Aan het werk met werkenbij - Data, tijd én mensen winnen
Lees meer
Eerst maar eens behoorlijk kennismaken. Op een regenachtige dag reed een afvaardiging van Gladior richting Amersfoort om daar het Parkhuis te bezoeken. Communicatieadviseur Yone van Beek was blij met hun komst: “Ze kwamen helemaal uit Enschede en het was ook nog eens rotweer. Maar het feit dat ze de moeite namen om hierheen te komen en dat ze écht wilden zien hoe het hier is, was een gigantische plus. En het had resultaat, want ze hadden kregen een scherp beeld van wat voor organisatie we zijn.”
Het Parkhuis is een verpleeghuis voor mensen met dementie, ook voor hen die daar al op relatief jonge leeftijd mee te maken krijgen, mensen met het syndroom van Korsakov en mensen met psychiatrische problemen op oudere leeftijd. Tegelijkertijd is de organisatie ook regionaal expertisecentrum voor deze doelgroepen.
“Gladior voelde heel goed aan wat voor organisatie wij zijn en wat we willen uitstralen. Ze konden onze abstracte wensen omzetten in concrete ideeën, echt heel knap!”
Yone van BeekCommunicatieadviseur
De corporate site was al een tijdje aan vervanging toe, vertelt Yone. “In de zorg geven we het geld toch het liefst uit aan zorg, en bovendien lagen de prioriteiten in de coronaperiode elders. Maar eind 2021 zijn we op zoek gegaan naar iemand om de nieuwe site te bouwen.” Daarnaast was er behoefte aan een aparte werkenbij-site. Tot dan toe stonden de vacatures in een hoekje van de corporate site en daar werden ze niet goed gevonden. “Daarbij was het belangrijk dat we de websites in WordPress wilden hebben, maar dat ons werving- en selectiesysteem op AFAS draait. Dat moet natuurlijk wel op elkaar aansluiten. Gladior kon die koppeling maken én ook nog eens uit de voeten met ons budget.”
Dat lukte onder meer door voor beide sites hetzelfde design te gebruiken, zegt Kai-Arne Carras, die vanuit Gladior als consultant bij het project betrokken was: “We hebben dezelfde elementen en kleurstellingen voor de corporate site en de werkenbij gebruikt, maar dan net verschillend ingezet. Zo zijn de sites complementair, maar toch onderscheidend. Wel zo efficiënt, zowel voor het werkproces als voor de kosten.”
Inhoudelijk was het best een oefening in balans, aldus Yone. “Op onze werkenbij willen we laten zien dat werknemers hier met veel persoonlijke aandacht voor hun cliënten kunnen werken, maar ook dat er genoeg mogelijkheden zijn om door te groeien en je professioneel te ontwikkelen. En de corporate site moet aantrekkelijk zijn voor cliënten en hun naasten, maar ook voor de zorgprofessionals met wie wij onze kennis delen.” Een bak aan informatie dus, en dat voor verschillende doelgroepen.
Om al die informatie te structureren, dook Team Gladior eerst de data in. Kai-Arne: “Zo kwamen we erachter waar bezoekers nu echt naar zochten en of ze daar ook wel terecht kwamen.” Op basis van alle data, werd de site van een nieuwe opbouw voorzien. “Samen met Yone hebben we een hele middag lopen schuiven, verwijderen en samenvoegen in het hoofdmenu: waar hebben jullie bezoekers nu het meeste behoefte aan en hoe kunnen ze dat het makkelijkst vinden?”
Toen dat eenmaal stond, kon ontwerper Carolina Zayat aan de slag met het design. “We gingen voor een warme, persoonlijke uitstraling. Dat zit ‘m bijvoorbeeld in de organische vormen, het logo, het hartje dat we vaak laten terugkomen. Tegelijkertijd moet ook niet álles zacht zijn, want dan komt het weer niet professioneel over. Ik heb gekozen voor een frisse, witte achtergrond met pittige hoofdkleuren en zachte steunkleuren, en een strak lettertype. Warmte is belangrijk, maar betrouwbaarheid ook en dat hebben we op deze manier gerealiseerd.”
En er speelde nog een belangrijke overweging in het design: de leeftijd van de doelgroep. Carolina: “Uit het dataonderzoek van Kai-Arne was gebleken dat niet alle bezoekers online even soepel hun weg vinden. Dus maken we heel expliciet, met bijvoorbeeld pijltjes, waar ze wel en niet op kunnen klikken, en waar ze bijvoorbeeld kunnen swipen.” Bovendien bleek uit het onderzoek dat verreweg de meeste mensen de site op hun smartphone bezochten. “Daarom heb ik de site mobile first ontworpen. Dat is best lastig als je veel informatie kwijt moet, maar we zijn er goed in geslaagd.”
Nu heeft het Parkhuis twee prachtige, bijpassende websites, waarop alle verschillende bezoekers beter hun weg kunnen vinden. En het design kan worden door vertaald naar de social mediakanalen van het Parkhuis. Carolina heeft alle losse grafische elementen in een pakketje gestopt. “De kleuren, de vormen, de typografie, de fotografie. Als ze nu een post willen maken, kunnen ze die heel makkelijk helemaal in de huisstijl opmaken.”
Een bonus voor een project dat toch al superpositief verliep. Yone: “Ik was met name heel erg onder de indruk van het mooie design van Carolina. Maar wie je ook spreekt bij Gladior, iedereen is even vriendelijk en behulpzaam. En ze zijn keurig binnen ons toch vrij strakke budget gebleven, dat heb ik ook weleens anders meegemaakt.” Die waardering is geheel wederzijds, zegt Carolina: “Yone was echt heel prettig om mee samen te werken, ze is echt een voorbeeld van iemand die van haar werk houdt.”
Kai-Arne noemt het een droomproject. “Wat wij doen met data wordt weleens als ‘koud’ ervaren. Maar achter al die cijfertjes gaat puur menselijk gedrag schuil. Dat is waar het om draait. Dat we onze kennis mochten loslaten op zo’n mooie zorgorganisatie, waar je echt aan iets wezenlijks bijdraagt, geeft heel veel voldoening.”
Bekijk hier onze klant cases en ontdek de mogelijkheden
hetparkhuis.nl