Zoekgedrag Nederlanders omtrent inhuldiging nieuwe koning

Gladior, 2 mei 2013

Niet alleen op Twitter, maar ook met Google is te zien wat populaire onderwerpen op het internet zijn. In Google Trends is bijvoorbeeld goed zichtbaar dat voorafgaand aan en tijdens de troonswisseling een flinke piek is geweest in het aantal zoekopdrachten dat te maken heeft met deze grote gebeurtenis.

Zoekgedrag

Het opdoen van informatie en amusement zijn, naast het oriënteren voor mogelijke aankopen en het doen van aankopen, belangrijke redenen om gebruik te maken van bijvoorbeeld Google. Wanneer een belangrijke gebeurtenis dat ons allemaal aangaat aanstaande is, gaan we massaal op zoek naar meer informatie. Deze piek in het aantal zoekopdrachten is dan ook goed te zien in Google Trends.

zoekgedrag abdicatie

Internationale interesse

Wereldwijd gezien zijn de aantallen zoekopdrachten die te maken hebben met de troonswisseling  een stuk lager dan in Nederland zelf. De grootste interesse buiten Nederland komt vanuit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
Leuk om te zien, maar niet verwonderlijk, is dat een groot deel van de internationale zoekopdrachten met de zoekterm `Maxima` uit Argentinië komt.

zoekgedrag wereldwijd abdicatie  zoekgedrag wereldwijd

Handige inzichten

Om te onderzoeken hoe het zoekgedrag op een zoekterm in een bepaalde regio of taal verloopt of om te kijken wanneer je het beste met seizoensgevoelige producten kunt adverteren in Google, is Google Trends een handig hulpmiddel om hier inzicht in te krijgen. Hier kun je goed je voordeel mee doen.

Mocht je daarnaast geïnspireerd geraakt zijn om je website aan te pakken. Neem dan gerust Contact met ons op!