Wat is de Gladior Assistant?

De Gladior Assistant is een maatwerk oplossing, waarmee je een unieke en onderscheidende tool in handen hebt. De assistant is een perfecte aanvulling zijn op het lead- of salesproces. Op basis van de gegeven antwoorden komt de gebruiker bij één of meerdere diensten/producten uit. Vanuit hier kun je de potentiële klant direct van de juiste informatie en service voorzien.

De Gladior Assistant kan op meerdere omgevingen geïmplementeerd worden, zoals je eigen website of in Facebook Messenger. Via campagnes op Facebook of Instagram kun je een online conversatie starten met jouw doelgroep. Hiervoor hoeven ze niet eens eerst de website te bezoeken!

Voor wie is de assistant?

De Gladior Assistant is er voor iedere organisatie die haar bezoekers online wil helpen een keuze te maken uit haar aanbod van diensten of producten. De assistant kan worden ingezet voor webshops, B2C en B2B organisaties die haar (potentiële) klanten online willen servicen.

Het voordeel van de Gladior Assistant is dat deze 365 dagen per jaar 24/7 beschikbaar is en de websitebezoeker altijd kan voorzien van advies. De consument verwacht tegenwoordig snelle service en hierin kan de Assistant een perfecte rol vervullen.

Wat kan de Gladior Assistant voor jou betekenen?

Zoals je hierboven al gelezen hebt kan de Gladior Assistant voor veel organisaties van toegevoegde waarde zijn. Denk hierbij aan ondersteuning in het lead- of salesproces, daarnaast kan de Assistant ook ondersteunend zijn als jouw productaanbod of dienstverlening vrij complex is of juist zeer uitgebreid.

Met de Gladior Assistant heb je een innovatieve tool in handen die van toegevoegde waarde zal zijn in het lead- of salesproces. Daarnaast kan de Assistant ook ondersteunend zijn als jouw productaanbod of dienstverlening vrij complex is. Bijvoorbeeld:

Webshop

De Gladior Assistant kan bijvoorbeeld goed ingezet worden bij een webshop met een uitgebreid productaanbod. Door de Assistant direct op de homepage te plaatsen, kun je de bezoekers naar de juiste producten leiden op basis van de antwoorden die de bezoeker geeft in de assistant. Dit draagt bij aan de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid van jouw webshop.

Website

De Gladior Assistant kan tevens worden ingezet bij organisaties met een complexe dienstverlening. De Assistant kan hierin een adviserende rol innemen voor de (potentiële) klant. Door het stellen van de juiste vragen draagt de Assistant bij aan de gebruiksvriendelijkheid en juiste informatievoorziening voor de bezoekers.

Wat is onze werkwijze

De Gladior Assistant is een maatwerk oplossing en kan voor iedere organisatie op een andere wijze en met een ander doel worden ingezet. Het proces voor de totstandkoming van de Assistant bestaat uit verschillende fases.

Stap 1: Inspiratie & Input fase

We gaan gezamenlijk met je op locatie een brainstormsessie houden om input te verzamelen voor de Assistant. Op basis van de verkregen input gaan we aan de slag!

Stap 2: Inhoud bepalen

In deze fase gaan we de vragen opstellen die in de flow naar voren moeten komen. Tevens werken we de structuur van de assistant uit.

Stap 3: Ontwikkeling

Nadat we de inhoud bepaald en uitgewerkt hebben, gaan we aan de slag met de bouw van de Assistant. Deze zal door ons uitgebreid getest worden voordat deze opgeleverd wordt.

Stap 4: Revisie

Zodra de Assistant gereed is komen we langs om deze te presenteren en feedback te verzamelen. Deze fase bestaat uit het finetunen van de Assistant voordat deze gelanceerd gaat worden.

Stap 5: Lancering

De leukste fase! De Assistant is klaar om gelanceerd te worden. In deze fase zal de Assistant op de gekozen locatie(s) gelanceerd worden, zoals de website en Facebook Messenger

Tip: Activatie

Om de Assistant in de schijnwerpers te zetten, kunnen we door middel van gerichte online campagnes de doelgroep activeren om het gesprek aan te gaan met de Assistant.