Social media neemt in invloed toe

Gladior, 13 september 2011

Social media neemt in invloed toe

Voor steeds meer mensen is het gebruik van social media de belangrijkste tijdsbesteding online.
Onderzoeksbureau Nielsen heeft op 11 september haar nieuwste rapport over social media gepubliceerd. Dit rapport toont de resultaten van het onderzoek naar de trends en het gebruik van de belangrijkste social media platformen in de Verenigde Staten. Ook heeft Nielsen enkele andere landen in het onderzoek meegenomen, maar Nederland komt er niet in voor. Wel zullen er bevindingen deels herkenbaar zijn als het gaat om de bekende platformen zoals Twitter, Facebook, LinkedIn en WordPress. Het onderzoek werd gehouden in mei 2011.

Een aantal uitkomsten van dit onderzoek:

  • Het bezoeken van social media platformen en blogs neemt de meeste tijd in beslag wanneer Amerikanen aan het internetten zijn.
  • Social media is behoorlijk gegroeid. Bijna 4 op de 5 internetgebruikers bezoeken social media platformen en blogs
  • Amerikanen besteden meer tijd op Facebook dan aan een willekeurige andere website.
  • Het gebruik van social media via de mobiele telefoon is aanzienlijk. Bijna 40% van de social media bezoekers doen dit via hun mobiele telefoon.
  • Social media apps zijn het 3e meest gebruikte type applicatie door smartphone-eigenaren.
  • Van alle op social media actieve volwassenen shopt 70% online. Zij zijn sneller geneigd iets online te kopen dan de gemiddelde internetgebruiker.
  • Er zijn steeds meer 55+ actief op social media, daarnaast bezoekt deze groep ook steeds vaker social media vanaf hun mobiele telefoon.
  • Meer dan de helft van het aantal volwassen social media gebruikers volgt een favoriet merk.
  • Sociale netwerken en blogs bereiken meer dan driekwart van het aantal actieve internetgebruikers. Dit is de conclusie van het bekijken van 10 grote internationale markten.
  • Actieve social media gebruikers zijn grotere beïnvloeders offline.

Meer uitkomsten en gedetailleerdere informatie leest u op de website van Nielsen.

Invloed
Het blijkt dat het gebruik van social media zijn weerslag heeft op het offline gedrag van de gebruiker. Zo zijn zij sneller geneigd om een mening te geven over tv-shows, nieuws of politieke zaken dan niet-social media gebruikers. Ook zullen zijn zij sneller geneigd op een date te gaan en zullen zij eerder een sportevenement bezoeken of zelf fitnessen op de sportschool. Terwijl veel social media gebruikers een merk volgen online, zijn zij ook sneller geneigd aankopen te doen zoals muziek, kleding en accessoires.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor bedrijven die meer willen doen met social media, maar nog niet geheel overtuigd zijn.  Het onderzoek laat zien dat het bereik groot is, online inspanningen zijn weerslag hebben op offline situaties en de invloed van trouwe online volgers van merken. Kortom, het vergroot het effect, mits goed ingezet, van uw online inspanningen.

Bron: Nielsen, blog.nielsen.com

Emerce E-commerce Live! 2018

Gladior was op woensdag 30 mei aanwezig bij Emerce E-commerce Live! Lees hier meer over de interessante sessies die we gevolgd hebben, de trends die we de komende jaren kunnen verwachten én hoe jij je webshop een boost kunt geven.

The Next Web 2018: wat moet je weten?

Gladior | Online Marketing, 2 juni 2018   Meet the future! The Next Web (TNW) is één van de grootste tech congressen op de wereld en vind jaarlijks plaats in Amsterdam. Het is een event waar de toekomst van digital en tech centraal staat. Daar hoort marketing zeker...