Performance-Marketing

De Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen

Een nieuw digitaal ledenportal om de leden beter te bedienen, de processen te automatiseren met grafische vernieuwing.

Diensten

  • Business consultancy
  • Data solutions
  • Design
  • Performance marketing
  • Webdevelopment

Over NOAB

NOAB is een branchevereniging met ruim 1000 aangesloten administratie- en belastingadvieskantoren. Ze bedienen samen ongeveer 175.000 ondernemers in het mkb-segment. NOAB helpt kantoren naar een toekomstgericht businessmodel. Hierbij staat het ontzorgen, begeleiden en adviseren van de ondernemers centraal.

Vanuit NOAB was er behoefte aan een nieuw digitaal landschap waarbij het ging om het slimmer en relevanter maken van de bedrijfsprocessen voor zowel de leden als voor NOAB zelf. De gewenste inrichting waarbij NOAB zich richt om de leden zo goed mogelijk te bedienen en toegevoegde waarde te kunnen creëren.

Samenwerking met ARQU

Het is belangrijk dat er een goede samenwerking plaats vindt tussen de verschillende partijen. Vooral wanneer er meer vanuit een ERP-software het nieuwe CMS-systeem, integraties, processen en workflows benut gaan worden.

NOAB logo
Listen

Het benutten van kansen

Het creëren van een nieuw digitaal landschap was voor NOAB een ultieme kans om te benutten. Deze kans bevat het bereiken van de doelgroepen door de juiste content en boodschap, het automatiseren van de processen, het in kaart brengen van de data en het maken van de koppelingen tussen de verschillende platformen. Ervan uitgaande dat AFAS de motor van het datalandschap is.

Data-analyse voor meer focus

Tijdens de opstartfase zijn er drie zaken die de volledige focus hebben gekregen voordat we aan de slag konden. Hierbij hebben we gekeken naar de doelgroepen, de structuur en de content en de bedrijfsprocessen. De uitdaging was het slimmer en relevanter maken van de bedrijfsprocessen voor zowel de leden als voor NOAB. Een toegevoegde waarde creëren voor de leden door ze optimaal te bedienen was het uitgangspunt. Hiervoor hebben we data-analyses uitgevoerd. Het uitvoeren van een data-analyse zorgt voor meer focus en geeft inzicht in de benodigde data om de koppelingen naar de externe tools te kunnen leggen.

NOAB sfeer
Write

Het creëren van een nieuw digitaal landschap

Wanneer er meerdere doelgroepen met verschillende boodschappen zijn, kan het aanspreken van de doelgroepen in één omgeving voor verwarring zorgen. Een website wordt al snel onoverzichtelijk wanneer je veel probeert te vertellen. Je potentiële leden wil je graag vertellen wie je bent als organisatie en waarom ze geholpen zijn door bij deze branchevereniging te horen, terwijl je leden dit al lang weten en zo snel mogelijk iets specifieks willen vinden waar ze naar op zoek zijn. Als de leden te veel moeten zoeken, ontstaat er frustratie. Om dit te voorkomen en de boodschap duidelijk over te brengen, hebben we ervoor gekozen om een nieuw digitaal landschap te creëren bestaande uit een corporate website en een ledenportal.

De corporate website

De publieke website Noab.nl is voor potentiële leden, zzp’ers en mkb’ers. Dit is een WordPress website voor potentiële leden en mensen die op zoek zijn naar administratie- en belastingadvieskantoren.

Het ledenportal

Het ledenportal Leden.portal.nl is gemaakt in AFAS OutSite voor PE-volgers en leden. Binnen de leden.noab.nl site hebben leden toegang tot extra gegevens van de NOAB-kantoren welke voor anonieme bezoekers niet zichtbaar zijn. Op het ledenportal kunnen de leden alle downloads, de helpdesk, het forum, de opleidingen en andere integraties naar externe platformen vinden. Daarnaast is het voor NOAB-kantoren mogelijk hun eigen gegevens via de AFAS-portal (leden.noab.nl) aan te passen. Deze gegevens worden realtime verwerkt binnen de “Zoek een NOAB-kantoor” lijsten. De “Zoek een NOAB-kantoor” is een tool waarin zzp’ers en mkb’ers gemakkelijk een kantoor in de buurt of met de juiste specialismen kunnen vinden. Door deze ledenportaal biedt NOAB een platform voor zowel kennis als community.

