Na 5 maanden al dezelfde omzet als het gehele voorgaande jaar

Diensten

  • Business consultancy
  • Performance marketing

Over TuinChamp.nl

  • Klant sinds 2019
  • Webshop in natuurlijke tuinafscheidingen
  • Gevestigd in Markelo

TuinChamp.nl is een Nederlands familiebedrijf gevestigd in Markelo, dat natuurlijke tuinafscheidingen levert aan particulieren. Binnen een aantal jaren zijn ze uitgegroeid tot één van de marktleiders in Nederland.

TuinChamp.nl logo
Listen

Gezamenlijk doelen afspreken

De maanden maart, april en mei zijn de piekmaanden voor TuinChamp.nl en er waren een duidelijk gevoel en aanwijzingen dat de lopende SEA campagnes van voorgaande jaren niet optimaal waren vergeleken met de concurrentie en wensen. Hiervoor hebben wij eerst heel concreet doelen bepaald met elkaar.

Nadat concreet de doelen waren bepaald, is Gladior eerst bezig gegaan met een nulmeting en bijbehorend actieplan voor SEO. Hierbij heeft Gladior de website geanalyseerd op de belangrijkste aspecten van zoekmachine-optimalisatie: techniek, populariteit & content.

Vervolgens is er een uitgebreide concurrentieanalyse gedaan om te kijken waar TuinChamp.nl nog kon verbeteren ten opzichte van de concurrenten.

TuinChamp.nl sfeer

“Na lang zoeken en een aantal cowboys verder zijn we uiteindelijk bij Gladior in Enschede terecht gekomen waar we onze online marketing met een gerust hart laten sturen. Omdat mijn ervaringen met andere online marketing bureaus niet altijd even goed is geweest, had ik geen trek in langlopende contracten. Ze hebben allemaal een prachtig verhaal, maar de waarde zie je pas als je met ze in zee gaat. Bij Gladior is die waarde er zeker. We zijn nu ruim een jaar verder en onze kosten zijn flink lager en de omzet is meer dan verdubbeld.”

Marcel Wemekamp, Tuinchamp.nl
Write

Een gerichte strategie ontwikkelen op basis van duidelijke analyses

Uit deze analyses is een concreet actieplan gekomen met werkzaamheden op basis van prioriteit. Welke werkzaamheden zorgen voor het meeste resultaat voor de klant? Als hoofddoel is gesteld om de focus op de drie belangrijkste productcategorieën te leggen. Bijbehorende landingspagina’s worden met een hoofd zoekterm geoptimaliseerd om zoveel mogelijk relevant zoekverkeer af te vangen en zodoende meer omzet te gaan genereren. De drie hoofd zoektermen hadden gezamenlijk een jaarlijks zoekvolume van meer dan 90.000. Na het behalen van goede resultaten hebben wij als Gladior de keus gemaakt ook te gaan focussen op een vierde pagina met een vierde hoofdzoekwoord met een zoekvolume van rond de 30.000 per jaar. Een duidelijke focus strategie, waarbij SEO en SEA elkaar versterken.

TuinChamp.nl website screenshot
Produce

Welke resultaten hebben wij bereikt?

Werkzaamheden die onder meer zijn uitgevoerd voor de verbetering van de SEO performance:

Voor de SEA campagnes (Google Ads & Microsoft Advertising) was het belangrijk om de ingezette strategie, de advertentie content en de zoekwoorden zo goed mogelijk te laten matchen met de SEO strategie. Een goede afstemming tussen een zoekcampagne en de SEO-geoptimaliseerde landingspagina’s, in combinatie met een conversiegerichte biedstrategie, leiden tot relatief lagere advertentiekosten. Op deze manier zijn de zoek campagnes in Google Ads en Microsoft Advertising ook ingestoken. Daarnaast hebben wij het omnichannel feed programma Channable ingezet om ervoor te zorgen dat alle producten correct en volledig in het advertentiekanaal (Google Shopping) en op Marktplaats en Beslist.nl geadverteerd worden.

TuinChamp.nl impressie
Perform

Resultaten

Stijging van meer dan 250% in organisch zoekverkeer t.o.v. vorig jaar. In combinatie met advertising een omzetstijging van 115% t.o.v. vorig jaar

Door continue optimalisaties, bijsturen, maar ook door kritisch naar de verschillende ingezette kanalen te kijken, zijn advertenties erg belangrijk geworden voor TuinChamp. Met Google Ads (zoekadvertenties en shopping advertenties), Microsoft Advertising (zoekadvertenties) en Marktplaats als belangrijkste advertentiekanalen is de omzet uit betaald verkeer in dezelfde periode ten opzichte van vorig jaar ruim verdubbeld. Het conversiepercentage bleef gelijk, advertentiekosten stegen licht, maar door een effectiviteitsslag in meerdere advertentiekanalen is de omzet uit betaald verkeer verdubbeld t.o.v. vorig jaar.

Zoals op onderstaande afbeelding te zien is zijn er mooie resultaten geboekt tot nu toe bij de posities van de hoofd zoekwoorden.

 

  • Van positie 4 naar positie 1
  • Van positie 6 naar positie 1
  • Van positie 6 naar positie 1
  • Van positie 12 naar positie 3

(organisch zoekverkeer t.o.v. vorig jaar)

(Aantal klikken in Search Console t.o.v. vorig jaar)

Gemiddeld gezien een snellere website t.o.v. vorig jaar

#vanDatanaarDaadkracht

Blijven optimaliseren

We hebben diverse meetinstrumenten en rapportages voorhanden met de diverse platformen. Dit levert waardevolle inzichten op in het gebruik. Zo hebben we kunnen zien dat bepaalde onderdelen van het intranet niet optimaal gebruikt werden. Onze vervolgactie was het faciliteren van een extra training. Op deze manier blijven we de interactie met, maar ook tussen de platformen optimaliseren.

Van GET naar GROW