Zoekgedrag Nederlanders omtrent inhuldiging nieuwe koning

Gladior, 2 mei 2013

Niet alleen op Twitter, maar ook met Google is te zien wat populaire onderwerpen op het internet zijn. In Google Trends is bijvoorbeeld goed zichtbaar dat voorafgaand aan en tijdens de troonswisseling een flinke piek is geweest in het aantal zoekopdrachten dat te maken heeft met deze grote gebeurtenis.

Zoekgedrag

Het opdoen van informatie en amusement zijn, naast het oriënteren voor mogelijke aankopen en het doen van aankopen, belangrijke redenen om gebruik te maken van bijvoorbeeld Google. Wanneer een belangrijke gebeurtenis dat ons allemaal aangaat aanstaande is, gaan we massaal op zoek naar meer informatie. Deze piek in het aantal zoekopdrachten is dan ook goed te zien in Google Trends.

zoekgedrag abdicatie

Internationale interesse

Wereldwijd gezien zijn de aantallen zoekopdrachten die te maken hebben met de troonswisseling  een stuk lager dan in Nederland zelf. De grootste interesse buiten Nederland komt vanuit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
Leuk om te zien, maar niet verwonderlijk, is dat een groot deel van de internationale zoekopdrachten met de zoekterm `Maxima` uit Argentinië komt.

zoekgedrag wereldwijd abdicatie  zoekgedrag wereldwijd

Handige inzichten

Om te onderzoeken hoe het zoekgedrag op een zoekterm in een bepaalde regio of taal verloopt of om te kijken wanneer je het beste met seizoensgevoelige producten kunt adverteren in Google, is Google Trends een handig hulpmiddel om hier inzicht in te krijgen. Hier kun je goed je voordeel mee doen.

Mocht je daarnaast geïnspireerd geraakt zijn om je website aan te pakken. Neem dan gerust Contact met ons op!

Emerce E-commerce Live! 2018

Gladior was op woensdag 30 mei aanwezig bij Emerce E-commerce Live! Lees hier meer over de interessante sessies die we gevolgd hebben, de trends die we de komende jaren kunnen verwachten én hoe jij je webshop een boost kunt geven.

The Next Web 2018: wat moet je weten?

Gladior | Online Marketing, 2 juni 2018   Meet the future! The Next Web (TNW) is één van de grootste tech congressen op de wereld en vind jaarlijks plaats in Amsterdam. Het is een event waar de toekomst van digital en tech centraal staat. Daar hoort marketing zeker...