Practical Skills workshops voor Communicatiewetenschap (Universiteit van Amsterdam)

Workshops Career Matters programma

De opleiding Communicatiewetenschap (gerangschikt als beste opleiding in Europa in dit vakgebied) biedt hun studenten via het Career Matters programma praktische workshops aan. Dit is erop gericht hen kennis en vaardigheden bij te brengen die studenten in het werkveld helpen, bijvoorbeeld na het afstuderen of bij een stage.

Over de opleiding Communicatiewetenschap

De master Communicatiewetenschap is een opleiding binnen de Graduate School of Communication. Deze opleiding is de nummer 1 opleiding van Europa in dit vakgebied en nummer 2 in de wereld.

Naast uitstekend wetenschappelijk onderwijs krijgen de studenten van deze opleiding ook een praktisch programma met workshops aangeboden. Dit programma heet Career Matters. De opleiding zegt hier zelf over:

“Career Matters workshops are designed to help you gain practical, relevant skills that will help improve your employability after graduation. Think of topics related to online marketing for example, such as Search Engine Optimization (SEO), Google Analytics or Social Advertising, or to the field of journalism, such as writing an effective press release or a journalistic blog. But also learning how to effectively present and pitch your story to others, how to expand your professional (online) network or how to profile yourself on LinkedIn are topics included in the Career Matters practical skills workshops.”

“Onze opleiding Communicatiewetenschap werkt nu bijna twee jaar samen met Gladior, specifiek met sr. Online Marketing Consultant Bart Ensink, en ik kan niet anders zeggen dan dat we zeer tevreden zijn. De communicatie met Bart verloopt altijd zeer vlot: hij reageert snel, luistert naar de input van onze studenten en past de opzet en inhoud van zijn lessen indien nodig aan. Met zijn kennis en deskundigheid geeft hij duidelijk antwoord op vragen en biedt hij onze studenten daarnaast advies over hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen in het werkveld van online marketing. Het is niet voor niets dat we vrijwel uitsluitend positieve reacties ontvangen op de Gladior workshops. Een echte aanwinst voor onze opleiding!”
Communicatiewetenschap UvA
Evelien Flink
Project officer | Study adviser

Aanpak en uitvoer

In overleg met Evelien Flink, projectleider en verantwoordelijke voor Careers Matter, is gezamenlijk de opzet en invulling van de workshops bepaald. Erg belangrijk is dat de studenten zelf aan de slag gaan en de praktijk leren ervaren. Daarom hebben we veel tijd ingeruimd om echt aan opdrachten uit de praktijk te werken, uiteraard vooraf gegaan door een introductie en uitleg van het onderwerp door Gladior.

De onderwerpen zijn gekozen op basis van de feedback en input van studenten. Daaruit kwam naar voren dat Google Analytics, Zoekmachine Marketing en Social Media Marketing populaire onderwerpen waren.

Voor Google Analytics konden we erg goed gebruik maken van de analytics demo-omgeving van Google zelf. Bij de opdrachten rondom Facebook en AdWords gebruikten we mock-up generators die vrij beschikbaar zijn op internet, waarmee je levensechte voorbeelden van advertenties kunt maken. Om het nog echter te maken is voor de opdrachten gebruik gemaakt van echte cases en vragen van klanten van Gladior. De studenten werkten gezamenlijk aan de opdrachten en ieders werk is klassikaal besproken om zo ook van elkaar te leren.

Waardering en feedback van de studenten

De workshops van Gladior blijken erg populair, binnen een aantal minuten zitten de sessies volgeboekt. Ook tijdens de workshop en bij de evaluatie zijn studenten positief. Gemiddeld worden de sessies met een 8 beoordeeld.

Uiteraard zijn ook verdere workshops aangepast op basis van de feedback van de studenten.

Trots om voor te werken

Online marketing strategie Ardanta

Gladior helpt Ardanta al sinds 2013 met het succesvol uitvoeren van de online marketing strategie. Hoe positioneer je de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland in de markt? Lees er meer over in onze referentie.

Voor wie wij nog meer werken

In het kort

Opdrachtgever:
Bylandt

De opdracht:
Stijging in bezoekers en aantal conversies

Oplossing
SEO, SEA & Display advertising

Resultaat
90% stijging in bezoek en 200% stijging in conversies

Website
https://bylandt.com/nl/

>

In het kort

Opdrachtgever:
University of Amsterdam

De opdracht:
Praktische kennis voor studenten inzake online marketing

Oplossing
Workshops

Resultaat
Hoge waardering studenten

Website
gsc.uva.nl

>