Organische en betaalde vindbaarheid Ledstripkoning

Complete online marketing voor Ledstripkoning

Online doelstellingen

De samenwerking tussen Ledstripkoning.nl en Gladior is sinds 2014 actief, waarbij de opdracht luidde om de webshop organisch beter vindbaar te maken en daarnaast de sales te vergroten. Gladior is hiermee aan de slag gegaan door SEO, Linkbuilding en SEA campagnes op te starten.

Over Ledstripkoning

Ledstripkoning is niet alleen specialist op het gebied van ledstrips, maar ook op het gebied van kwaliteit en prijs.  In de webshop van ledstripkoning.nl kunnen zowel complete sets als losse ledstrips besteld worden in diverse kleuren, waaronder warm wit, koud wit, rgb en rgbw.

Resultaten online marketing

De samenwerking heeft het afgelopen jaar meerdere successen behaald door een goede en constructieve samenwerking, waarbij de kennis van beide partijen een perfecte aansluiting op elkaar is geweest.

Enkele mooie resultaten die we graag willen benoemen:

  • Een stijging van 435% in organisch verkeer sinds de start van de samenwerking;
  • Door de nieuwe en geoptimaliseerde content heeft Ledstripkoning.nl nu voor 85% van de belangrijkste zoektermen een organische top 10 positie en voor 97% van de zoektermen een top 20 positie.
  • Daarnaast is een stijging van 317% gerealiseerd in het aantal transacties, waarbij de omzet een stijging laat zien van 424%;
  • De AdWords campagne is ook succesvol gebleken en heeft een gemiddelde ROAS (return on adspend) van 773%.
“De samenwerking met Gladior heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. De goede richting met de site was ingeslagen en samen met Gladior is dit naar het volgende niveau getild. De vindbaarheid in Google is hierdoor uitstekend en de campagnes laten een goed resultaat zien. De site is geoptimaliseerd voor de zoekmachines maar daarbij heeft wel altijd de klant centraal gestaan. Dit is een zeer belangrijk uitgangspunt en Gladior heeft dit uitstekend opgepakt en doorgevoerd.,,
 
 Ivo IJsseldijk
Eigenaar Ledstripkoning

Hoe is dit bereikt?

Om de organische posities op de belangrijkste zoektermen te verbeteren is de website voorzien van content. Er is nieuwe content geschreven en waar reeds content aanwezig was, is deze geredigeerd zodat de teksten een volwaardige aanvulling zijn voor de webshop. Op deze manier heeft de content toegevoegde waarde voor de bezoeker én de zoekmachine. Daarnaast is linkbuilding toegepast om het linkprofiel van Ledstripkoning verder te vergroten en versterken, waardoor er een goed fundament aanwezig is.

Ledstripkoning.nl is dan wel actief in een niche markt, maar hierin is Ledstripkoning zeker niet alleen en zijn er meerdere online concurrenten aanwezig. Het is dus belangrijk om naast een goede organische ranking,  ook aanwezig te zijn met advertenties wanneer er gezocht wordt op ledstrips en aanverwante producten. Hiervoor zijn diverse AdWords campagnes opgezet.

Trots om voor te werken

Online marketing strategie Ardanta

Gladior helpt Ardanta al sinds 2013 met het succesvol uitvoeren van de online marketing strategie. Hoe positioneer je de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland in de markt? Lees er meer over in onze referentie.

Voor wie wij nog meer werken

In het kort

Opdrachtgever:
Bylandt

De opdracht:
Stijging in bezoekers en aantal conversies

Oplossing
SEO, SEA & Display advertising

Resultaat
90% stijging in bezoek en 200% stijging in conversies

Website
https://bylandt.com/nl/

>

In het kort

Opdrachtgever:
Ledstripkoning

De opdracht:
Vergroten vindbaarheid

Oplossing
SEO, Adwords, Linkbuilding

Resultaat
+435% organisch verkeer

Website
www.ledstripkoning.nl

>