AFAS Outsite & Structured Data

Geautomatiseerd meer organisch verkeer op je website

Voed Google met relevante informatie, maak het makkelijk voor Google deze informatie over te nemen en zorg dat je als eerst opgemerkt wordt. Als je deze drie elementen op orde hebt, wordt je beloond met een positief effect op de organische zoekresultaten. Met structured data geef je alle content op je website een label, zodat Google precies weet welk soort informatie daar staat. Zo wordt je vacature opgenomen in Google Jobs, en je cursussen en evenementen krijgen een beter podium in de zoekresultaten.Gladior kan je helpen dit proces te automatiseren voor je website in Outsite.

Geef altijd de juiste data door aan Google

AFAS Outsite werkt sinds Profit 11 met structured data voor Google Jobs. In de praktijk zien wij bij onze klanten dat deze standaard functionaliteit niet altijd werkt. Soms ontbreken er velden of voldoet de ingevoerde data niet aan de eisen van Google. Hierdoor wordt de vacature niet getoond in Jobs. Gladior heeft dit probleem voor je ondervangen middels een script. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste invoer richting Google zonder diep in de materie te moeten duiken.

Geef Google zelf een seintje

De tweede kwestie die wij zien, is dat het lang duurt voordat Google wijzigingen doorvoert. Standaard duurt dit tot een week. Als een vacature vervuld is, of er gegevens in gewijzigd zijn, wil je dit sneller veranderd zien. Om teleurstellingen bij sollicitanten te voorkomen, en natuurlijk om de afdeling HRM te ontzien. Gelukkig kan dit anders. Gladior heeft een functionaliteit ontwikkeld waarmee de (gewijzigde) vacature gepusht wordt naar Google. Hierdoor worden vacatures sneller geplaatst en wijzigingen sneller doorgevoerd. Bijkomend voordeel is dat jouw website als eerst wordt opgemerkt door Google, eerder dan bijvoorbeeld vacaturebanken. En wat je wilt is dat jouw website in de zoekresultaten daarboven komt.

Ook cursussen en evenementen doorgeven

Hoe kun je deze automatiseringsslag ook uitvoeren voor cursussen en evenementen? In AFAS is de agendafunctie van Google geen standaard onderdeel. Gladior heeft een gebruiksvriendelijke oplossing voor je. Hiermee maak je wederom gebruik van de functionaliteit van structured data om jouw (online) cursus beter voor het voetlicht te krijgen in de zoekmachines.

Optimaliseren met data

Als je eenmaal meer organisch verkeer hebt gekregen, wil je ook welke welke bedrijven jouw cursus of evenement hebben gevonden. Daarvoor kun je de Gladior Datalaag gebruiken. Wil je meer weten over hoe je deze add-on op je bestaande Google-tools werkt, lees dan ook het artikel van Naomi in Emerce.

Vallen de aanmeldingen tegen? De data uit Profit helpt je om gericht activatiecampagnes op te zetten. Zeker als je al eerder soortgelijke events hebt georganiseerd. Desgewenst kunnen wij deze data voor je verrijken. En natuurlijk helpen wij graag met het bedenken en opzetten van deze datagedreven campagnes.

Interesse? Neem contact op!

Waarmee kunnen we jullie helpen?

We horen graag wat jullie uitdaging is. Neem contact op via het contactformulier of bel ons op +31 (0)53 850 70 90.

    Dit formulier is beschermd door Google reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en de Terms of Service.

    Velden met een zijn verplicht om in te vullen.