Complete Online marketing voor Bylandt

Online doelstellingen

Bylandt is straatbaksteenfabrikant. Straatbakstenen maken deel uit van onze cultuur en historie. Eeuwen geleden gaven ze al kleur en gezicht aan de leefomgeving. Bylandt staat voor ruim 100 jaar aan straatbaksteen-expertise en is daarmee de oudste baksteenfabrikant van Nederland. De productielocaties van Bylandt in Tolkamer en Kessel zijn gecertificeerd met de beste keurmerken. Al sinds 1900 produceert men hier uiterst duurzame klinkers aan de oevers van de Maas en de Rijn, gemaakt van klei uit eigen bodem. Bylandt levert zowel aan Dealers (consument) als aan overheden en aannemers (business-to-business).

Gladior kreeg de opdracht om voor Bylandt de complete online marketing te verzorgen, met de volgende doelstellingen. Uiteraard zijn er per kanaal een groot aantal micro-conversies bepaald voor beide websites, om een constant overzicht te houden van hoe alle inspanningen renderen. De belangrijkste online macro-doelstellingen voor Bylandt spreken voor zich:

ConsumentB2B
60% stijging in bezoekers 30% stijging in bezoekers
55% stijging in conversies 30% stijging in conversies

Over Bylandt

Consumenten
Bylandtsierbestrating.nl is de consumentenportal: hier vinden mensen informatie over het assortiment van Bylandt en de mogelijkheden hiermee. Ook vindt men hier heel veel tuininspiratie, ontwerptips, een rekentool voor het aantal benodigde stenen en kun je je eigen tuin online ontwerpen. Het voornaamste doel van deze website is dus het inspireren en informeren van consumenten, zodat zij een voorkeur voor Bylandt-stenen ontwikkelen en deze afhalen bij één van de vele Selectdealers.

Overheid & architecten
Bylandt.com is de B2B portal: hier vinden inkopers, architecten en adviseurs informatie over het assortiment van Bylandt en bijbehorende keurmerken. Ook vindt men hier informatie over achterliggende technieken, referenties en projecten. Het voornaamste doel van deze website is het merk Bylandt vastzetten als een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande producent.

“Gladior is een goede partner in het initiëren en beheren van online marketing vraagstukken. Of het nu SEA campagnes, online / social advertising, SEO optimalisatie, Analytics of usability is. In alle facetten hebben ze strategische expertise in huis. Een professionele club die proactief meedenkt en up to date kennis heeft.”
 
 Bart Hesen
adviseur marketing & communicatie

Resultaten online marketing

Met inzet van alle bovengenoemde kanalen en campagnes, is het aantal bezoekers van de beide websites gestegen met 94% over de afgelopen 12 maanden, t.o.v. dezelfde periode ervoor. Organisch verkeer is zelfs met 97% gestegen. Het aantal behaalde conversies is dankzij een focus op kwalitatief verkeer gestegen met liefst 203%. Qua online data presteren beide websites dus ruim boven doelstelling. Combineer dit met een goede, open samenwerking en het project is voor alle betrokken partijen een succes.

Hoe is dit bereikt?

Voor aanvang van het kalenderjaar is bepaald welke online kanalen benut/aangepakt zullen worden, en hoe dit binnen de totale marketing van Bylandt past.

SEO
Beide websites zijn zo ingericht dat zowel Google als de bezoeker eenvoudig en snel bij alle informatie kan. De belangrijkste pagina’s zijn geoptimaliseerd voor organische vindbaarheid en ook is er veel content toegevoegd die vragen beantwoordt waar mensen mee zitten rondom de aankoop van straatbakstenen. Daarnaast is er voor de consumentenwebsite een blog opgestart waar wekelijks inspiratie artikelen op verschijnen, zoals tuintrends, tips voor afwatering en tips voor een kleine tuin. Dit alles zorgt voor een optimale informatievoorziening voor een bezoeker – en dus voor Google.

Google AdWords (zoeknetwerk)
Voor beide website zijn advertentiecampagnes ingericht om een groter deel van de zoekresultatenpagina in beslag te nemen, naast de organische resultaten. Wanneer een projectleider van de overheid op zoek is naar straatbakstenen of machinaal straten, staat Bylandt.com er. Wanneer consumenten op zoek zijn naar sierbestrating of klinkers, staat Bylandtsierbestrating.nl er. Ook is er voor een aantal van de meest populaire Dealerlocaties een lokale campagne ingericht, zodat wanneer mensen op zoek zijn naar sierbestrating in de buurt, ze naar een dealerpagina op Bylandtsierbestrating.nl worden geleid. Hier vinden ze alle informatie die ze nodig hebben, waaronder het assortiment, adres en telefoonnummer.

Voorbeeld advertentie Bylandt

Display advertising
Voor het inspireren en activeren van consumenten, zijn er door Gladior verschillende Display-campagnes ingezet die zich richten op specifieke doelgroepen. Mensen met interesse in tuinieren, mensen die in de markt zijn voor huis & tuin producten, maar ook mensen die al eerder op de website zijn geweest en nog geen dealer hebben gezocht (remarketing). Van tevoren is goed nagedacht over een bezoekersprofiel: wanneer een persoon voldoet aan vooraf bepaalde voorwaarden, is deze waarschijnlijk geïnteresseerd in hetgeen dat Bylandt aanbiedt: sfeer in de vorm van kwalitatief hoogwaardige sierbestrating. Rondom “typische tuindagen” zoals Pasen, Pinksteren en Hemelvaart zijn extra actiecampagnes ingezet om mensen naar de dealerpagina’s te leiden.

Rapportage & dashboarding
Het behalen van resultaten staat onderaan de streep centraal. Voor een goed verloop van dit proces is het cruciaal dat te allen tijde inzichtelijk is welke resultaten voortvloeien uit welke inspanningen. Om dit te bereiken, heeft Gladior de beschikking over een variëteit aan rapportages, naar gelang de wens van de stakeholder. Zo gebruiken we uitgebreide rapportages per kanaal, of samenvattende managementrapportages. We implementeren Dashboards in Google Analytics (om altijd data te zien over de gewenste periode) en sinds kort ook KlipFolio-dashboards, waarmee we de unieke mogelijkheid hebben om te rapporteren over een varieteit van kanalen, zoals Analytics, Facebook en Mailchimp.

Nevenactiviteiten
Naast alle genoemde activiteiten, heeft Gladior Bylandt ondersteund bij:

  • Inkoop van advertentieruimte op verschillende medialocaties, zoals de Architect;
  • Het verkrijgen van meer kwalitatieve inzichten in bezoekers door middel van Hotjar;
  • Het adverteren op Social Media kanalen Facebook, LinkedIn en Twitter.

In het kort

Opdrachtgever:
Bylandt

De opdracht:
Stijging in bezoekers en aantal conversies

Oplossing
SEO, SEA & Display advertising

Resultaat
90% stijging in bezoek en 200% stijging in conversies

Website
https://bylandt.com/nl/

>

Trots om voor te werken

Online marketing strategie Ardanta

Gladior helpt Ardanta al sinds 2013 met het succesvol uitvoeren van de online marketing strategie. Hoe positioneer je de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland in de markt? Lees er meer over in onze referentie.

Voor wie wij nog meer werken

In het kort

Opdrachtgever:
Bylandt

De opdracht:
Stijging in bezoekers en aantal conversies

Oplossing
SEO, SEA & Display advertising

Resultaat
90% stijging in bezoek en 200% stijging in conversies

Website
https://bylandt.com/nl/

>