NOAB website screenshot
Produce

Nieuwe sitestructuren verkregen door verschillende analyses

Voor het bouwen van het nieuwe digitale landschap voor NOAB hebben we data-analyses uitgevoerd. Door het uitvoeren van verschillende analyses en sparsessies met NOAB en ARQU

zijn we tot twee nieuwe sitestructuren gekomen, die zijn belegd in diverse tools. Vervolgens zijn we bezig geweest met het bepalen van de juiste structuur en hebben vastgelegd welke pagina’s herontworpen moesten worden. Het herontwerpen van deze pagina’s zou de verdere website van NOAB moeten dekken voor het vullen van de content. Zo biedt Gladior NOAB een toekomstbestendige website, die hen in de gelegenheid stelt ook zelf verder door te verbeteren.

Koppelingen gelegd

Naast twee nieuwe sitestructuren hebben we ook diverse koppelingen gelegd zoals een AFAS-WordPress koppeling, een bestandskoppeling, maatwerk zoekfunctie en een koppeling naar SecureLogin. De AFAS-WordPress koppeling is een koppeling die realtime alle leden vanuit AFAS koppelt aan een digitaal ledenoverzicht. Het maatwerk zoekfunctie maakt documenten en pagina’s achter het inloggen vindbaar. De koppeling naar SecureLogin verzorgt een mooie doorverwijzing naar externe platformen, waar meer kennis wordt aangeboden aan de leden. Om een lid het zo makkelijk mogelijk te maken, hebben SecureLogin en Gladior het bij deze platformen zo ontwikkeld dat er met enkele voorwaarden automatisch wordt ingelogd op de externe tools door een SAML-oplossing. Gladior start de sessie naar SecureLogin en SecureLogin zorgt vanuit deze sessie dat de leden door kunnen naar alle platformen. Nooit meer dubbel inloggen dus!

NOAB impressie
Perform

Meten en optimaliseren

In de laatste fase gaan zetten we onze meettools in om te meten en te optimaliseren. We beginnen te meten met de livegang en zetten een dashboard op. In een dashboard kunnen we meerdere bronnen samenvoegen om zo een compleet beeld te geven over de prestatie van het digitale landschap. Niet meer naar elke bron apart om te kijken wat het resultaat is maar, gewoon op één plek, één geheel overzicht.

Samenwerking met Indenty

Indenty heeft NOAB mogen adviseren bij het ontwikkelen van haar eigen online dienstverlening. Binnen het nieuwe NOAB-platform krijgen de adverteerders een op maat gemaakte landingspagina waarbinnen dienstverlening naar eigen inzicht wordt gepresenteerd. Dit noemen we een digitaal informatie platform. De bezoekers van het ledenportaal van het NOAB worden na het verlaten van de website door remarketing banners geattendeerd op deze adverterende bedrijven en landen op de DIP. De adverteerder heeft toegang tot een data studio dashboard die rapporteert over de DIP. Zo heeft de adverteerder altijd inzicht in hoe succesvol het product is. Door deze samenwerking hebben we het verdien portfolio van het NOAB een stukje mogen uitbreiden.

#vanDatanaarDaadkracht

Blijven optimaliseren

We hebben diverse meetinstrumenten en rapportages voorhanden met de diverse platformen. Dit levert waardevolle inzichten op in het gebruik. Zo hebben we kunnen zien dat bepaalde onderdelen van het intranet niet optimaal gebruikt werden. Onze vervolgactie was het faciliteren van een extra training. Op deze manier blijven we de interactie met, maar ook tussen de platformen optimaliseren.

Van GET naar GROW