Archief

Bereik je doelgroep met Facebook marketing

Hoe zorgt u ervoor dat u in social media boven de rest uitspringt? Wij helpen u met succesvol adverteren op Facebook en Instagram.

Wat Facebook of Instagram kan doen voor uw bedrijf

Met miljoenen dagelijks actieve gebruikers is Facebook een prachtig medium om in te zetten. Facebook-gebruikers maken gebruik van Facebook omdat ze dit leuk vinden. Vermoei ze daarom niet (altijd) met een keiharde sales boodschappen, maar zoek interactie met onderwerpen die uw fans leuk vinden. Uiteindelijk zullen ze u onthouden en bij u kopen.

Met adverteren op basis van interesses, demografische en geografische kenmerken kunt u perfect uw doelgroep bereiken en content aanbieden die past bij hun interesses of gedrag.

U kunt uw fans vergroten of bijvoorbeeld ervoor zorgen dat meer bezoekers uw site bezoeken wanneer u interessante berichten deelt die ook engagement (likes, delen, reageren, klikken, etc) oproepen.

Instagram is onderdeel van Facebook wat betekent dat u ook op dat kanaal uw doelgroep heel gericht kan bereiken.

Wat Gladior voor u kan betekenen

Facebook en Instagram marketing

Op het gebied van Facebook marketing kunnen wij u op verschillende manieren  ondersteunen. Of u nu op zoek bent naar een partner die de complete Facebook strategie bedenkt en uitvoert en deze inpast binnen de (online) strategie of naar een partij die zich alleen richt op het adverteren via Facebook: Wij hebben ervaring en helpen u graag met uw Facebook activiteiten.

Met een aanspreekpunt binnen Facebook, een pro-actieve houding en begrijpelijke  Facebook rapportages kan Gladior u helpen om online succesvol te zijn op Facebook.

Succesvol uw B2C of B2B doelgroep targeten

Facebook advertising biedt veel goede mogelijkheden om de precieze doelgroep te vinden. Heel interessant in B2C, maar zeker ook in B2B. Er zijn talloze targeting mogelijkheden, zeker met hulp van de Facebook pixel. Misschien nog wel het meest interessant is het gebruik van ‘custom audiences’ en ‘look-a-like audiences’. Daarmee adverteert u precies op een door u samengestelde doelgroep en eventueel op mensen die daar op lijken. Dat betekent minder waste en hogere relevantie. Hogere relevantie betekent in de regel ook minder kosten voor uw advertenties.

Onze consultants helpen u graag met het samenstellen van uw doelgroep en het uitleggen van de mogelijkheden met uw klantenlijsten.

Meer naamsbekendheid en volgers met de juiste content

Facebook of Instagram is een prachtige plek om nieuwe klanten te leren kennen en met bekende klanten te interacteren. Het is wel belangrijk dat uw communicatie past binnen de context. Niemand zit te wachten op keiharde verkooppraat in een sociale situatie. Ook het opbouwen van meer aandacht of volgers werkt volgens dit principe: het moet relevant zijn en waarde hebben.

Meer volgers is belangrijk, want wist u dat slechts 6% van uw volgers uw bericht in zijn of haar tijdlijn ziet? Bovendien is engagement op uw berichten belangrijk om dit te laten groeien en effectiever te kunnen adverteren. Relevante content promoten kost namelijk minder geld. Een doordachte aanpak voor uw merk en doelgroepen is dus erg belangrijk.

Inmiddels kunnen wij uit een groot aantal voorbeelden putten om uw te adviseren wat werkt voor een merk op Facebook of Instagram. Wilt u het gesprek eens aangaan? Stuur ons dan even een bericht.