Een relevante tool als hart van een jongerencampagne.

Diensten

  • Business consultancy
  • Data solutions
  • Performance marketing

Over Het Stedelijk Lyceum

  • Scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs
  • 6 verschillende locaties in Enschede
  • Van praktijkonderwijs tot gymnasium

Ter promotie van de open dagen van Het Stedelijk Lyceum, heeft Gladior een chatbot ontwikkeld in de vorm van een schoolkeuzetest. Deze helpt kinderen uit groep 8 op een interactieve wijze bij de keuze van één van de locaties van Het Stedelijk Lyceum.

Het Stedelijk Lyceum logo
Listen

Verdiepen in de behoeftes

Er zijn veel factoren waar ouders en hun kind rekening mee moeten houden bij de keuze voor een middelbare school. Om hen te ondersteunen in de keuze voor een geschikte locatie van Het Stedelijk Lyceum, heeft Gladior een interactieve schoolkeuzetest voorgesteld in de vorm van een chatbot.

Het Stedelijk Lyceum sfeer
Write

Onderscheidende tool

Chatbots hoeven niet per definitie groots en complex te zijn. Door deze klein te houden, kunnen ze snel worden opgezet. Het Stedelijk Lyceum heeft hiermee een innovatieve én onderscheidende tool in handen. Door de chatbot te promoten op de juiste online kanalen kan een grote online zichtbaarheid van Het Stedelijk Lyceum gecreëerd worden.

Het Stedelijk Lyceum website screenshot
Produce

Aansluiten bij de jonge doelgroep

We hebben samen met Het Stedelijk Lyceum de unieke kenmerken per locatie gedefinieerd. De antwoorden op vragen hebben we afgestemd op de kenmerken van de locaties. Om de chatbot aan te laten sluiten bij de jonge doelgroep hebben we deze verrijkt met gifjes en afbeeldingen. Na afloop van de test wordt een geschikte locatie van Het Stedelijk Lyceum gepresenteerd, welke het beste aansluit bij de voorkeuren van het kind. De chatbot is zowel op Facebook Messenger als de website gelanceerd.

Het Stedelijk Lyceum impressie
Perform

Resultaten Chatbot

Met behulp van gerichte campagnes op Facebook, Instagram en in het Google Display Netwerk is de schoolkeuzetest ruim 900 keer ingevuld. Binnen de geschatte doelgroep van ouders en kinderen in en rondom Enschede is dit een zeer hoog conversieratio van 20%. Van de begonnen gebruikers heeft ruim 79% de test afgerond en een locatie-advies gekregen.

Het motto: “Wij hebben een school die bij jou past!” geldt in dezelfde mate voor onze dienstverlening voor Het Stedelijk Lyceum. Er is altijd een strategie die bij de doelgroep en doelstellingen past.

Van GET naar GROW

#vanDatanaarDaadkracht

Blijven optimaliseren

We hebben diverse meetinstrumenten en rapportages voorhanden met de diverse platformen. Dit levert waardevolle inzichten op in het gebruik. Zo hebben we kunnen zien dat bepaalde onderdelen van het intranet niet optimaal gebruikt werden. Onze vervolgactie was het faciliteren van een extra training. Op deze manier blijven we de interactie met, maar ook tussen de platformen optimaliseren.

Van GET naar GROW