Activatiecampagne voor nieuwe attractie Madurodam

Waar een miniatuurpark groot in kan zijn

Toen Madurodam haar nieuwe familie-attractie (Nieuw Amsterdam) lanceerde was de vraag aan ons om een activatiecampagne op te zetten. Doel: het creëren van zoveel mogelijk awareness omtrent de attractie.

Diensten

  • Data solutions
  • Business consultancy
  • Performance marketing

Over Madurodam

  • Miniatuurpark in Den Haag
  • 600.000 bezoekers per jaar
  • 30.000 Facebook fans

“Gladior heeft in alle drie de stadia van de campagne (vooraf, tijdens en achteraf) grote betrokkenheid en expertise laten zien. Dit heeft voor ons geleid tot zeer mooie resultaten en nieuwe learnings. Vooral binnen het stuk display (RTB campagnes) hebben we cijfers gezien die we eerder niet in campagnes hebben behaald.”

Pieter de HulluOnline marketing & sales @ Madurodam

Listen

Demografische en interesse data

Om effectief te kunnen targeten was het van belang om demografische data en gegevens omtrent de interesses van de doelgroep te verzamelen. Daarnaast hebben we de zoekvraag goed in kaart gebracht. Doel: een relevant antwoord geven op de zoekvraag, of dit nu gaat over tickets, openingstijden of parkeren. En: moet ik mijn online ticket eigenlijk printen?

Write

Complete customer journey

Vanuit deze data is er een digitale marketing strategie ontwikkelt waarbij de focus lag op push-marketing op basis van locatie en interesses; oriënterende bezoekers met zoekmachines en op potentiële fans op social media. Kortom: een strategie die verweven was in de volledige online customer journey.

Produce

Display

We plaatsten display advertenties op premium titels als de Telegraaf, AD, nu.nl, Sanoma, etc. Een CTR optimizer verbeterde de targeting gedurende de looptijd van de campagne, op basis van een responderend profiel.

YouTube

We promootten commercials onder de Madurodam doelgroep en testten we drie varianten van de video commercial naast elkaar. Bijna een kwart van alle gebruikers keek de hele video af.

SEO & SEA

De oriënterende doelgroep werd opgevangen in zoekmachines, zowel betaald als organisch. Door gebruik te maken van slimme functionaliteiten in AdWords, zoals extensies, maakten we het pad van vraag tot antwoord nog efficiënter.

Remarketing

Engaged websitebezoekers werden opnieuw geactiveerd met een relevante boodschap. Een maximale relevantie werd hierbij gewaarborgd door de juiste restricties en frequency caps.

Facebook

Naast het promoten van organische content en winacties werkten we campagnematig aan het vergroten van de fanbase. Ook hier is de targeting gebaseerd op demografische variabelen en interesses.

Perform

5 Miljoen vertoningen

De strategie leidde tot ruim 5 miljoen vertoningen onder de doelgroep in Nederland en 400.000 websitebezoekers gedurende de zomermaanden. Het bezoek was ook kwalitatiever, wat te zien was aan de stijging van het aantal pagina’s, de verhoogde sessieduur and last but not least, een verdubbeling van het aantal online ticketaankopen t.o.v. vorig jaar.

#HereToStay

Van campagne naar continue strategie

De campagne leverde onverwacht positieve resultaten op. Van hieruit is het zaak om te blijven werken aan de zichtbaarheid, zodat het miniatuurpark een grootse digitale speler blijft!