Een nieuw digitaal platform om de klant beter te bedienen, slimmer te werken én met grafische vernieuwing.

Diensten

  • Business consultancy
  • Data solutions
  • Design
  • Performance marketing
  • Webdevelopment

Over Aeves Groep

Aeves Groep is een Holding met vijf merken: AevesBenefit, Aeves Executive Search, Aeves Interim Management, Het NIC en Procumulator. De vijf merken bedienen de nationale en internationale gemeenschappen door het leveren van Advies, Executieve Search, Werving & Selectie en Detachering in het publieke en het private domein.

Aeves Groep constateerde kansen voor het verder ontwikkelen van de websites en het verbeteren van de organische vindbaarheid van Aeves Groep. Er ontstond een behoefte aan het optimaliseren van het digitale landschap. De samenwerking met Aeves Groep heeft het mogelijk gemaakt om binnen de aangegeven tijd van twee maanden de digitale oplossingen uit te voeren.

Aeves Groep logo
Listen

Krachten bundelen

Aeves Groep is een grote speler in de markt die inkoopgerelateerde dienstverleningen biedt aan verschillende klanten. De vijf merken hebben elk hun eigen specialisatie. De waarde van de individuele platformen biedt veel kansen voor een sterke(re) positie. Het versterken van de onderlinge band tussen de vijf merken en het inrichten van de verschillende platformen met leadgeneratie als doel, waren de voornaamste uitdagingen van Aeves Groep. Wij hebben deze krachten gebundeld en Aeves Groep geholpen met het optimaliseren van hun digitale landschap.

Analyseren van digitale oplossingen

Het digitale landschap is een enorm belangrijk medium voor het vinden en bereiken van de doelgroep. Het oplossen van de uitdagingen hebben invloed op het gedrag van de doelgroep. Er is meer informatie nodig om het probleem op te lossen. Voor een vliegende en complete start hebben we uitgebreide analyses uitgevoerd. Dit noemen wij een Data Driven Marketing scan: waarin we proberen zoveel mogelijk relevante kwalitatieve en kwantitatieve data te achterhalen. Hiervoor gebruiken we onder andere data over het gebruik van de huidige websites, zoekgedrag van de markt en bedrijfsgegevens uit AFAS. Deze gegevens zijn hebben ons waardevolle inzichten gegeven in de prestaties van Aeves Groep.

Aeves Groep sfeer

“Gladior heeft ons geholpen om onze ambitieuze plannen waar te maken: niet alleen door oplevering van 9 nieuwe portalen binnen een strakke deadline, maar ook door onze verwachtingen te overtreffen qua design. Een fijne samenwerking met bijpassend resultaat.”

Douwe Ribbink & Maxime Fakkeldij
Write

De resultaten van Data Driven Marketing scan

Voor een maximale impact hebben we gebruik gemaakt van uitgebreide analyses. Middels data heeft er een goede koppeling en onderling AFAS-integratie met de huidige bedrijfsprocessen plaatsgevonden. Wij hebben een blik geworpen naar het gedrag van de doelgroepen en de concurrentie. De vijf merken hebben we op basis van de huidige doelstellingen en verwachtingen één voor één geanalyseerd. We hebben vooral gekeken naar waar de individuele merken voor staan. De uitkomsten van de analyses resulteerde in het bouwen van zeven websites met een gedeelde uitstraling. Voor het beste gebruikersgemak, dienen de websites volledig geoptimaliseerd te zijn. Voor ieder merk hebben wij vanuit onze SEO-technieken zoekwoorden gekoppeld.

Aeves Groep website screenshot
Produce

AFAS als uitgangspunt

Wij hebben AFAS ingezet voor een goede koppeling en integratie van de huidige bedrijfsprocessen.

