Archief

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Goed gevonden worden wanneer mensen naar uw product of dienst op zoek zijn? Met de hulp van Gladior komt uw website op de juiste plek in Google.

Wat kan SEO doen voor uw bedrijf?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel “SEO” genoemd in vaktermen, is essentieel voor de online vindbaarheid van uw organisatie. Met de komst van Google eind jaren ‘90 werd de basis van SEO gelegd. Men ging immers meer ‘googelen’, het werd dan ook steeds belangrijker om snel gevonden te worden op zoektermen verwant aan jouw product of dienst. Vandaag de dag worden er wereldwijd iedere seconde ruim 40.000 zoekopdrachten in Google gedaan. Des te belangrijk dat uw website gevonden wordt bij relevante zoekopdrachten!

Wat kan Gladior voor u betekenen?

Zoekmachine optimalisatie is een marathon, geen sprint. Met SEO behaalt u resultaat door continue optimalisatie, monitoring én kennis van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. De expertise van Gladior kan u daarbij helpen. 

zoekmachine optimalisatie

Hoe we uw website beter vindbaar maken in Google? Door bijvoorbeeld aanpassingen in techniek te maken waarmee uw website makkelijker vindbaar wordt voor zoekmachines. Maar ook door te kijken naar content; wordt de zoekterm waar u op gevonden wilt worden ook op de juiste manier genoemd op uw website? Wat zoekmachines ook interessant vinden is hoe vaak uw website vermeld wordt op andere sites. Met andere woorden: hoe populair is de site? Gladior maakt een analyse van de huidige populariteit en bouwt deze verder op.

Optimalisatie en monitoring

Wij bieden op maandelijkse basis SEO dienstverlening aan om uw SEO resultaten op peil te houden en te laten groeien. Hierbij houden we nauwkeurig de staat van uw website in de gaten. We adviseren daarnaast ook maandelijks over website verbeteringen, content ontwikkeling en nieuwe SEO ontwikkelingen. Hierbij gebruiken we heldere rapportages voor de juiste inzichten.

SEO Audit

Een SEO audit betekent dat we uw website grondig onder de loep nemen. Hierin bekijken we de staat van uw website ten opzichte van alle SEO richtlijnen, geven we uitleg hierover en krijgt u direct concreet advies over verbeteringen. Dit wordt in begrijpelijke taal in een compleet rapport opgeleverd. Verbeteringen kunt u dan doorvoeren of samen met uw webbouwer oppakken. In een SEO audit kunt u de volgende onderdelen verwachten:

 • Toegankelijkheid
 • Indexatie
 • Mobiele geschiktheid
 • Snelheid
 • Onpage optimalisatie
 • Analyse linkprofiel

Het is ook mogelijk om een audit te doen op slechts een specifiek onderdeel. Bijvoorbeeld de snelheid van uw website. Een belangrijk aspect in gebruikerservaring van uw website, maar ook voor uw zoekmachine optimalisatie en voor advertentie netwerken waarop u actief bent.

Met een audit zit u nog nergens aan vast. We bepalen gezamenlijk na een audit wat een vervolg in dienstverlening wordt. Zo kunnen we de focus leggen op de juiste onderdelen. En kunnen we de verhouding bespreken tussen zaken die u zelf oppakt en welke u wilt uitbesteden.

Nieuwe website? Vergeet SEO niet

Gaat uw bedrijf een nieuwe website maken en lanceren? Dan is het erg belangrijk uw opgebouwde SEO status niet te verliezen. Gladior biedt analyse en advies om dit in goede banen te leiden. Hierbij schakelen wij ook vaak namens onze relaties met webbouwers in goede harmonie, om samen tot het juiste resultaat te komen. Concreet kunt u hierbij denken aan:

 • Advies in functionele fase van een nieuwe website ten aanzien van SEO (opbouw website, uitleg technische implementatie t.a.v. SEO, opbouw content, etc)
 • Controle van test- of acceptatie omgeving op SEO richtlijnen voordat uw website live gaat
 • Opstellen redirect-matrix bij livegang van uw nieuwe website
 • Inregelen Google Search Console
 • Content audit van uw huidige website om te adviseren welke content u kunt opruimen, toevoegen of verbeteren op uw nieuwe website

Deze adviezen hebben impact op SEO en hebben over het algemeen ook een positieve invloed op andere online marketing kanalen als Google Adwords of Bing Ads. Kortom: voor een goede fundering van uw website.

Linkprofiel analyse en Detox

In zoekmachine optimalisatie blijven links erg belangrijk. Ging het tot een paar jaar geleden vooral om kwantiteit, nu telt kwaliteit en relevantie. Wilt u beginnen met linkbuilding of heeft u in het verleden kwantitatieve linkbuilding uitgevoerd? Dan kan het goed zijn om uw linkprofiel te laten analyseren. Wij bieden hiervoor een analyse aan waarbij we u helder inzicht geven in de balans van uw linkprofiel, welke kansen er liggen, waar nu uw kracht zit en waar risico ligt. Met een Link detox geven we ook inzicht in links welke beter verwijderd kunnen worden of afgewaardeerd moeten worden. Deze kunnen wellicht een remmende werking betekenen op uw huidige SEO activiteiten.

Met een analyse en detox weet u waar u staat en kunt u een goede start maken met de kracht van uw website te vergroten.