8 redenen waarom muziek belangrijk is voor ons

8 redenen waarom muziek belangrijk is voor ons

1. Een universele taal

Hoewel elk land, ontwikkelplatform en industrie zijn eigen (vak)taal of talen heeft, is er maar één taal die we allemaal kunnen begrijpen: de taal van muziek. We hebben zelfs geen woorden nodig om te begrijpen wat muziek zegt. Elk jaar gaan veel verschillende mensen uit veel verschillende landen naar festivals. Wanneer de muziek wordt gespeeld, lijkt het erop dat iedereen begrijpt wat er uit de speakers komt en gewoon begint te dansen. Dit is een metafoor die wij omarmen en zowel intern als extern proberen te borgen in onze werkwijze.

2. Ambiance

Muziek creëert ambiance. Het draagt ​​bij aan de ervaring van wat je ook doet. Kun je je een feest voorstellen zonder muziek, een sportevenement zonder muziek of een film zonder soundtrack? Waarschijnlijk niet. Op ons kantoor is muziek een vast element, of het nu op boxen of koptelefoons wordt geluisterd. Wij zijn allemaal DJ.

3. Muziek verenigt

Muziek speelt een zeer belangrijke rol bij het samenbrengen van mensen. Of het nu een festival, concert of een clubavond is, mensen komen samen om te genieten van de muziek die wordt gespeeld. Op festivals zoals Tomorrowland of Ultra zie je mensen van over de hele wereld genieten van hun muzikale ervaring. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, iedereen wordt hetzelfde behandeld. Hier kunnen we allemaal van leren.

4. Focus

Altijd muziek op de achtergrond zetten om beter te kunnen concentreren. Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek het functioneren van de hersenen verbetert. Bovendien zorgt het luisteren naar muziek in een omgeving met andere mensen er ook voor dat je niet wordt afgeleid door de geluiden van andere mensen.

5. Emoties

Muziek heeft invloed op je humeur. Als je je gelukkig wilt voelen, kun je naar nummers luisteren die vrolijk zijn en dit werkt ook andersom. Wanneer het allemaal even tegenzit, is het fijn om naar droevige liedjes te luisteren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het luisteren naar droevige liedjes je echt gelukkiger kan maken.

6. Verbeelding

Iedereen die naar muziek luistert, krijgt meteen een beeld en associatie in zijn/haar hoofd van de context die bij dat specifieke muziekstuk past. Muziek geeft je verbeelding de vrije loop en dat is natuurlijk super positief voor je creativiteit en gezondheid.

7. Geheugen

Muziek is goed voor je geheugen. Wij durven te wedden dat je de teksten van een aantal nummers veel beter kunt onthouden dan een artikel dat je onlangs hebt gelezen. In verpleeghuizen is men begonnen muziektherapie te gebruiken om oudere mensen dingen uit hun verleden te laten herinneren, die ze zich niet meer konden herinneren zonder naar muziek te luisteren.

8. Muziek & Gladior

Om deze 7 redenen hebben wij muziek gekozen als metafoor voor onze eigen identiteit! Het verbindt onze verschillende disciplines en bandleden intern en extern. We onderstrepen dit met onze werkwijze: Listen – Write – Produce – Perform.