Binnen één framework hebben we negen portalen voor de vijf merken gerealiseerd en uitgebreid getest. De websites van de vijf merken hebben een gedeelde uitstraling en zijn volledig herontworpen in WordPress. Vanuit de wensen van de doelgroep zijn de corporate websites van de vijf merken op een logische wijze ingedeeld. De behoefte aan snelle, relevante en gebruiksvriendelijke websites op alle devices, hebben we ook weten te vervullen.

WerkenBij omgeving

Medewerkers zijn nodig voor het succes van het bedrijf, maar de markt voor talent wordt steeds krapper. Wij hebben daarom twee werkenBij omgevingen gebouwd en volledig ingericht op employer branding. Op deze manier kan Aeves Groep zo goed mogelijk uitstralen wie zij zijn en wie ze zoeken – en tegelijkertijd hun processen optimaliseren.

Inlogportalen

Voor de sollicitatieprocedure hebben we twee inlogportalen gebouwd. Naast gemak bespaart dit ook tijd. Een snelle en gemakkelijke manier om de sollicitanten op de hoogte te houden en het inzien van de status van de sollicitatie. Recruiters gebruiken het inlogportaal om eenvoudig vacatures aan te maken en deze op de juiste websites te publiceren. AFAS voorziet de vacatures van alle relevante informatie, het aanbrengen van wijzigingen is ook mogelijk. De contactaanvragen komen via de websites binnen en worden automatisch als taak doorgestuurd naar de inbox van de desbetreffende medewerker.

Betere vindbaarheid

De corporate websites zijn snel, krachtig en stabiel. Om de vindbaarheid van Aeves Groep en de vijf merken op te schalen, is er nieuwe content geschreven die relevant is voor de markt, maar ook geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Vanuit Aeves Groep zijn er nieuwe foto’s gemaakt. Deze sprekende beelden zijn op de nieuwe websites geplaatst.

Aeves Groep impressie
Perform

Dashboarding is de schakel tussen doelgroep en data.

Het samenbrengen van taken en dit tot één geheel vormen is wat we hebben gedaan voor Aeves Groep. Samen met de vele betrokkenen vanuit Aeves Groep en ons grote projectteam, hebben we de wensen en belangen weten te verwezenlijken. Wij hebben nieuwe platformen ontwikkeld met de nieuwste technieken die ondersteuning bieden aan alle uitgevoerde processen.

Onze experts hebben dashboarding ingezet om inzicht te verkrijgen over de performance van Aeves Groep en de vijf merken en het gedrag van de doelgroepen.

Dashboards zijn toegankelijk voor iedere laag binnen de organisatie en biedt leesbare weergave van realtime statistieken. De gegevens zijn gekoppeld aan AFAS en zijn waardevol voor het nemen van strategische beslissingen en aanpassingen.

De voornaamste redenen waarom Aeves Groep voor ons gekozen heeft, zijn duidelijk. Onze kennis van AFAS, onze ervaring met het bouwen van websites die communiceren met AFAS en daarnaast klaar zijn voor optimale vindbaarheid.

Er zijn een aantal vervolgstappen die na het initiële project nog moeten worden gezet. De websites en de inlogportalen zijn gebouwd, maar dat is lang niet alles. Nu gaan we verifiëren of de doelgroep daadwerkelijk optimaal gebruikmaakt van de websites. Zij zullen informatie over het merk opdoen, contact opnemen, vacatures bekijken, solliciteren en meer. De informatie komt door middel van de juiste koppelingen bij Aeves Groep en de vijf merken binnen. Vanuit hier zullen we stapsgewijs doorwerken aan de digitale optimalisatie.

#vanDatanaarDaadkracht

Blijven optimaliseren

We hebben diverse meetinstrumenten en rapportages voorhanden met de diverse platformen. Dit levert waardevolle inzichten op in het gebruik. Zo hebben we kunnen zien dat bepaalde onderdelen van het intranet niet optimaal gebruikt werden. Onze vervolgactie was het faciliteren van een extra training. Op deze manier blijven we de interactie met, maar ook tussen de platformen optimaliseren.

Van GET naar GROW