Wat Facebook of Instagram kan doen voor jouw organisatie

Met miljoenen dagelijks actieve gebruikers is Facebook een prachtig medium om in te zetten. Facebook-gebruikers maken gebruik van Facebook omdat ze dit leuk vinden. Vermoei ze daarom niet (altijd) met keiharde sales boodschappen, maar zoek interactie met onderwerpen die jouw fans leuk vinden. Uiteindelijk zullen ze jouw organisatie onthouden!

Met adverteren op basis van interesses, demografische en geografische kenmerken kun jij perfect jouw doelgroep bereiken en content aanbieden die past bij hun interesses of gedrag.

Jij kunt jouw fanbase vergroten of er bijvoorbeeld voor zorgen dat meer mensen jouw site bezoeken wanneer jij een interessante berichten deelt die ook engagement (likes, delen, reageren, klikken, etc) oproepen.

Instagram is onderdeel van Facebook wat betekent dat jij ook op dat kanaal jouw doelgroep heel gericht kan bereiken.

Wat Gladior voor jou kan betekenen

Op het gebied van Facebook marketing kunnen wij jou op verschillende manieren ondersteunen. Of jij nu op zoek bent naar een partner die de complete Facebook strategie bedenkt en uitvoert en deze inpast binnen de (online) strategie of naar een partij die zich alleen richt op het adverteren via Facebook: Wij hebben ervaring en helpen jou graag met deze Facebook activiteiten.

Met een aanspreekpunt binnen Facebook, een pro-actieve houding en begrijpelijke Facebook rapportages kan Gladior jou helpen om online succesvol te zijn op Facebook.

Succesvol jouw B2C of B2B doelgroep targeten

Facebook advertising biedt veel goede mogelijkheden om de precieze doelgroep te vinden. Heel interessant in B2C, maar zeker ook in B2B. Er zijn talloze targeting mogelijkheden, zeker met hulp van de Facebook pixel. Misschien nog wel het meest interessant is het gebruik van ‘custom audiences’ en ‘look-a-like audiences’. Daarmee adverteer jij precies op een door jou samengestelde doelgroep en eventueel op mensen die daar op lijken. Dat betekent minder waste en hogere relevantie. Hogere relevantie betekent in de regel ook minder kosten voor jouw advertenties.

Onze consultants helpen jou graag met het samenstellen van jouw doelgroep en het uitleggen van de mogelijkheden met jouw klantenlijsten.

Meer naamsbekendheid en volgers met de juiste content

Facebook of Instagram is een prachtige plek om nieuwe klanten te leren kennen en met bekende klanten te interacteren. Het is wel belangrijk dat jij communicatie past binnen de context. Niemand zit te wachten op keiharde verkooppraat in een sociale situatie. Ook het opbouwen van meer aandacht of volgers werkt volgens dit principe: het moet relevant zijn en waarde hebben.

Meer volgers is belangrijk, want wist jij dat ongeveer 6% van de volgers een bericht in zijn of haar tijdlijn ziet? Bovendien is engagement op jouw berichten belangrijk om dit te laten groeien en effectiever te kunnen adverteren. Relevante content promoten kost namelijk minder geld. Een doordachte aanpak voor uw merk en doelgroepen is dus erg belangrijk.

Inmiddels kunnen wij uit een groot aantal voorbeelden putten om jou te adviseren wat werkt voor een merk op Facebook of Instagram.

Wat Gladior voor jou kan betekenen

Wij genieten van het samenspel met onze klanten. Van het luisteren. Van het vertalen van dromen naar doelen. Van data naar daadkracht. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met één van onze specialisten via het contactformulier of bel met 053 850 7090. Let’s go on tour together!