En daarbij het creëren van kant-en-klare sjablonen met jouw merkelementen, identiteitskenmerken (assets), kleuren en lettertypen.

Ons belangrijkste doel is dat onze klanten deze social media kit kunnen gebruiken om gemakkelijk berichten te maken voor verschillende kanalen, altijd met behulp van dezelfde (hun eigen) merkelementen. We definiëren de beste afmetingen per kanaal en maken sjablonen die klaar zijn voor direct gebruik.

Onze aanpak:

1) Verzamelen & Plannen

Merkconsistentie. In deze fase verzamelen we merkelementen, zoals het huisstijlhandboek, foto’s en alle informatie die relevant kan zijn. We creëren een concept om de gedefinieerde doelgroep en onderwerpen te bereiken. We maken ongeveer 6 verschillende ontwerpen voor de geselecteerde kanalen.

2) Ontwerp

In deze fase werken we aan de verschillende formats voor social mediakanalen en passen ze aan het concept aan. Daarnaast definiëren we 3 hoofdtypen berichten:

  1. Focus op productreleases
  2. Focus op afgeronde projecten
  3. Belangrijkste tips en technische informatie

3) Canva of Adobe Spark

Zodra de ontwerpen zijn goedgekeurd, implementeren we ze in Canva. We maken 3 perfect georganiseerde kaarten met:

  1. Branding elementen, zoals lettertypen, kleuren, logo’s / Activa
  2. Mappen georganiseerd met hoofdsjablonen, sjablonen in verschillende groottes per kanaal. (Facebook, Instagram, Twitter, etc).

4) Hoe het werkt

We hebben een handleiding gemaakt met daarin de instructies hoe je met Canva of Adobe Spark kan werken. Tijdens een meeting zullen wij de klant de structuur van Canva/ Adobe Spark uitleggen. Daarin bespreken wij hoe de opbouw is van de mappen en hoe je te werk kan gaan met deze programma’s. Samen zullen we ook een test bericht maken & plaatsen, zodat je na deze afspraak zelf aan de slag kan gaan.