Leadgeneration in het profvoetbal

Leadgeneration in het profvoetbal

Klant:

Innovatie in real time

Het startpunt van dit proces, was het standaard betaald voetbal template van OFSsport. De voetbalclubs en OFSsport bespreken regelmatig waar de betaald voetbal template geoptimaliseerd kan worden. Ze wilden hiervoor een verrijking van het sales traject. Op deze manier ontstond het partnership van Gladior & OFSsport.

De verrijking van het bestaande en al goed ingericht proces zou gaan zorgen voor nog meer leads en een efficiënter startpunt van het salestraject.

Het is een niet te onderschatten bron van inkomsten in het voetbal: sponsoring. Wel zo handig dus als je op een solide, gestroomlijnde manier aan je netwerk kunt bouwen. Toen Gladior een kans zag om dat proces te optimaliseren, gezamenlijk met OFSsport, keken de accountmanagers van de Nijmeegse profclub N.E.C. met interesse mee. Team Gladior sloeg aan het innoveren: hoe kunnen clubs snel en slim nieuwe ondernemers vinden en die aan hun businessclub verbinden? Mét resultaat: het  data solutions team creëerde een effectieve manier om meer leads te genereren en managen.

Op zoek naar de flow

Veel van onze klanten zijn op zoek naar nieuwe B2B-leads. Hiervoor hebben wij als mooie tool de Gladior Lead Generator, vertelt consultant Zoë Brandriet. Maar deze tool werd nog niet ingezet, zodat onze klanten zonder de tussenkomst van onze specialisten leads kunnen genereren.

“Ik ben samen met mijn vader, eigenaar Marcel Brandriet, en ons hoofd development, Michel Bouwmeester, om de tafel gaan zitten om in kaart te brengen hoe wij deze tool nog verder konden ontwikkelen tot het perfecte ‘accountmanagers’ portaal. Zo hebben wij een ideaalbeeld geschetst van hoe zoiets eruit zou kunnen zien.”

En meteen wisten wij ook welke markt wij graag het portaal zouden willen aanbieden: de voetballerij. Aangezien veel voetbalclubs gebruikmaken van AFAS, leek ons dit een mooie kans om met nog meer clubs samen te gaan werken.

Samen met onze partner OFSsport hebben we bekeken hoe we de Gladior Leadgenerator konden laten aansluiten op het betaalde voetbal.

Potentie aanboren

Met die schets klopten ze aan bij softwareontwikkelaar Koen Fischer: of hij een demo wilde maken? Koen was direct enthousiast. “Ik zag wat ze voor ogen hadden en wat de mogelijkheden waren: een InSite waar clubs een dataset kunnen creëren met potentiële leads. Daarmee zouden ze idealiter specifieke bedrijven kunnen zoeken om te benaderen en daar op een makkelijke manier een overzicht van kunnen bijhouden. En dan wilden we het liefst ook nog voor hen inzichtelijk maken wie de bezoekers van de website zijn. Die tonen al interesse in de club en zijn dus sowieso interessant om contact mee te zoeken. En met de data die voorhanden zijn, gaat dat ook heel makkelijk.”

Zodra de demo er lag, hield Zoë een presentatie op een AFAS-event gezamenlijk met OFSsport voor de betaald voetbalclubs. Daar was Maik Angenent, salesmanager New Business van N.E.C, ook aanwezig. “Zoë vertelde wat Gladior had bedacht om makkelijk nieuwe potentiële partners te vinden, en vooral ook hoe dat met AFAS gekoppeld kon worden – het moest natuurlijk wel binnen onze bestaande systemen passen. Dat was best wel een ding, want op zichzelf is een lead aanmaken een tijdrovend klusje. En zoals zij het bracht, zou dat nu ineens met één druk op de knop kunnen.”

Drie weken later zat Zoë in het Goffertstadion om de demo daar te presenteren en besloot N.E.C. proefkonijn te willen zijn voor deze pilot. Maik: “Onze businessclub telt nu ruim 400 leden, en die zijn goed voor zo’n 800 businessseats in het stadion. Maar daar kunnen 150 businessclubleden bij. Hebben we veel makelaars in het bestand, kan het bijvoorbeeld interessant zijn meer bouwbedrijven aan te trekken, of bijvoorbeeld dienstverleners in de financiële wereld. Om de juiste bedrijven met Google te vinden is vaak erg omslachtig. Met de nieuwe tool van Gladior zou dat een heel stuk makkelijker worden.”

Nieuwe business vinden doe je niet van achter je computer. Maar met de oplossing van Gladior heb ik wel veel meer inzicht in wie ik het beste persoonlijk kan benaderen. Dat is een heel welkome aanvulling!

- Maik Angenent, salesmanager New Business N.E.C.

Gerelateerde cases

Samen pionieren: SEO op basis van AI featured img
Een Talencentrum in cijfer & beeld featured img
Kennis hebben, kennis delen featured img
Niet zomáár een webshop featured img