Samen pionieren: SEO op basis van AI

Samen pionieren: SEO op basis van AI

Klant:

Diensten:

Zelflerend innoverend

Toen ICT Specialist z’n assortiment besloot op te schalen van 500 naar 250.000 producten, vlogen ze Gladior in voor hun nieuwe webshop. Voor Michel Bouwmeester, manager van het development team van Gladior, begint het dan met goed luisteren en rondkijken. “We willen niet alleen die shop voor ze bouwen, maar ook zorgen dat hun digitale landschap toekomstbestendig, efficiënt en slim is.” Én: innovatief. Daarvoor werd het toenmalige digitale landschap eens goed onder de loep genomen. 

“We zijn met het marketingteam al heel vroeg aangehaakt,” vertelt performance marketeer Edwin Prins. “De vraag was of wij een SEO-scan konden doen. Daar bleek heel veel data die we nodig hadden te missen, terwijl er juist heel veel data mee werd genomen die niet van belang was voor onze scan. Dat was vorig jaar november, toen net ChatGPT veel in het nieuws begon te komen. Ik was met een collega een beetje aan het sparren toen we bedachten dat we AI best konden vragen dit voor ons op te lossen.” 

Een oplossing die goed werkte en die een prima opstapje bleek om een latere uitdaging aan te vliegen. 

“Ook omdat we al een bepaald vertrouwen hadden opgebouwd, hebben we gezegd: als jullie hier enthousiast over zijn, zijn wij het ook. Ga het maar proberen!”

- Monique Weijman, marketing manager van ICT Specialist

Gerelateerde cases

Webshop + Klantportaal featured img
Een overzichtelijk, intuïtief en aantrekkelijk intranet featured img

Een overzichtelijk, intuïtief en aantrekkelijk intranet

Lees meer >
De chatbot als schoolkeuze test featured img
NL Digital Ledenportaal featured img