Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel “SEO” genoemd in vaktermen, is essentieel voor de online vindbaarheid van jouw organisatie. Met de komst van Google eind jaren ‘90 werd de basis van SEO gelegd. Men ging immers meer ‘Googelen’, het werd dan ook steeds belangrijker om snel gevonden te worden op zoektermen verwant aan jouw product of dienst. Vandaag de dag worden er wereldwijd iedere seconde ruim 40.000 zoekopdrachten in Google gedaan. Des te belangrijk dat jouw website gevonden wordt bij relevante zoekopdrachten!

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is een marathon, geen sprint. Met SEO behaal je resultaat door continue optimalisatie, monitoring én kennis van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. De expertise van Gladior kan je daarbij helpen. Hoe maken we jouw website beter vindbaar in Google? Onder zoekmachine optimalisatie vallen werkzaamheden aan verschillende aspecten van de website. Zo wordt er gewerkt aan:

Website Techniek

Hoe belangrijk is de techniek van jouw website voor de zoekmachine optimalisatie? Een goede website techniek zorgt voor een goede basis en fundament voor een website. Als robots/ crawlers je website niet efficiënt kunnen doorlopen (crawlen), zal je waarschijnlijk niet goed ranken. Robots, moeten hetzelfde in de code kunnen zien, als een bezoeker op de website kan zien. Een goed ingerichte sitemap & robots.txt zullen hier zeker bij helpen. Een goede technische basis is dus belangrijk en mag niet vergeten worden.

Content

Content is belangrijk omdat je met content relevant wordt voor de websitebezoeker. Goede content zorgt ervoor dat een websitebezoeker verder wordt geholpen op jouw website. Ook zorgt goede content ervoor dat Google begrijpt waar jouw website en pagina’s over gaan.

Linkpopulariteit

Linkpopulariteit is één van de belangrijke pijlers onder SEO. In feite geeft het aan hoeveel andere websites linken/verwijzen naar jouw website. Kwalitatieve backlinks zorgen ervoor dat jouw website wordt gezien als een autoriteit op bepaalde onderwerpen.

Conversie Optimalisatie

Naast de drie pijlers van SEO kijken wij in de basis naar conversie optimalisatie. Als de content op de website goed ingericht staat en het doel van de pagina duidelijk is, zal dit leiden tot meer conversies. Wanneer de pagina gebruiksvriendelijk is voor de klant & zoekmachines zal de pagina hoger scoren. Er zijn veel verschillende factoren om de pagina zo optimaal mogelijk in te richten, vandaar dat wij bij de SEO nulmeting alleen naar de basis kijken. Verdieping is mogelijk, kijk voor meer informatie naar de service conversie optimalisatie.

 

Hoe zet Gladior SEO in?

In eerste instantie zal er een uitgebreid gesprek gevoerd worden met de klant. Wat is het doel van de website? Wat zijn de product markt combinaties (PMC’s) van de klant? Wie zijn nou de grootste concurrenten? Wie is de doelgroep?

Uit deze gesprekken en input worden er KPI’s opgesteld. Met andere woorden, welke doelen willen bij gezamenlijk bereiken? Vervolgens volgt er een nulmeting die alle aspecten van SEO analyseert. Hoe staat het met de website techniek? Hoe staat de content? Op welke zoektermen scoort de website nu? Wat is de staat van het huidige linkprofiel van de website?

Ook zal de huidige data die al beschikbaar is dieper worden geanalyseerd. Hiernaast zal Gladior ook tools gebruiken om de hele website door te lichten en zoveel mogelijk data te genereren. Vervolgens zal uit de nulmeting en data analyse een actieplan worden opgesteld. Dit actieplan zal bestaan uit werkzaamheden die de meeste prioriteit hebben voor de klant! Dit heeft natuurlijk als doel om de gezamenlijk gestelde doelstellingen te behalen en de website beter vindbaar te maken in de zoekmachines.

Optimalisatie en monitoring

Wij bieden op maandelijkse basis SEO dienstverlening aan om jouw SEO resultaten op peil te houden en te laten groeien. Hierbij houden wij nauwkeurig de staat van jouw website in de gaten. We adviseren daarnaast ook maandelijks over website verbeteringen, content ontwikkeling en nieuwe SEO ontwikkelingen. Hierbij gebruiken we heldere rapportages voor de juiste inzichten.

Voordelen van SEO

Waarom zou jij nou als bedrijf SEO moeten inzetten?

 • Beter vindbaar bij jouw doelgroep in zoekmachines
 • Geeft antwoord op de zoekvraag van de doelgroep
 • Meest effectieve vorm van pull-marketing
 • SEO en advertising versterken elkaar door een betere gebruikservaring
 • Duurzame marketinginvestering met blijvend resultaat

Nieuwe website? Vergeet SEO niet!

Gaat jouw bedrijf een nieuwe website maken en lanceren? Dan is het erg belangrijk om je opgebouwde SEO status niet te verliezen. Gladior biedt analyse en advies om dit in goede banen te leiden. Hierbij schakelen wij ook vaak namens onze relaties met webbouwers in goede harmonie, om samen tot het juiste resultaat te komen. Concreet kan je hierbij denken aan:

 • Advies in functionele fase van een nieuwe website ten aanzien van SEO (opbouw website, uitleg technische implementatie t.a.v. SEO, opbouw content, etc)
 • Controle van test- of acceptatie omgeving op SEO richtlijnen voordat jouw website live gaat
 • Opstellen redirect-matrix bij livegang van jouw nieuwe website
 • Inrichten Google Search Console

Deze adviezen hebben impact op SEO en hebben over het algemeen ook een positieve invloed op andere online marketing kanalen als Google Ads of Bing Ads. Kortom: voor een goede fundering van jouw website.

Waarom Gladior?

 • 20 jaar ervaring in Zoekmachine optimalisatie
 • Duidelijke rapportages en dashboarding
 • Meerdere SEO-specialisten die jou verder kunnen helpen
 • Werken aan jouw bedrijfsdoelstellingen