daarvoor een mobiele zoekopdracht uitvoeren, in veel gevallen tot aankoop zullen overgaan.

Snelle conversie

In het onderzoek is naar voren gekomen dat 63% van de mobiele zoekopdrachten binnen een uur leidt tot actie. Binnen vijf uur is dit zelfs 84%. Natuurlijk is niet elke zoekopdracht direct gerelateerd aan een aankoop. De typen zoekopdrachten kunnen vallen in de categorieën: entertainment, nieuws en kennis en maarliefst 45% van de mobiele zoekopdrachten wordt uitgevoerd op een beslissing te maken bij aankopen. Wanneer men in de winkel staat is dit percentage zelfs 66%.

Indirect gevolg

Niet alleen zorgt een mobiele zoekopdracht voor directe actie  binnen een korte tijd. Ongeveer driekwart van de mobiele zoekopdrachten zorgt ook voor vervolgacties, zoals verdere research, een bezoek aan de website, winkelbezoek, een aankoop of telefonisch contact.

Het onderzoek

Google deed in samenwerking met Nielsen het onderzoek onder ruim 400 consumenten. Google vroeg de respondenten om hun zoekopdrachten twee weken lang te loggen en aan te geven wat de follow-up was van elke zoekopdracht. In totaal zijn meer dan 6000 zoekopdrachten geanalyseerd. Door de bevindingen in het onderzoek geven de onderzoekers aan dat bedrijven weinig tijd hebben om zoveel mogelijk commercieel voordeel te halen uit de mobiele zoekopdracht. Stem daarom je online marketing en offline marketing goed op elkaar af.

Bronnen: Search Blog op Mediapost.com en Dutch Cowboys

Emerce E-commerce Live! 2018

Gladior was op woensdag 30 mei aanwezig bij Emerce E-commerce Live! Lees hier meer over de interessante sessies die we gevolgd hebben, de trends die we de komende jaren kunnen verwachten én hoe jij je webshop een boost kunt geven.

The Next Web 2018: wat moet je weten?

Gladior | Online Marketing, 2 juni 2018   Meet the future! The Next Web (TNW) is één van de grootste tech congressen op de wereld en vind jaarlijks plaats in Amsterdam. Het is een event waar de toekomst van digital en tech centraal staat. Daar hoort marketing zeker...