Een meesterstukje in balans

Een meesterstukje in balans

Klant:

Warm en zakelijk

Als zorgorganisatie wilde het Parkhuis warmte, gastvrijheid en betrokkenheid uitstralen. Tegelijkertijd zou het zo mooi zijn als ze ook hun professionaliteit en expertise konden etaleren op hun nieuwe website. Maar botsen die twee boodschappen niet met elkaar? Niet als je het aan Gladior vraagt. Zij zetten vol in op een clean en aantrekkelijk design, waar zowel cliënten en hun naasten als verwijzers en vakgenoten zich in kunnen herkennen. Kers op de taart: een complementerende werkenbij-site, waar potentiële nieuwe collega’s zich direct aangesproken voelen.

De koppelkoning

De corporate site was al een tijdje aan vervanging toe, vertelt Yone. “In de zorg geven we het geld toch het liefst uit aan zorg, en bovendien lagen de prioriteiten in de coronaperiode elders. Maar eind 2021 zijn we op zoek gegaan naar iemand om de nieuwe site te bouwen.” Daarnaast was er behoefte aan een aparte werkenbij-site. Tot dan toe stonden de vacatures in een hoekje van de corporate site en daar werden ze niet goed gevonden. “Daarbij was het belangrijk dat we de websites in WordPress wilden hebben, maar dat ons werving- en selectiesysteem op AFAS draait. Dat moet natuurlijk wel op elkaar aansluiten. Gladior kon die koppeling maken én ook nog eens uit de voeten met ons budget.”

Dat lukte onder meer door voor beide sites hetzelfde design te gebruiken, zegt Kai-Arne Carras, die vanuit Gladior als consultant bij het project betrokken was: “We hebben dezelfde elementen en kleurstellingen voor de corporate site en de werkenbij gebruikt, maar dan net verschillend ingezet. Zo zijn de sites complementair, maar toch onderscheidend. Wel zo efficiënt, zowel voor het werkproces als voor de kosten.”

Inhoudelijk was het best een oefening in balans, aldus Yone. “Op onze werkenbij willen we laten zien dat werknemers hier met veel persoonlijke aandacht voor hun cliënten kunnen werken, maar ook dat er genoeg mogelijkheden zijn om door te groeien en je professioneel te ontwikkelen. En de corporate site moet aantrekkelijk zijn voor cliënten en hun naasten, maar ook voor de zorgprofessionals met wie wij onze kennis delen.” Een bak aan informatie dus, en dat voor verschillende doelgroepen.

Gladior voelde heel goed aan wat voor organisatie wij zijn en wat we willen uitstralen. Ze konden onze abstracte wensen omzetten in concrete ideeën, echt heel knap!

- Yone van Beek, Communicatieadviseur

Gerelateerde cases

Een overzichtelijk, intuïtief en aantrekkelijk intranet featured img

Een overzichtelijk, intuïtief en aantrekkelijk intranet

Lees meer >
Webshop + Klantportaal featured img
Een Talencentrum in cijfer & beeld featured img
mrfillet: Verzoek: AFAS koppeling. Geleverd: sterk merk. featured img

mrfillet: Verzoek: AFAS koppeling. Geleverd: sterk merk.

Lees meer >