Kennis hebben, kennis delen

Kennis hebben, kennis delen

In de plus – Net zoals Gladior veel meer doet dan alleen digitale marketing, doet Wyzer veel meer dan alleen projectadvies. Dus toen zij er klaar voor waren om zich stevig te profileren als de kennisorganisatie die ze zijn, wisten ze bij wie ze moesten aankloppen. Op het verlanglijstje: een rijke kennis- en innovatiebank, een handige manier om hun cursussen aan te bieden, alles keurig gekoppeld binnen AFAS én meer inzicht in hun data. Het antwoord van Gladior: ‘Tuurlijk, doen we. En méér!’

Kennis hebben, kennis delen
Cursus overzicht pagina, gekoppeld aan AFAS op de website van Wyzer.

Wyzer cursus overzicht pagina

Opleidingoverzicht pagina, gekoppeld aan AFAS op de website van Wyzer.

Wyzer opleidingsoverzicht pagina

Opleiding detailpagina, met informatie uit AFAS op de website van Wyzer.

Wyzer opleidingsdetail pagina

Hoor en wederhoor

De afgelopen jaren groeide Wyzer als kool, vertelt recruitment marketeer Lester Engelsman. “Toen ik vijf jaar geleden hier begon, werkten er iets van 400 à 500 collega’s bij onze opdrachtgevers, nu zitten we al op 1600. We zijn gespecialiseerd in het publieke domein. Een superboeiend vakgebied, dat voortdurend in beweging is – denk aan veranderende wetten en regels of de nieuwste inzichten in leiderschap. Alle specialistische kennis die we daarover in huis hebben willen we graag delen. Met onze eigen mensen, zodat die zich kunnen blijven ontwikkelen, maar ook ver daarbuiten.”

Maar hun website zoals die was, faciliteerde die wens nog niet. Op aanraden van een oud-collega kwamen ze bij Gladior uit. Want laten die nu ook dol zijn op het vergaren én delen van nieuwe kennis. Lester: “Wyzer en Gladior hebben hetzelfde DNA: een gezellige club vakidioten, die openstaan voor innovatie.” Klopt, zegt Mennart Huizinga, die als consultant aan het project verbonden is. “Aanvankelijk klopte Wyzer na een naamswijziging aan voor een nieuwe website, met daarbij ook een mooie kennis- en innovatiebank, maar gaandeweg groeide de vraag. Waar wij ruimte zagen voor ontwikkeling, stonden zij open voor onze suggesties. Bijvoorbeeld om AI in te zetten bij het schrijven van hun vacatures.”

Zoeken en vinden

Maar eerst even terug naar de basis. Want aan al die innovaties heb je niets, als je AFAS-framework niet staat als een huis. “We wilden dat al onze interne systemen, zoals AFAS en ons Applicant Tracking System, samenwerkten”, zegt Lester. “De vacaturebank, de academie waar we onze cursussen aanbieden, de online boekwinkel en online datasystemen zoals Google Analytics.

En natuurlijk de nieuwe kennis- en innovatiepagina, waar ze al hun artikelen, whitepapers en interviews kunnen opslaan en delen. Mennart: “We zijn met Wyzer gaan zitten en hebben de wireframes doorgenomen. Was dit een goede flow voor hun gebruikers, konden ze hiermee vinden wat ze nodig hadden?” Naar aanleiding daarvan hebben we nog wel wat aanpassingen gedaan. Zo hadden we eerst één grote pagina bedacht, waar alle verschillende domeinen bij elkaar te vinden zouden zijn. Dat hebben we veranderd in vier verschillende domeinpagina’s. Het is een flinke bak aan informatie die ze daar bieden, en die kun je maar beter structureren.”

Dat is niet alleen prettig voor de gebruiker, maar ook voor de SEO, vervolgt hij. “Google indexeert pagina’s op basis van hoe nuttig het algoritme denkt dat ze zijn. Daarbij kijkt het of zo’n pagina technisch goed in elkaar steekt, naar de linkbuilding en naar de content natuurlijk. Door al het kennisaanbod in specifieke categorieën op aparte pagina’s onlder te brengen, boek je op alle drie die terreinen winst.”

Het team van Mennart zag bovendien nog andere mooie mogelijkheden voor de kennis- en innovatiepagina. “Gelukkig wil Wyzer hun kennis op een toegankelijke manier delen, ze zijn er echt niet zuinig mee. Maar we kijken wel of we de pagina in de toekomst in kunnen zetten als lead generation tool. Dat je bij het lezen van een whitepaper of het kijken van een video ook contact kunt opnemen met de maker daarvan om te leren wat Wyzer nog meer op dat vlak aanbiedt, aan cursussen of adviseurs bijvoorbeeld.”

