Marketing automation

Het samenvoegen van marketingcommunicatie en softwaretechnologie

Ook al het advies gehad om met marketing automation aan de slag te gaan? Binnen Gladior weten we precies aan welke knoppen we moeten draaien om jouw marketingcommunicatie te optimaliseren. 

Wat is marketing automation?

Bij marketing automation wordt vaak gedacht aan automatisering van e-mailmarketing, echter is marketing automation veel meer dan het automatiseren van e-mail campagnes. Marketing automation is een software die is ontworpen om marketingtaken zoals e-mail campagnes, lead generatie, cross- en upselling, gegevensverwerking en gedragsgericht target te automatiseren. Automatisering helpt bij het opschalen van de programma’s, het leveren van meer gepersonaliseerde marketing, gerichte communicatie, het afstemmen met verkoop en het meten van de effectiviteit.Wil je weten hoe we met de standaard van AFAS en het maatwerk van Gladior jouw recruitment kunnen professionaliseren en optimaliseren? Bel ons dan. We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek.

Hoe pakken we dit bij Gladior aan?

Veel bedrijven hebben moeite om processen en technologie op elkaar af te stemmen om doelen te kunnen bereiken. Marketing automation stelt bedrijven in staat om hun marketing via meerdere kanalen effectiever uit te voeren en repetitieve taken te automatiseren. Door de inzet van software en procesmatig werken, brengt Gladior de (potentiële) klantgegevens beter in kaart. We automatiseren herhalende taken, waardoor de efficiency wordt verhoogd en grotere aantallen gegevens, zoals voorkeuren en interesses, worden verwerkt. Het is een efficiënte manier om mogelijkheden te kaderen naar qualified leads en deze te winnen als klant. Als ze als klant eenmaal binnen zijn, willen we ze natuurlijk het warme bad geven door ze te behouden als klant en nog beter van dienst te zijn. We behandelen de lifecycle van de klant, de aspecten die zorgen voor meer omzet en conversie, personalisatie en de customer journey. Daarna volgt een proces van creatie over content en vormgeving.

De inrichting van Mailchimp

Mailchimp is een onderdeel van marketing automation. E-mailmarketing is de beste manier om klanten direct te betrekken en ze te bereiken op een plek die ze elke dag meermaals bezoeken. Met een solide e-mailmarketingstrategie verbind je het merk en de producten met de kopers en verstuur je wekelijks of maandelijks nieuwsbrieven naar de contactlijst van het bedrijf. Gladior is Pro Partner van Mailchimp. Hiermee behoren wij tot één van hun top-partners wereldwijd! De inrichting van Mailchimp vindt plaats door een koppeling tussen AFAS Profit en Mailchimp. Het grote voordeel is dat het heel eenvoudig is om mailings te versturen, zonder veel tijd te besteden aan het handmatig invoeren van namen, adressen en het overnemen van eventuele extra gegevens. Zo kan bijvoorbeeld contact gelegd worden met een (potentiële) klant op basis van op voorhand vastgelegde criteria.

Leads kwalificeren

Leadgeneratie is een proces waarbij mensen geïnteresseerd raken in een bedrijf en vervolgens een betalende klant worden. Leadkwalificatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de verkoop- en marketingmiddelen zo efficiënt mogelijk worden toegewezen. Als je evenveel middelen investeert in alle potentiële klanten, zonder eerst hun kwalificatie te beoordelen, zul je uiteindelijk tijd en geld besteden aan vooruitzichten die misschien minder snel tot een aankoop zullen overgaan. Gladior helpt bedrijven om een eigen leadgeneratiecampagne te starten en is een belangrijk onderdeel om bedrijven te ondersteunen met:

 • Consistente berichtgeving via meerdere kanalen;
 • Het opbouwen van relaties;
 • Gekwalificeerde leads genereren;
 • Deals sluiten.

Als er leads binnenkomen, moet het wel getraceerd kunnen worden. Gladior helpt bedrijven om een eigen leadgeneratiecampagne te starten en veelvoorkomende uitdagingen op te lossen. Een lead kwalificeren gaat dus over het verzamelen van inzichten die nodig zijn om een goed oordeel te kunnen vellen over de vraag of een bepaalde lead waarschijnlijk zal kopen. Daarvoor maken we bij Gladior we gebruik van de B2B Lead Generator app. De app helpt om de naamsbekendheid te vergroten, meer gekwalificeerde leads aan te trekken en meer verkoopdeals te sluiten.

