Online marketing met adverteren op Marktplaats voor Lichtcentrum Hengelo

Online marketing met adverteren op Marktplaats voor Lichtcentrum Hengelo

Online doelstellingen

Website van Lichtcentrum HengeloLichtcentrum Hengelo is de grootste verlichtingsspeciaalzaak van Oost-Nederland met meer dan 1500m² aan verkoopoppervlakte. Doordat zij zo’n grote fysieke winkel hebben, kunnen zij ook via webshop de kwaliteit en service bieden die je van een échte winkel gewend bent.

Gladior verzorgt inmiddels al enkele jaren succesvol de online marketing voor deze webshop. Eind 2016 hebben we de stap gezet om een pilot te draaien met adverteren op Marktplaats. Deze was zo succesvol, dat we deze nu in onze online marketing strategie voor 2017 hebben geïntegreerd. Doel: meer bezoekers, meer bestellingen en een hoger conversiepercentage!

Over Lichtcentrum Hengelo

Lichtcentrum Hengelo is de grootste verlichtingsspeciaalzaak van Oost-Nederland en viert in 2017 haar 25-jarig bestaan. Vanuit de fysieke winkel in Hengelo wordt er dagelijks lichtadvies gegeven aan consumenten. De winkel heeft meer dan 1500m² aan verkoopoppervlakte die vol hangt met verlichting passend bij elk interieur. De webshop ligt in het verlengde van de fysieke winkel. Productfoto’s worden zelf gemaakt en er worden dagelijks nieuwe producten toegevoegd.

“We hebben na lange tijd eindelijk de juiste partij voor onze online marketing gevonden. We zijn erg tevreden en blij dat onze bezoekersaantallen en het conversiepercentage sinds de samenwerking met Gladior vooruit zijn gegaan. Deels door een beter opzette marketingstrategie, maar ook door aangedragen verbeteringen in de webshop door te voeren.”
 
 Luuk oude Avenhuis
Salesmanager en webshopbeheerder

Resultaten online marketing

Mede door het uitrollen van een succesvolle online marketing strategie inclusief het adverteren op Marktplaats, heeft Gladior voor Lichtcentrum Hengelo een flinke omzetstijging weten te realiseren. Door Google Shopping verder te optimaliseren, is er een omzetstijging van maar liefst 340% gerealiseerd. De ROAS (Return-On-Ad-Spend) is daarmee meer dan verdubbeld.

Maar we hebben ons niet beperkt tot de inzet van AdWords. Door het behalen van goede posities in Google en het geven van advies in de vorm van een SEO Audit, hebben we 20% meer bezoekers via het organische kanaal kunnen bereiken. Daarnaast zijn we eind 2016 gestart met adverteren op Marktplaats. De resultaten hiervan waren erg goed. In de eerste helft van 2017 zorgde het voor bijna 10% van de omzet.

Hoe is dit bereikt?

  • Technische SEO audit om vindbaarheid in Google te verhogen;
  • Grafische opzet voor vernieuwing van de lay-out, gericht op conversieverhoging;
  • Optimaliseren AdWords campagnes (o.a. Shopping);
  • Campagnes in Bing met o.a. image extensions;
  • Marktplaats advertenties met automatische feedkoppeling;
  • Facebook campagnes;

Marktplaats advertentie Lichtcentrum Hengelo

Trots om voor te werken

Online marketing strategie Ardanta

Gladior helpt Ardanta al sinds 2013 met het succesvol uitvoeren van de online marketing strategie. Hoe positioneer je de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland in de markt? Lees er meer over in onze referentie.

Voor wie wij nog meer werken

In het kort

Opdrachtgever:
Bylandt

De opdracht:
Stijging in bezoekers en aantal conversies

Oplossing
SEO, SEA & Display advertising

Resultaat
90% stijging in bezoek en 200% stijging in conversies

Website
https://bylandt.com/nl/

>

In het kort

Opdrachtgever:
Lichtcentrum Hengelo

De opdracht:
Verhoging van het aantal bestellingen in de shop

Oplossing
SEO, SEA & adverteren op Marktplaats

Resultaat
200% stijging in conversies; 20% stijging conversieratio

Website
www.lichtcentrumhengelo.nl

>