Kwalitatieve contactmomenten voor AFAS Software

Groeien door het experiment aan te gaan.

Diensten

  • Business consultancy
  • Data solutions
  • Performance marketing

Over AFAS Software

  • Klant sinds 2016;
  • Omzet van 166 miljoen euro (18% groei t.o.v. 2018);
  • 12.000 klanten.

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf dat bedrijven helpt al hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en automatiseren met één softwarepakket.

Gladior werkt al jaren met de platformen van AFAS, onder andere OutSite en InSite, maar is ook betrokken bij performance marketing en bij employer branding van het bedrijf. En dat is een uitdaging, want hoewel AFAS één van de marktleiders is (20% van alle loonstrookjes komt via AFAS bijvoorbeeld), is de markt waarin AFAS zich begeeft enorm competitief.

AFAS Software logo
Listen

Hoge kwaliteit contactmomenten

Een belangrijk doel van onze activiteiten was het creëren van hoge kwaliteit contactmomenten tegen een goede Cost per Acquisition (CPA). Relevantie is daarbij van groot belang. Om deze te verhogen hebben we door het combineren van diverse databronnen verschillende marktsegmenten in kaart gebracht en deze vergeleken met de gewenste doelgroepen. Zo kwamen nieuwe kansen en zelfs compleet nieuwe markten aan het licht.

AFAS Software sfeer

“Gladior biedt ons een veel bredere dienstverlening dan alleen de ondersteuning van onze advertenties in de zoekmachines. Als sparringspartner en kennisspecialist is Gladior al jaren een belangrijke marketingpartner voor AFAS. En je kunt nog lachen ook met die club!”

Jacco Faaij, Marketingmanager bij AFAS
Write

Strategie gebaseerd op relevantie

De inzichten uit deze data zijn omgezet in een experimentele strategie die B2B leadgeneratie een stuk effectiever maakte. Het belangrijkste doel was het voeden van de algoritmes van Google met zoveel mogelijk relevante data. Door prospects oplossingen te geven gebaseerd op hun zoekopdracht én honderd andere factoren, ze relevante advertenties te bieden en een goede landingspagina te tonen kan de ervaring van deze zoekers enorm verbeterd worden.

AFAS Software website screenshot
Produce

Performance marketing voor naamsbekendheid

Op het gebied van performance marketing zijn we al jaren op dagelijkse basis bezig de betaalde kanalen van AFAS te optimaliseren. Denk aan het uitvoeren van campagnes middels Google SearchDisplay of Youtube, maar ook aan Microsoft Search bijvoorbeeld. Een nauwe samenwerking met de klant is hierbij van groot belang.

Experimenteren vanuit vertrouwen

Vanuit de samenwerking ontstond vertrouwen om meer te experimenteren. Bijvoorbeeld met Search campagnes met geautomatiseerde, real-time biedstrategieën. Maar ook met locatie gebaseerd adverteren, het zoeken van nieuwe markten of experimentele functies.

Interactiviteit voor employer branding

Speciaal voor de “Werken bij AFAS” campagnes werkten we met interactieve Display ads en hebben we diverse video’s gepromoot. Deze meer creatieve formats met een knipoog zijn belangrijk om AFAS te vermarkten zoals het is: zeker geen “saai IT bedrijf”.

AFAS Software impressie
Perform

Omzetgroei

Er zijn veel stappen gezet de afgelopen jaren. Het verhogen van de kwaliteit en relevantie zijn de belangrijkste resultaten. Onze activiteiten hebben daardoor mede bij kunnen dragen aan de hoge omzetgroei van AFAS (18%). Het is nu mogelijk om de Cost per Acquisition door te rekenen en daarmee concreet marketing en sales samen te brengen. Relevant zijn en blijven in de markt, dus.

Teveel gesprekken

De resultaten voor de ‘Werken bij AFAS” campagne mogen er ook zijn. Waren er eerst nog te weinig sollicitanten, zijn het er nu bij vlagen juist teveel. Een mooie uitdaging voor een volgende campagne.

Samenwerking als partner

We zijn natuurlijk niet alleen leverancier van AFAS, maar ook een partner die technische oplossingen ontwikkelt. Mede dankzij ons is bijvoorbeeld Google Tag Manager nu als functionaliteit beschikbaar in AFAS OutSite. Ook zijn we stiekem een beetje trots op het feit dat we bekend staan als de partner die de mooiste InSites en OutSites maakt..

#HereToStay

Marketeer of the year

Om samen door te kunnen groeien is het van belang om de juiste kennis met elkaar te delen. Daarmee gaat de kwaliteit in z’n geheel omhoog. Mede daarom zorgen we regelmatig voor een goede wederzijdse kennisoverdracht. Wij komen immers het beste tot ons recht wanneer we de business begrijpen. Martijn Delahaye van AFAS is genomineerd voor Marketeer of the Year 2020. Wij hebben daar hopelijk een steentje aan bij kunnen dragen, maar leren natuurlijk ook van onze klant. Want stilstand is achteruitgang!

Van GET naar GROW

#vanDatanaarDaadkracht

Blijven optimaliseren

We hebben diverse meetinstrumenten en rapportages voorhanden met de diverse platformen. Dit levert waardevolle inzichten op in het gebruik. Zo hebben we kunnen zien dat bepaalde onderdelen van het intranet niet optimaal gebruikt werden. Onze vervolgactie was het faciliteren van een extra training. Op deze manier blijven we de interactie met, maar ook tussen de platformen optimaliseren.

Van GET naar GROW