Archief

Analytics

Met Analytics altijd begrijpelijk en actionable inzicht in uw online resultaten.

Meten wat er op uw website gebeurt

Met website analytics geven wij inzicht en meten wij de prestaties van uw website. Of u het rendement van uw social media campagne wilt weten of uw website wilt optimaliseren voor meer conversies. Daarnaast kunnen wij u meer informatie geven over de bezoekers van uw website, bijvoorbeeld waar ze vandaan komen, welke bedrijven uw website hebben bezocht en wat bezoekers en via welke funnel heeft geleid tot een conversie of een aankoop.

Uw webstatistieken omvatten bijvoorbeeld het gedrag van bezoekers op uw website. De demografische en geografische gegevens van de bezoekers en de kanalen waar deze bezoekers vandaan kwamen. Bijvoorbeeld social media, zoekmachines of nieuwsbrieven.

Wat kan Gladior voor u betekenen?

Door combinatie van ervaring, klantkennis en de juiste technische skills kunnen wij de statistieken van uw website inzetten bij het verbeteren van uw online prestaties. Gladior kan u helpen van de implementatie van Google Analytics of Google Tag Manager tot het instellen van cross domain tracking. Wij zorgen dat al uw campagnes correct worden gemeten zodat er geen data verloren gaat of foutief wordt gemeten.

analytics

In overleg stemmen we de belangrijkste doelen en KPI’s van uw website af. Bijvoorbeeld contactaanvragen, online verkopen. Wij analyseren en interpreteren de website statistieken en vormen dit in een maatwerk, maandelijkse en overzichtelijke rapportage. Onze consultants zijn ervaren en hebben allemaal een Google Analytics Individual Qualification. We kunnen door deze expertise de informatie die het meest belangrijk voor u is inzichtelijk maken.

Analytics Advies

De wereld van web analytics kan ingewikkeld en uitdagend zijn. Hoe moeten deze cijfers geïnterpreteerd worden? Hoe kan dit helpen bij het maken van beslissingen? Welke data kan eruit gehaald worden zodat deze actionable wordt voor uw organisatie?

Wij richten ons erop om data niet alleen te presenteren, maar juist om deze begrijpelijk en actionable te maken voor onze klanten. Zo gaat uw website en het resultaat echt leven en kan het onderdeel worden van uw dagelijkse praktijk.

Wij hechten veel waarde aan heldere en begrijpelijke rapportages. Deze vullen wij regelmatig aan met custom opgestelde rapporten en dashboards die helpen bij uw context en bedrijf. Maandelijks geven wij ook uitleg en advies over interpretatie en gebruik hiervan.

Onderdeel van Analytics advies is ook het verzorgen van workshops. Hierin nemen we bijvoorbeeld uw marketeers, supportafdeling, management of accountmanagers mee in Google Analytics en koppelen deze aan uw praktijk en website.

Google Tag Manager & Google Analytics implementatie

Wij bieden advies en begeleiding bij implementatie van Google Tag Manager of Google Analytics voor uw website of webshop. Slechts éénmaal een meetcode plaatsen is niet voldoende. De juiste instellingen ingeven, koppelingen leggen met AdWords of Search console en configureren van wat u wilt meten is erg belangrijk. U wilt zeker weten dat u naar de juiste data kijkt als u daarop beslissingen gaat nemen. Bij Gladior nemen we dit dan ook erg serieus.

Een goed voorbeeld van configuratie is het instellen van eCommerce in Google Analytics. Voor een webshop is juiste configuratie van uw afrekenproces erg belangrijk om de juiste conclusies te trekken of beslissingen te nemen. Voor elke shop kan dit verschillen. Wij adviseren bovendien gebruik te maken van Enhanced eCommerce in Google Analytics. Iets waar u diepere configuratie voor moet doen. Dit werkt niet out of the box.

Onze voorkeur gaat altijd uit naar implementatie van Google Tag Manager als u zaken wilt meten op uw website of -shop. Dit is een veelzijdige oplossing waarmee u veel zaken rondom metingen snel kunt regelen. Bijvoorbeeld:

  • Wilt u met meer tools meten dan alleen Google Analytics? Bijvoorbeeld met HotJar of meetpixels van Twitter, LinkedIn en Facebook? Dan is het gebruik van Google Tag Manager sterk aan te raden. U beheert dan alle meetcodes gemakkelijk op 1 plek en ze worden op de juiste manier ingeladen zonder dat bijvoorbeeld uw website langzamer wordt.
  • Via Google Tag Manager kunnen ook maatwerk metingen makkelijk ingericht worden worden via Analytics, zonder dat u overal meetcodes hoeft aan te passen of uw hele website hoeft te updaten. Erg bruikbaar bij het meten van knoppen, formulieren of funnels op uw website of -shop. Maar wat dacht u van klikken op telefoonnummers, mail adressen of externe links?

Voor implementatie van Google Tag Manager of Google Analytics werken wij regelmatig, in goede harmonie, samen met webbouwers van onze klanten. We richten ons hierbij op elkaars krachten, om het beste resultaat voor onze gezamenlijke klant te bereiken.

Analytics Audit

Heeft u data opgebouwd in Google Analytics en wordt deze data steeds belangrijker voor uw bedrijf of processen? Dan is het erg belangrijk om zeker te weten dat u zuiver meet, dat de implementatie correct is, dat u alles meet dat belangrijk is voor uw praktijk en dat er een backup is van uw data.

Gladior biedt een analytics audit aan. Na een gesprek over uw huidige situatie, uw vragen en wensen gaan wij uw Google Analytics controleren op alle belangrijke punten, we analyseren de data en leveren een rapport op van onze bevindingen met concrete adviezen ter verbetering.

Heeft u hulp nodig bij uw Analytics? Neemt u dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.