De AFAS digital marketing scan

Een kijkje in de spiegel van je bedrijf

Wat heb je aan uitgebreide bedrijfssoftware wanneer er maar slechts een deel van wordt benut? Bij Gladior vinden we dat jammer van de investering. Wij hebben daarom de AFAS digital marketing scan ontwikkeld. Hiermee kijken we kort gezegd of jij alle mogelijkheden van je AFAS software volledig benut. Natuurlijk doen we dit vanuit onze kerncompetentie “data driven digital marketing”. We rapporteren vervolgens onze bevindingen, trekken daaruit de nodige conclusies en bieden je een plan van aanpak op maat.

Hoe het werkt

AFAS is bedrijfssoftware die veel waardevolle informatie bevat. Het bevat onder andere data over klanten, producten/diensten, collega’s, prijsstellingen, voorraden en bezettingsgraden. Door deze data grondig te analyseren en te combineren met onze markt & concurrentie data, kunnen we je adviseren hoe marketing processen relevanter en (nog) efficiënter ingezet kunnen worden. Dit analyseren en adviseren doen we met een AFAS digital marketing scan . In een AFAS digital marketing scan worden verschillende elementen meegenomen. Zo kijken we naar de communicatie met klanten en collega’s, doen we een CRM evaluatie, worden diensten en producten geëvalueerd en voeren we een digitale concurrentieanalyse uit. Alle onderdelen van je AFAS bedrijfssoftware worden tegen het licht gehouden om te zien of alle onderdelen optimaal worden benut.

Communicatie

Met de klantgegevens uit AFAS kan veel voordeel worden behaald. Zo kan AFAS OutSite bijvoorbeeld worden ingeschakeld als klantportaal en kun je producten en diensten aanbieden via één webshop voor de B2B én B2C doelgroep. Hierbij staan de product- en dienstbeschrijving, voorraden en prijzen natuurlijk netjes in AFAS. Het aanbieden van je cursusmanagement portaal is ook een optie van AFAS OutSite, met de mogelijkheid om direct de (nieuwe) deelnemer via IDEAL te laten betalen. Maak je geen gebruik van AFAS bedrijfssoftware, maar van een ander CRM of heb je al een webshop en wil je deze volledig in AFAS integreren? Ook dan kunnen we je verder helpen met door ons ontwikkelde AFAS plug-ins. Het spreekt voor zich dat deze AFAS gecertificeerd zijn. AFAS InSite kan worden ingezet als sociaal intranet (van onboarding tot optimalisatie van bedrijfsprocessen) en draagt op deze manier bij aan een optimale communicatie met en tussen collega’s.

CRM evaluatie

Met de CRM software van AFAS bouw je gemakkelijk een compleet klantenbestand op. Met een AFAS digital marketing scan helpen we je jouw klantenbestand te optimaliseren. Zijn bijvoorbeeld alle klantcontactgegevens up-to-date of kunnen we deze intelligent verrijken? En wat zijn je mogelijkheden om soortgelijke bedrijven te benaderen?

Een AFAS digital marketing scan optimaliseert niet alleen klantenbestanden, het geeft ook inzichten in je customer lifetime value en de buyers journey: hoe kun jij met de inzet van diverse online kanalen nieuwe klanten werven? Eveneens draagt de scan bij aan het opzetten van een customer journey: wanneer iemand bijvoorbeeld begint met een basiscursus voor een specifiek onderwerp kan een leerplan worden opgezet met de daarbij behorende opleidingen.

Diensten en product evaluatie

Wanneer diensten en producten worden geoptimaliseerd, behaalt u de beste resultaten. Onze AFAS digital marketing scan geeft inzicht in welke producten en diensten echt bijdragen aan de ROI, wat de bezettingsgraden van je cursussen zijn en wat eventuele activatiemogelijkheden zijn (gebaseerd op historische data). Ook optimalisatie mogelijkheden op het gebied van cross- en upselling per dienst of product zullen worden behandeld.

Digitale concurrentie analyse

Naast al het bovenstaande laat de AFAS digital marketing scan ook zien hoe je het zelf doet binnen het digitale landschap en hoe je concurrenten het doen. Wat is het wenselijke beeld en de positionering van je organisatie, je dienstverlening en/of je productassortiment? Met een AFAS digital marketing scan krijg je volop inzichten.

Wat Gladior voor je kan doen

Gladior heeft een team van business consultants dat zich volledig toelegt op het begeleiden van klanten op het gebied van digital business optimalisatie en transformatie. Een AFAS digital marketing scan maakt hier onderdeel van uit. Wanneer je onze business consultants toegang geeft tot jouw Analytics, Hotjar en Profit account bieden ze jou een management samenvatting inclusief een presentatie. Deze samenvatting en presentatie bestaan uit:

  • Algemene conclusies
  • Een document met bevindingen en adviezen
  • Een plan van aanpak. Wat adviseren wij je en waar kunnen wij een bijdrage aan leveren?
  • Dit ondersteunen wij met heldere KPI’s: o Aanpak en inzet van kanalen o Investeringen en ROI’s, onderbouwd met dashboards en rapportages o Een heldere planning

Ben je enthousiast, dan horen we graag van je. Neem vrijblijvend contact met ons op via: 053-8507090. Afhankelijk van de sector die je bedient, je doelgroep en je uitdagingen zullen wij in een gemeenschappelijke sessie van anderhalf tot twee uur onze zienswijze geven op jouw business uitdagingen.

Waarmee kunnen we jullie helpen?

We horen graag wat jullie uitdaging is. Neem contact op via het contactformulier of bel ons op +31 (0)53 850 70 90.

    Dit formulier is beschermd door Google reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en de Terms of Service.

    Velden met een zijn verplicht om in te vullen.