Inzetten van cross-selling en upselling

Cross-selling is een effectieve tactiek voor het genereren van herhalingsaankopen en klanten attenderen over producten waarvan ze niet wisten dat je die aanbood. Upselling maakt vaak gebruik van vergelijkingstabellen om producten in het hogere segment aan klanten te verkopen. Door bezoekers te laten zien dat andere versies of modellen misschien beter aan hun behoeften voldoen, kunnen gebruikers tevredener weglopen met hun aankoop. Cross-selling en upselling lijken op elkaar in die zin dat ze beide gericht zijn op het bieden van extra waarde aan klanten, in plaats van ze te beperken tot al bestaande producten. In beide gevallen is de bedrijfsdoelstelling om de orderwaarde te verhogen klanten te informeren over extra product opties die ze misschien nog niet kennen. De sleutel tot succes in beide gevallen is om echt te begrijpen wat uw klanten waarderen en vervolgens te reageren met producten en bijbehorende functies die echt aan die behoeften voldoen.

Kennis en ervaring combineren met AFAS

Gladior werkt op basis van een data gedreven aanpak, waarbij we de klant centraal stellen en streven naar een langdurige samenwerking. Met onze jarenlange ervaring met digital marketing en het creëren van digitale landschappen, bieden we unieke voordelen aan onze klanten. We zijn dan ook trots om ons AFAS-partner te noemen en informatie uit AFAS te implementeren in je marketing automation. Alleen in AFAS staat deze data correct. Het is een efficiënte manier om potenties te kaderen naar qualified leads en deze te winnen als klant. Als ze als klant eenmaal binnen zijn, willen we ze natuurlijk het warme bad geven door ze te behouden als klant en nog beter van dienst te zijn. Natuurlijk aangevuld met workflows om ook eens telefonisch contact te zoeken of andere relevante zaken te coördineren. Het uitgangspunt van marketing automation is gebaseerd op triggers, onderstaand enkele voorbeelden:

 • De klant heeft online een grasmaaier gekocht. Vervolgens wordt er een e-mail verstuurd om de ervaring en belevenis van het kooptraject te achterhalen. Hoe bevalt je nieuwe grasmaaier. Is het product wel geleverd?
 • De BIG-registratie van een zorgverlener komt bijna te vervallen. Er wordt een e-mail verstuurd als reminder zodat de zorgverlener wordt herinnerd aan het verlengen van de registratie. (Zorgverleners met een BIG-registratie moeten zich elke 5 jaar herregistreren)
 • Een kandidaat heeft zich ingeschreven om een melding te ontvangen bij nieuwe vacatures. Zo geeft de kandidaat zijn voorkeuren aan en ontvangt een e-mail bij een vacature.
 • Een klant ontvangt een reminder om een afspraak in te plannen voor het tweejaarlijkse onderhoud en wordt getriggerd met ‘Wanneer was de laatste service onderhoudsbeurt’?
 • Een cursist heeft een cursus met succesvol afgerond en ontvangt een certificaat. Per e-mail wordt de kandidaat gefeliciteerd en worden andere cursussen of vervolgopleidingen aangeboden.
Service Side Tagging meeting voorbeeld

Looker Studio

Om een goed inzicht te krijgen van deze en alle andere alle marketingactiviteiten werken we bij Gladior met Looker Studio. We hebben voor Looker Studio een Mailchimp Connector ontwikkeld. Met de Mailchimp Connector voor Looker  Studio kun je rapporteren over de belangrijkste statistieken van je Mailchimp account. Wanneer je Mailchimp koppelt aan Looker Studio (met onze connector) brengt dit enkele voordelen met zich mee:

 • Gegevens combineren met andere bronnen
 • Alle gegevensbronnen te vinden in één dashboard
 • Gegevensbewustzijn binnen de organisatie
 • Gratis en eenvoudig te gebruiken

Er wordt eenvoudig inzicht verkregen in de ingerichte processen, het rendement van de activiteiten, het engagement van de lezers van de nieuwsbrieven en de status van de cross selling omzet vanuit service communicatie.

Wil je weten hoe we met de standaard van AFAS en het maatwerk van Gladior jouw recruitment kunnen professionaliseren en optimaliseren? Bel ons dan. We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek.

Waarmee kunnen we jullie helpen?

We horen graag wat jullie uitdaging is. Neem contact op via het contactformulier of bel ons op +31 (0)53 850 70 90.

  Dit formulier is beschermd door Google reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en de Terms of Service.

  Velden met een zijn verplicht om in te vullen.