Pagina op de wyzer website met alle kennis artikelen en bestanden.

Gladior heeft op elk onderdeel wel een specialist in huis. Daardoor weten ze niet alleen heel goed wat wij nodig hebben, maar ook wat er allemaal nog meer mogelijk is. Zij kunnen echt die verdiepingsslag voor ons maken.

Lester Engelsman

Recruitment marketeer

Printscreen van de homepagina van Studytube

Complex aan de achterkant, simpel aan de voorkant

Maar het hield niet op bij de vernieuwde website. Wyzer wil alle werknemers zo goed mogelijk bijstaan in hun professionele ontwikkeling. En dus kwam er ook een koppeling naar StudyTube. Lester: “Dat is een online leerplatform, waar wij onze eigen omgeving hebben gecreëerd. Daar staan alle trainingen en opleidingen die we online beschikbaar hebben voor onze mensen. Met één simpele inlog hebben ze toegang tot al die informatie, om snel hun kennis bij te vijzelen als er bijvoorbeeld nieuwe wetgeving aan zit te komen.”

Het versimpelen van processen, daar zijn ze bij Gladior een ster in. Bijvoorbeeld in het up-to-date houden van het cursusaanbod. Dat moest makkelijker kunnen, vond Mennart. “Die cursussen en trainingen staan natuurlijk op hun eigen site, maar ook bij andere opleidingsaanbieders als Springest of Leeroverzicht. Als er dan iets bij een cursus wordt aangepast, iets inhoudelijks of de startdatum bijvoorbeeld, moest je dat voorheen bij al die platformen apart regelen. Best onhandig. En dus hebben we een koppeling gemaakt naar EDU-DEX. Als je de informatie daar update, is het in één keer overal geregeld, ook op je eigen site. En in je eigen administratie, want de inschrijving gebeurt daar ook centraal.”

En natuurlijk – want: standaard bij Gladior – bouwden ze ook een dashboard. “We willen inzicht creëren in het gebruik van hun pagina,” zegt Mennart. “Hoe komen bezoekers bij de kennis- en innovatiepagina terecht bijvoorbeeld, waar zoeken ze dan naar en komen ze ook goed bij die informatie uit? Daarvoor gebruiken we Google Analytics, maar ook Microsoft Clarity.”

Slimme vacatures

Daar is te zien dat het heel erg goed gaat met de site. Ze hadden er nog geen KPI’s op gezet, aldus Lester, maar het beeld is kraakhelder. “We zien sinds de start van dit project een continu stijgende lijn in onze aantallen bezoekers, clicks, sollicitaties en inschrijvingen. Precies waar je op hoopt.”

Strik erom en klaar dus? Nou nee, zegt Lester. “Naast de dashboarding, hebben we nog een belangrijk thema voor de komende maanden: de inzet van AI. Gladior heeft ons een demo laten zien waarbij artificial intelligence vacatureteksten schreef. Je vult de juiste prompts in en binnen 30 seconden ligt er een tekst die je alleen nog maar hoeft bij te schaven. Geweldig echt, want dat gaat voor onze recruiters en enorm veel tijd schelen, zodat ze zich kunnen focussen op het persoonlijke aspect van hun vak.”

Nog lang geen einde aan de samenwerking dus, en dat is maar goed ook. “Mag ik nog even zeggen dat ik het team bij Wyzer echt heel gezellig vind?” vraagt Mennart. “We nemen iedere twee weken de zaken door en dat verloopt altijd positief. Ze zijn heel open en toekomstgericht en geven ons de ruime om mee te denken. Daar maken wij dankbaar gebruik van.”

Overzicht pagina werken bij Wyzer.

Wyzer vacature overzicht pagina

Pagina waarop een kandidaat een open sollicitatie kan doen.

Wyzer open sollicitatie pagina

Vacature detail pagina waarop men kan solliciteren.

Wyzer Vacature pagina

Pagina met alle vacatures waar gemakkelijk gefilterd kan worden op bepaalde kenmerken.

Wyzer vacature overzicht pagina

Mogen wij meedenken over jullie droom?

Neem contact op voor de mogelijkheden




    Klant:
    het logo van Wyzer
    Diensten:
    Website:

    www.wyzer.nl

    Diensten