Een ambachtelijke kipfileerder die de tussenhandel slacht: dat verdient het om een sterk merk te worden.

Diensten

  • Business consultancy
  • Data solutions
  • Design
  • Performance marketing
  • Webdevelopment

Over Mr Fillet

  • Dochter van VTM Quality Services.
  • Webshop met ambachtelijk gefileerde kip.
  • Goed, goedkoop en snel geleverd.

Aljo en Sebastiaan van VTM Quality services wilden graag een koppeling tussen AFAS en Lightspeed. Of Gladior dat kon regelen? Toen wij begrepen dat er nog geen merknaam, huisstijl en strategie lag, wilden wij graag meer dan alleen een koppeling maken. Aljo en Sebastiaan gaven ons het vertrouwen en onze marketingexperts zetten hun tanden erin.

Ondertussen is het merk neergezet, de webshop werkt en het digital marketingplan wordt uitgevoerd. Het resultaat: een maand na de landelijke lancering van Mr. Fillet zitten we al op een derde van de dagomzetten voor het eerste jaar. Als dat geen sterk merk is!

Mr Fillet logo
Listen

Behoefte aan meer

Na even doorvragen bleek wat Aljo en Sebastiaan van plan waren. Als specialisten in het fileren van kip zagen zij hoeveel tijd en geld er in logistiek en tussenhandel omgaat. Ze besloten hun ambachtelijk gefileerde kip rechtstreeks aan consumenten aan te bieden. Zij zijn daarmee stukken goedkoper, hebben versere kip en leveren met een koerier binnen een dag aan huis. Maar er was nog geen merknaam, nog geen huisstijl, alleen een werktitel voor dit project.

Bij Gladior werken experts uit verschillende marketing-vakgebieden, waaronder strategie, design en performance. Die vonden het een mooie uitdaging om hiermee aan de slag te gaan. Zowel VTM als Gladior zijn familiebedrijven met een nuchtere, no-nonsense aanpak. De klik was er wel. Aljo en Sebastiaan hoefden niet lang na te denken, we konden snel doorpakken.

Mr Fillet sfeer
Write

Datagedreven plannen maken

We weten dan misschien wel het een en ander van muziek, van kip wisten we weinig. Wij houden van datagedreven marketingstrategieën, dus hebben we onderzocht hoe de markt in elkaar zit. In verschillende sessies hebben we samen met Aljo en Sebastiaan een strategie opgesteld en de positionering bepaald.

Vervolgens mochten we aan de slag met de merknaam, het logo en de huisstijl. Onze kracht ligt in digital marketing, maar in ons denken beperken we ons er niet tot: ook de verpakking en verzenddoos voor de kip zijn door ons ontworpen. Leuk detail is dat toen bleek dat een werknemer van VTM ontzettend goed kan tekenen, wij zijn talent hebben ingezet. Hij heeft de persoon uit het beeldmerk, Mr. Fillet, getekend.

Mr Fillet website screenshot
Produce

Webshop, SEO & Analytics

Die koppeling tussen AFAS en Lightspeed is er uiteraard ook gekomen. De webshop functioneert goed en met behulp van onder andere Google Ads en Facebookcampagnes krijgt de website al veel bezoekers. En belangrijker, daar zit ook al een goed conversiepercentage op.

AFAS wordt nu benut als enige databron voor klant- en ordergegevens binnen de organisatie. Met behulp van een datadashboard worden deze gegevens gekoppeld aan onder andere Analytics en inzichtelijk gemaakt. Deze data levert nu onder andere input voor de advertentiecampagnes, die daardoor slimmer, relevanter en goedkoper worden. In het vervolgtraject is deze data, met een koppeling naar Mailchimp, een mooi uitgangspunt om gepersonaliseerde mailings te versturen. Bijvoorbeeld met gesegmenteerde doelgroepen en automatische triggers vanuit AFAS.

Mr Fillet impressie
Perform

Een sterk merk

Mr. Fillet staat nu als een huis. Het doel was om in een jaar toe te werken naar gemiddeld honderd verkopen op een dag. Binnen een maand na de landelijke lancering was één derde van dat doel al behaald. Op de topdagen zat Mr. Fillet al over de honderd verkopen op een dag. De reacties van de klanten zijn lovend.

Als dat geen sterk merk is!

De komende maanden blijven we schaven aan de strategie en de uitvoering. We blijven aandacht houden voor de GET funnel. Hoe laten we nog meer klanten de kip van Mr. Fillet proeven? Welke doelgroep wordt nu bereikt, welke (nog) niet? Maar nu is de GROW ook belangrijk. Hoe kunnen wij helpen van eenmalige klanten terugkerende klanten te maken? Hoe zorgen we ervoor dat we meer mond-tot-mondreclame krijgen? Je ziet, er is nog genoeg werk om onze tanden in te zetten!

Benieuwd naar deze fantastische kip? Dit is de webshop waar je kunt bestellen.

#vanDatanaarDaadkracht

Blijven optimaliseren

We hebben diverse meetinstrumenten en rapportages voorhanden met de diverse platformen. Dit levert waardevolle inzichten op in het gebruik. Zo hebben we kunnen zien dat bepaalde onderdelen van het intranet niet optimaal gebruikt werden. Onze vervolgactie was het faciliteren van een extra training. Op deze manier blijven we de interactie met, maar ook tussen de platformen optimaliseren.

Van GET naar GROW