Hoe scoor je hoog in Google op een populaire zoekterm?

Diensten

  • Business consultancy
  • Data solutions
  • Performance marketing

Over Autofinancier

De samenwerking tussen Gladior en Autofinancier is sinds de start in 2014 gericht op het ontzorgen in de uitvoer van diverse digitale marketing activiteiten en het realiseren van groei voor de websites.

Autofinancier logo
Listen

Data analyse als start van het proces

Financialleasezzp.nl heeft altijd de doelstelling gehad om op de zoekterm ‘financial lease’ een organische top 3 (liefst top 2) positionering te hebben. Om ervoor te zorgen dat een organische top 3 positie ook haalbaar is, hebben we eerst een analyse gemaakt welke werkzaamheden uitgevoerd moesten worden. Om tot de juiste inzichten te komen, is er gebruik gemaakt van data uit diverse bronnen, zoals Google Search ConsoleContentKingGTmetricsMajestic SEO en Screaming Frog.

Autofinancier sfeer

“Dankzij Gladior is onze positie in de markt de afgelopen jaren flink verbeterd, met als gevolg zelfs een top 3 positie op de zoekterm ‘financial lease’! Vooral doordat Gladior snel reactie geeft, proactief meedenkt en veel kennis en expertise in huis heeft, is de samenwerking erg prettig. Daarnaast zijn ze bereid om nieuwe dingen uit te proberen en willen zij nét een stapje extra zetten voor de klant.”

Laurens Keijzer, Mede-eigenaar Autofinancier
Write

Snel schakelen

Op basis van deze analyse zijn diverse aandachtspunten naar voren gekomen, waar zowel Gladior, de webbouwer en Autofinancier mee aan de slag zijn gegaan. Door het rechtstreekse contact met de webbouwer kon er snel geschakeld worden in uitvoer van werkzaamheden.

Autofinancier website screenshot
Produce

Voorkant en achterkant

We hebben niet alleen gekeken naar verbeterpunten aan de ‘voorkant’ van de website, maar ook naar de ‘achterkant’. Hieronder valt onder meer de server waar de website op draait als de de hosting van de website. We hebben de webbouwer van advies voorzien en gezamenlijk ervoor gezorgd dat deze zaken werden aangepakt. De content op de website is door Autofinancier behoorlijk uitgebreid en heeft een duidelijke structuur gekregen, zodat de informatie voor zowel de bezoeker als de zoekmachine makkelijk en snel te vinden is.

Autofinancier impressie
Perform

Stabiele top positie

De uitvoer van deze SEO werkzaamheden hebben verschillende effecten gehad op de snelheid van de website, de organische posities en de prestaties van het organische verkeer op de website. Het belangrijkste resultaat is dat Financialleasezzp.nl al een paar maanden een stabiele top 3 positie heeft, waarbij het nog stuivertje wisselen is op positie 2 en 3.

Meer organisch verkeer

Het verbeteren van de organische positie, in combinatie met de stijging in zoekvolume op de zoekterm heeft geresulteerd in een verschuiving van websiteverkeer. Het aandeel organisch verkeer is verschoven van 35% naar 75% met een continue stijging in bezoekersaantallen vanuit deze verkeersbron. De conversie mag er tot slot ook zijn. Het aantal leads nam met 275% toe.

#HereToStay

Op naar de eerste positie

De werkzaamheden hebben geresulteerd in mooie cijfers en een goede organische positionering, maar dat betekent niet dat we nu achterover gaan leunen. Integendeel, het is nu juist van belang om door te blijven werken om deze cijfers en resultaten vast te houden en nog verder te verbeteren. Het is een competitieve markt waarin de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Op naar de eerste positie!

Van GET naar GROW

#vanDatanaarDaadkracht

Blijven optimaliseren

We hebben diverse meetinstrumenten en rapportages voorhanden met de diverse platformen. Dit levert waardevolle inzichten op in het gebruik. Zo hebben we kunnen zien dat bepaalde onderdelen van het intranet niet optimaal gebruikt werden. Onze vervolgactie was het faciliteren van een extra training. Op deze manier blijven we de interactie met, maar ook tussen de platformen optimaliseren.

Van GET naar GROW