NL Digital Ledenportaal

Hoe handige datakoppelingen kunnen leiden tot efficiëntie

Diensten

  • Business consultancy
  • Data solutions
  • Webdevelopment

Over NL Digital

  • Landelijk collectief van de digitale sector;
  • Meer dan 600 leden; Online aanwezig op leden.nl digital.nl; Combinatie van AFAS OutSite en AFAS InSite.

NL Digital is een collectief van bedrijven in de digitale sector. Samen maken ze de digitale transformatie mogelijk met infrastructuur, hardware en software. Het ledenbestand is divers. Van wereldwijde spelers tot start-ups op zolderkamers – en alles ertussenin. NL Digital heette tot voor kort nog Nederland ICT, maar besloot vanwege de associatie met ‘stoffige’ hardware tot een meer passende naamgeving.

Succes binnen het digitale landschap valt en staat echter met je online presence. De meer dan 600 leden kunnen elkaar vinden en informatie uitwisselen op het speciale ledenportal. Maar hoewel de leden autoriteiten zijn binnen hun vakgebied boodt het ledenportal niet tot nauwelijks interactie met haar leden. Wens tot verbetering dus. Gladior kreeg de opdracht het platform goed onder handen te nemen.

NL Digital logo
Listen

Veel vragen, veel kansen

Een redesign kan in de basis vrij eenvoudig zijn. Met de juiste branding kun je al veel resultaat bereiken. Maar hoe zorg je ervoor dat de platformen ook op de juiste manier gebruikt worden? Hoe ga je om met verschillende autorisatieniveaus binnen organisaties? Hoe prikkel je gebruikers om wijzigingen door te geven, zodat alle data up-to-date is? En kun je deze data zelfs als wervingsmiddel inzetten voor de gebruikers? Veel vragen, maar ook veel kansen. Als je het grondig aanpakt tenminste.

NL Digital sfeer

“Bouwen op de standaard, maar dan nét even verder gaan. Dat is wat Gladior voor ons gedaan heeft bij het ontwikkelen van een ledenportal op basis van AFAS OutSite. Onze uitdaging zat niet alleen in het design van het portal, maar met name in het ontsluiten van data. Gladior heeft hierin veel expertise getoond, door onder andere een plugin te ontwikkelen waarmee we onze leden een podium bieden en een ledenportal op te leveren waar we trots op mogen zijn. ”

Write

Koppeling tussen AFAS InSite, OutSite, Profit en WordPress

De inzet van AFAS OutSite & InSite als CMS-systemen, gecombineerd met een Gladior WordPress plugg-in, faciliteerde een real-time We hebben ervoor gekozen een real-time koppeling tussen het ledenportal, de database, het intranet en de voorkant van het platform te realiseren. Met deze strategie kan het beheer een stuk efficiënter worden en kan de betrouwbaarheid van de gegevens vergroot worden. Daarnaast hebben we bepaald welke informatie een gebruiker op basis van zijn of haar rol te zien krijgt. Zo kunnen alle leden makkelijker hun eigen gegevens en het bedrijfsprofiel op nldigital.nl up to date houden. Alleen al de mogelijkheid tot opname van een back-link van deze website met bijbehorende SEO-kracht is voor veel leden al voldoende reden om dit te doen.

Vernieuwde vormgeving

Om gebruikers (leden en medewerkers) te prikkelen meer gebruik te maken van het platform hebben we ervoor gekozen een uniforme, intuïtieve vormgeving toe te passen voor alle onderdelen van het platform. Op deze manier konden we laten zien hoe mooi een combinatie van verschillende digitale tools eigenlijk kan zijn en creëerden we tegelijkertijd draagvlak voor de technologie van AFAS.

NL Digital website screenshot
Produce

Gedetacheerd te werk

Om snel te kunnen schakelen zijn we gedetacheerd – op locatie dus – te werk gegaan. Bijkomend voordeel hiervan was het effectiever overdragen van kennis op deze manier. We hebben een WordPress Plugin gerealiseerd die als koppeling fungeerde tussen AFAS Profit en WordPress. Daarnaast hebben we de huisstijl van NL Digital zo goed mogelijk doorvertaald naar het nieuwe platform, inclusief intranet (AFAS InSite). Het gehele project nam slechts enkele maanden in beslag.

NL Digital impressie
Perform

Effectief gebruik, efficiënt beheer

Het resultaat van onze werkzaamheden is dat met name dat het gebruik en beheer van het portal een stuk effectiever en efficiënter is geworden. Daarnaast draagt het nieuwe uiterlijk vanzelfsprekend bij aan een betere klant- en en medewerkerbeleving.

#vanDatanaarDaadkracht

Blijven optimaliseren

We hebben diverse meetinstrumenten en rapportages voorhanden met de diverse platformen. Dit levert waardevolle inzichten op in het gebruik. Zo hebben we kunnen zien dat bepaalde onderdelen van het intranet niet optimaal gebruikt werden. Onze vervolgactie was het faciliteren van een extra training. Op deze manier blijven we de interactie met, maar ook tussen de platformen optimaliseren.

Van GET naar GROW