Archief

Conversie optimalisatie

Zo efficiënt én effectief mogelijk websitebezoekers leiden naar een conversie.

Conversie optimalisatie

Hoe werkt conversie optimalisatie?

Hoe zorgt u ervoor dat bezoekers bepaalde acties op uw website ondernemen? Bijvoorbeeld het invullen van een contactformulier, het kopen van een product of het downloaden van een whitepaper? Conversie optimalisatie is een continu proces, er ontstaan nieuwe inzichten en worden doorlopend nieuwe tools uitgebracht. Hoe kan uw website nog effectiever worden ingezet en wat zijn de nieuwe inzichten op het gebied van conversie optimalisatie?

Krijg meer inzicht door middel van verschillende tools als heatmaps, klikgedrag-analyse, user feedback verkrijgen, en A/B testen. Deze data geeft o.a. aan waar de winst te behalen is en in welk opzicht uw website geoptimaliseerd kan worden voor conversie. Zonder eerst de hele website aan te moeten aanpassen, eerst testen wat wel of niet werkt. Dat is wel zo efficiënt!

Wat kan Gladior voor u betekenen?

We beginnen met een analyse van de website. Met een Conversie Audit beoordelen we uw website aan de hand van de belangrijkste eigenschappen voor een converterende website. Door te checken hoe uw site ervoor staat met de Conversie Audit weet u of de basis van uw site goed is en kunt u aan de slag met Conversie optimalisatie. Vraag nu de Conversie Audit aan.

Wat analyseren we?

Hoe bewegen bezoekers zich over uw website? Op welke webpagina en vanaf welk kanaal komen uw bezoekers binnen, waar (en wanneer!) verlaten ze uw website weer? We onderzoeken het gedrag van uw niet-converterende bezoekers. Er zijn veel interessante tools om het gedrag van uw bezoeker te ontcijferen. HotJar is daar één van. Met deze tool kunt u heatmaps maken van de bewegingen en het klik- en scrollgedrag. Zo ziet u bijvoorbeeld waar bezoekers op klikken, hoe ver ze scrollen en welke muisbewegingen ze maken.

Na het toepassen van de verbeterpunten uit de Conversie Audit heeft u de basis staan en kunt u aan de slag met Conversie Optimalisatie. Met experimenten krijgen we goed inzicht in wat wel en niet werkt. We vormen een beeld over hoe bezoekers reageren en hoe we hun gedrag kunnen beïnvloeden. Hier kunnen we op inspelen om met een stijgende lijn in uw conversieratio als resultaat. Onze gecertificeerde specialisten begeleiden u bij conversie optimalisatie trajecten van begin tot eind en zorgen voor een heldere rapportage.