Adverteren op Marktplaats als webshop: hoe werkt het?

Adverteren op Marktplaats

Introductie

De meeste mensen hebben het wel eens gebruikt: Marktplaats. De bekendste Nederlandse website om van je overvolle zolder af te komen! Maar wist je dat Marktplaats ook een interessant kanaal kan zijn voor jouw webshop? In 2011 verscheen er al een artikel op Emerce waarin gesteld werd dat er op Marktplaats een verschuiving gaande is van tweedehands naar nieuw. Toen werd er al geconstateerd dat 6% van de omzet van MKB-ers direct of indirect door advertenties op Marktplaats gegenereerd werd. Anno 2017 is Marktplaats één van de grootste en bekendste websites in Nederland. Dit biedt web winkeliers bij uitstek de kans om hun omzet te laten groeien via dit kanaal.

Koppelingen

Voor een webshop eigenaar zijn er tal van koppelingen die interessant kunnen zijn om verkopen op een webshop te kunnen boosten. Denk aan de inzet van Google Shopping, Beslist, Kieskeurig, maar zeker ook Marktplaats. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ruim 60% van de bezoekers van Marktplaats.nl weet dat er naast tweedehandse producten ook nieuwe producten aangeboden worden. De bezoekers op Marktplaats verwachten een scherpe prijs vanwege het grote aanbod aan advertenties op de website. Kun je als webshop dus een scherpe prijs neerzetten, dan kan Marktplaats erg interessant voor je zijn.

De werking van het adverteren in Marktplaats is vrij simpel:

  1. Maak een Admarkt account aan. Hier koppel je je factureringsgegevens en vul je bedrijfsinformatie in.
  2. Zorg voor een goed werkende feed vanuit je webshop.
  3. Maak gebruik van één van de partijen waarmee Marktplaats koppelingen gerealiseerd kunnen worden. Hier vind je een overzicht. Heb je een CCV shop? Dan heb je geen externe partij nodig, dit valt onder de functionaliteiten.
  4. Koppel je producten met je de bijbehorende Marktplaats categorie, stel een CPC in en je kunt starten!

Resultaten adverteren op Marktplaats

Voor een aantal van onze klanten in de retail zijn wij zelf gestart met adverteren op Marktplaats. Alle producten uit de categorieën die gekoppeld worden met Admarkt krijgen een eigen advertentie. Afhankelijk van het koppelsysteem dat je gebruikt, kun je extra call-to-actions toevoegen aan de advertenties. Het systeem geeft automatisch UTM-parameters mee, zodat je in Google Analytics je verkoop in één oogopslag inzichtelijk hebt.

Uit de resultaten bleek dat adverteren op Marktplaats een mooie aanvulling kan zijn op de online marketing inspanningen van een succesvolle webshop. Gemiddeld genomen zijn de kosten per klik laag, en kun je het net zo bijsturen als bijvoorbeeld een Google Shopping campagne, doordat je op categorie- of productniveau kan bieden. Klanten zoeken in zowel Google als Marktplaats naar producten. Sta jij op beide kanalen met jouw producten vertegenwoordigd, dan verhoog je de kans dat je jouw doelgroep bereikt!

Heb je dus een webshop en denk je aan uitbreiding van je online marketing inspanningen, overweeg dan zeker Marktplaats! Met een goede integratie binnen Admarkt en zicht op de resultaten, is het een ideaal kanaal om je omzet een boost te geven!

Waarmee kunnen we jullie helpen?

We horen graag wat jullie uitdaging is. Neem contact op via het contactformulier of bel ons op +31 (0)53 850 70 90.

    Dit formulier is beschermd door Google reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en de Terms of Service.

    Velden met een zijn verplicht om in te vullen.