Omzetstijging van 340% met behulp van Marktplaats advertenties & Google Shopping.

Diensten

  • Business consultancy
  • Data solutions
  • Webdevelopment

Over Lichtcentrum Hengelo

  • Grootste verlichtingsspeciaalzaak van Oost-Nederland
  • Fysieke winkel in Hengelo van meer dan 1500m²
  • Webshop ligt in het verlengde van de fysieke winkel
  • Dagelijks nieuwe producten

Gladior verzorgt inmiddels al enkele jaren succesvol de digitale marketing voor Lichtcentrum Hengelo. Eind 2016 hebben we de stap gezet om een pilot te draaien met adverteren op Marktplaats. Doel: meer bezoekers, meer bestellingen en een hoger conversiepercentage!

Lichtcentrum Hengelo logo
Listen

Clicks & Bricks

Dankzij de grote fysieke winkel kan Lichtcentrum Hengelo ook via webshop de kwaliteit en service bieden die je van een échte winkel gewend bent. Maar hoe zorg je ervoor dat klanten de webshop ook daadwerkelijk vinden en vervolgens converteren? Om dit in kaart te brengen zijn we een technische SEO audit gestart en zijn we diverse databronnen in de klantreis gaan combineren.

Lichtcentrum Hengelo sfeer

“We hebben na lange tijd eindelijk de juiste partij voor onze digitale marketing gevonden. We zijn erg tevreden en blij dat onze bezoekersaantallen en het conversiepercentage sinds de samenwerking met Gladior vooruit zijn gegaan. Deels door de marketingstrategie, maar ook door aangedragen verbeteringen in de webshop door te voeren.”

Luuk oude Avenhuis, Sales Manager en webshopbeheerder Lichtcentrum Hengelo
Write

Bestaande en nieuwe kanalen

De inzichten die we hieruit haalden zijn samen met Lichtcentrum Hengelo vertaald naar een integrale digitale marketing strategie waarmee de bestaande kanalen verbonden werden. Ook werden er nieuwe kanalen toegevoegd, waaronder het adverteren op Marktplaats.

Lichtcentrum Hengelo website screenshot
Produce

Van vindbaarheid naar conversie

Er is gewerkt aan de vindbaarheid in Google in de vorm van een technische SEO Audit. In het verlengde hiervan zijn campagnes rond Ads (o.a. Shopping), Bing en Facebook opgezet. Om de conversie te verhogen is de lay-out van de website vernieuwd. Aansluitend was de pilot met Marktplaats advertenties en automatische feedkoppeling.

Lichtcentrum Hengelo impressie
Perform

Positieve resultaten

De resultaten waren positief te noemen. De pilot zorgde binnen een half jaar voor bijna 10% van de omzet. Maar daar bleef het niet bij. Door Google Shopping verder te optimaliseren, is er een omzetstijging van maar liefst 340% gerealiseerd. De ROAS (Return-On-Ad-Spend) is daarmee meer dan verdubbeld. Door het behalen van goede posities in Google hebben we 20% meer bezoekers via het organische kanaal kunnen bereiken.

Stijging websiteverkeer van 700%

Deze strategie heeft er onder andere voor gezorgd dat er veel nieuwe content op regelmatige basis toegevoegd wordt aan de website. Dit heeft als effect dat organisch verkeer van het domein met +500% is gestegen in twee jaar tijd.

#HereToStay

Geïntegreerde strategie

De aanpak, waarbij klant en data centraal stonden was zo succesvol, dat we deze nu in onze digitale marketing strategie hebben geïntegreerd. Op zoek naar nieuwe klanten voor clicks & bricks!

#vanDatanaarDaadkracht

Blijven optimaliseren

We hebben diverse meetinstrumenten en rapportages voorhanden met de diverse platformen. Dit levert waardevolle inzichten op in het gebruik. Zo hebben we kunnen zien dat bepaalde onderdelen van het intranet niet optimaal gebruikt werden. Onze vervolgactie was het faciliteren van een extra training. Op deze manier blijven we de interactie met, maar ook tussen de platformen optimaliseren.

Van GET naar GROW