Archief

Online personalisatie

De juiste boodschap, op het juiste moment, voor de juiste persoon, overal.

Wat is online personalisatie?

Wat als u van elke bezoeker op uw website een dynamisch profiel heeft? Dan kunt u gericht communiceren op basis van bijvoorbeeld klant/niet-klant, bekende interesses, eerdere aankopen, marketing campagnes of geo-locatie. Bovendien kunt u dit profiel verrijken of de data delen met andere systemen, zodat u ook webgedrag in uw CRM kunt terugzien of bijvoorbeeld gesegmenteerd kunt emailen en adverteren.

Online personalisatie is dé trend in de online wereld waar marketeers aandacht aan willen besteden. Met data op basis van persoonlijke profielen kan een situatie bereikt worden waarbij een website als een passende jas kan voelen voor elke bezoeker. Uw online presence wordt zo niet 1 algemene boodschap voor velen, maar vele boodschappen voor ieder op maat.

Wat biedt personalisatie u?

Met personalisatie bereikt u onder andere:

  • Online herkennen van klant / niet klant voor uw bezoekers (en de daarbij horende relevantere communicatie)
  • Verbeteren van uw conversie
  • Verbeteren van uw online servicegraad en ontlasten van uw klantcontact afdeling
  • Uw NPS score verhogen
  • Interesses vastleggen van uw digitale bezoekers en daarop acteren
  • Besparing op uw marketing budget  (u gebruikt data ook gericht in uw online targeting of email marketing)
  • Gemakkelijk koppelen van andere bronnen aan profielen (Bijvoorbeeld uw CRM, emailmarketing, display ads, winkelsysteem, Google Analytics Facebook advertising, recruiting-systeem of webcare)

De mogelijkheden zijn ruim om uw klant of potentiële klant een persoonlijke ervaring te geven over al uw online kanalen en deze voor uw merk te winnen.

We hebben hierin ruime ervaring opgedaan met B2B en B2C klanten zoals bijvoorbeeld OOM verzekeringen, Ardanta, Centric en Heuver Banden.  Interesse in de mogelijkheden of eens wat voorbeelden zien? Neem dan contact op Met Bart Ensink of Tom Tenniglo.

Voorbeeld Personalisatie

In onderstaand voorbeeld ziet u wat personalisatie kan betekenen.

  • Links ziet u een homepage voor een persoon welke herkend is als zijnde geen klant. Hierin richten we ons op content welke gericht is op u te verleiden klant te worden of het merk beter te leren kennen.
  • In het voorbeeld rechts ziet u dezelfde homepage, gepersonaliseerd voor een persoon die als bestaande klant herkend wordt. Hier richten we ons op content aanbieden, welke u als bestaande klant helpt. Zoals bijvoorbeeld de self service omgeving. Deze personalisatie vind realtime plaats, zonder wijzigingen aan de site of het CMS.
Niet klant personalisatie
Klant personalisatie

Gladior is Blueconic specialist

Gladior werkt aan online personalisatie met speciaal daarvoor opgeleide marketeers en de beste software. Wij werken met het Blueconic customer data platform, welke op maat voor elke organisatie ingezet wordt. Samen werken we toe naar de ideale situatie: de juiste boodschap voor elke bezoeker op het juiste moment.
Gladior is preferred partner van Blueconic, een customer data platform en  internationaal een voorloper op het gebied van personalisatie.