Seizoensgebonden campagne voor Autovoordeelwinkel.nl

 

Seizoensgebonden campagne voor Autovoordeelwinkel.nl

 

Online marketing campagne voor seizoensgebonden producten

Online marketing is één van de bepalende factoren voor succesvolle verkopen in een webshop, zo niet de grootste. Je kunt een prachtige webshop hebben, maar wanneer deze geen bezoekers trekt zul je geen opbrengsten genereren. Het vindbaar zijn op specifieke merken en producten is daarom van groot belang. 

Zo ook voor Autovoordeelwinkel.nl, de producten die deze webshop verkoopt zijn daarnaast seizoensgebonden. Wat het begrip “op de juiste tijd op de juiste plaats staan” waar maakt. In deze case belichten we de advertentie campagnes en resultaten hiervan.

Over Autovoordeelwinkel

Autovoordeelwinkel.nl is onderdeel van REMENKO Automotive.

Deze webshop is gevestigd in Zevenhuizen en houdt zich naast online verkoop van auto comfort en accessoires ook bezig met service en inbouw van aanverwante artikelen. Van bluetooth carkits, cruise control en parkeersensoren tot autozonwering op maat. De nadruk ligt hierbij op kwaliteits artikelen die het comfort in de auto verhogen. Ze zijn officiëel dealer van merken zoals Atera, Waeco, Thule en Hapro.

Na het ontstaan van Autovoordeelwinkel.nl in 2007 volgden aanverwante webshops Dakdragerwinkel.nl en Sneeuwkettingenwinkel.nl. Beide shops bieden een uitgebreid assortiment in respectievelijk dakkoffers of sneeuwkettingen.

“In Gladior hebben wij een betrouwbare en bekwame partner gevonden die het geheel naar een hoger plan kan tillen.,,
 
 Remco Swinkels
eigenaar REMENKO Automotive

Uitdaging

REMENKO Automotive is sinds 2015 klant bij Gladior, waarbij we jaarlijks vooruitgang kunnen boeken. Naast het inzetten van campagnes hebben we voor de website technisch advies gegeven in de vorm van een SEO-audit, en denken we strategisch met REMENKO mee voor het positioneren van de webshops en de invulling hiervan.

De producten die Autovoordeelwinkel.nl aanbiedt zijn seizoensgebonden. Het assortiment bevat namelijk zonneschermen, dakkoffers maar ook sneeuwkettingen. Het seizoen piekt voornamelijk in het voorjaar en begin van de zomer, in juni en juli. Voor Autovoordeelwinkel.nl hebben we tijdens deze periode sterk ingezet in Google Shopping en campagnes in het zoeknetwerk van Google en Bing.

De strategie was simpel: op de juiste plaats staan met de juiste advertentie. Wanneer er werd gezocht naar “beste fietsendragers” werd er een tekstadvertentie met betrekking tot fietsendragers getoond. Wanneer er werd gezocht naar een specifiek model “dakkoffer thule pacific” werd een shoppingadvertentie getoond.

thule dakkoffer - autovoordeelwinkel en dakdragerwinkel

Shoppingresultaat bevat advertenties van zowel autvoordeelwinkel.nl als dakdragerwinkel.nl

De focus lag op het rendabel maken van de campagnes. Door continue bijsturing op de zoekwoorden, campagnes en producten zorgden we dat er alleen werd geadverteerd op verkopende producten en zoekwoorden. Wanneer de kans op een verkoop hoog is wouden wij met de advertenties aanwezig zijn, boven de concurrentie. Kortom, er werd geen geld uitgegeven zonder dit terug te verdienen.

Shopping

Het voordeel van een shoppingcampagne is de directe weergave van het product. De bezoeker ziet een afbeelding, een prijs en de vergelijking met concurrenten. Voor Autovoordeelwinkel.nl stuurden we met hogere biedingen op producten die zij graag wilden verkopen. Waren er producten die minder verkochten dan werden deze uitgesloten.

SEA

De tekstadvertenties in het zoeknetwerk zijn op productcategorie ingesteld, bijvoorbeeld een advertentie voor de collectie dakdragers voor het merk MAC. Hierdoor was autovoordeelwinkel.nl ook zichtbaar voor het oriënterende publiek.

Resultaten

Door doelgericht de campagnes in te zetten en te sturen op de kosten versus opbrengsten, hebben we afgelopen seizoen goede resultaten weten te behalen. Het rendabel maken van de campagnes is gelukt met een ROAS van ruim 1233% (rendement van de advertentie-uitgaven).

Ten opzichte van het seizoen in zomer 2016 hebben we in 2017 door middel van de campagnes het aantal verkopen met 65% laten stijgen. Waar het budget maar 20% toename. Wat neerkomt op een ruime verdubbeling van de opbrengsten via de campagnes.

In totaal hebben we 8% stijging in het verkeer weten te realiseren waarbij we door de campagnes gericht hebben op de relevantie en de koopbereidheid van de bezoeker. Hierdoor is het conversiepercentage met 80% gestegen ten opzichte van 2016.

Trots om voor te werken

Online marketing strategie Ardanta

Gladior helpt Ardanta al sinds 2013 met het succesvol uitvoeren van de online marketing strategie. Hoe positioneer je de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland in de markt? Lees er meer over in onze referentie.

Voor wie wij nog meer werken

In het kort

Opdrachtgever:
Bylandt

De opdracht:
Stijging in bezoekers en aantal conversies

Oplossing
SEO, SEA & Display advertising

Resultaat
90% stijging in bezoek en 200% stijging in conversies

Website
https://bylandt.com/nl/

>

In het kort

Opdrachtgever:
REMENKO Automotive | Autovoordeelwinkel.nl

De opdracht:
Stijging in verkopen in het zomerseizoen van 2017

Oplossing
SEA & Shopping campagnes

Resultaat
65% stijging in aantal verkopen

Website
www.autovoordeelwinkel.nl

>