Van e-commerce tot OutSite, van corporate website tot een werken bij site en nog heel veel meer.

Bij het maken en ontwerpen van een goede website hebben we altijd doelen in gedachten. We willen echt iets bereiken in het gedrag, de merkbeleving en tot de roots van onze klanten komen. Een website die duidelijk communiceert, een webwinkel die conversie levert, een ‘werken bij’ die de ziel van een bedrijf weerspiegelt of een corporate site die vertrouwen geeft. Daarom werkt ons team altijd vanuit een strategische datagedreven sitemap en wireframes.

Onze Aanpak

Luisteren – Projectbereik

Het definiëren van de omvang van het project is een cruciale stap. Het definiëren vindt plaats door het maken van een plan met daarin de doelen en doelgroep van het project en het verzamelen van relevante data-inzichten.

Relevante data verzamelen

Gladior verzamelt binnen de context van de beoogde (project)doelstellingen, alle kwantitatieve en kwalitatieve data op het gebied van context, content en de beoogde doelgroep van de website, die in onze ogen en door de ogen van de klant relevant is. We werken in multidisciplinaire teams om vanuit verschillende perspectieven inzichten te krijgen en te analyseren.

Schrijven – Wireframes en sitearchitectuur – UX

We verzamelen ideeën en maken schetsen en wireframes voor verschillende apparaten en resoluties. Een gebruikersgerichte aanpak is onze focus. Sitearchitectuur omvat de sitemap en wireframes van pagina’s. Door een sitemap te maken, ben je ervan verzekerd dat alle belangrijke pagina’s op de site zijn opgenomen. Er wordt gedefinieerd wat de algehele navigatie van de site moet worden en wat de relatie is tussen de pagina’s. Wireframes geven een gedetailleerd overzicht van de content die op elke pagina wordt weergegeven en de gebruikerservaring. Hoewel ze geen werkelijke ontwerpelementen weergeven, bieden wireframes wel richtlijnen voor het definiëren van de contenthiërarchie op de pagina.

Produceren – Visueel ontwerp – UI (gebruikersinterface)

Zodra een blauwdruk voor de site is gedefinieerd met behulp van de sitemap en wireframes, zijn we toe aan de volgende stap: het creëren van een visuele stijl. De algehele visuele stijl zal worden bepaald door de visuele identiteit (de huisstijl) van de organisatie. Het doel is om de website te verbinden met alle andere vormen van de communicatie van de organisatie. Het merk van de organisatie speelt een belangrijke rol in dit deel van het proces, omdat ontwerpers de merkperceptie visueel willen overbrengen binnen het ontwerp.

Denk je aan het maken van een nieuwe stap in jouw branding? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee.

Produceren – Ontwikkeling

Naast Design hebben wij ook developers in dienst die de website voor jou kunnen bouwen. Kijk hier voor meer informatie over het bouwen van de website.